4 hiba, amit a 30 feletti nők gyakran elkövetnek

Te ne tedd

Ezt a négy dolgot mindenképp kerüld, ha nem szeretnél később boldogtalan lenni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A harmadik iksz után az embertől egyre gyakrabban kérdezik a rokonok, mikor tervez férjhez menni, mikor fog szülni és így tovább. Ez rettenetesen idegesítő dolog, pláne, ha épp egy szál pasi sincs a láthatáron.

Sajnos azonban - noha a körülmények, a szerencse és a sors keze is közrejátszik - arról, hogy valaki egyedülálló harmincas nő, bizony ő maga is tehet. Ehhez az állapothoz tipikus női hibák vezethetnek.

Még mielőtt azonban következne négy ezek közül a tipikus hibák közül, fontos leszögezni, hogy nincs azzal semmi baj, ha valakinek nincs párja ennyi idősen. Az élet fordulatokkal teli, így szakítani akár 29 évesen is lehet egy több éves, reményteli, jól működő kapcsolat után, de lehet egy rendkívüli elfoglaltság - például súlyos beteg családtag ápolása -, ami miatt egyszerűen nem jut idő randizgatni. Millió tényező közrejátszhat, és ugyanígy egy saját döntés is születhet, hogy az illető egyedül érzi jobban magát, ami pedig mindenkinek szíve joga.

Következzen tehát négy tipikus hiba 30 éves kor után.

Szinglinek lenni jó

Egyedülállónak lenni valóban jó dolog. Az ember kicsit magára talál, megerősödik, csak azt kell néznie, neki mi a jó. Önálló döntéseket hoz mindenben, lehet kicsit önző, és felszabadult a flörtölés terén is. Ha nincs pasi, nincs probléma - mondják sokan, és az ostromló férfiakat is inkább elhajtják, mint hogy párkapcsolatot alakítsanak ki velük. A hosszú távú önkéntes szingliség ugyanakkor nem kifizetődő, mivel ahogy telik az idő, egyre nehezebb párra lelni.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Pasit akarok

Az is nagy hiba, ha valaki harmincas szingliként kétségbeesik, hogy sohasem lesz férje, sem gyereke, és sportot csinál a pasikeresésből. Ez a belépő a tartós szingliséghez, ugyanis arról a nőről, aki eszeveszetten párt keres, messziről lerí, hogy mi a szándéka, és a férfiak hanyatthomlok menekülnek előle. Ha valaki párt szeretne, a legjobb, ha nem tesz semmit, csak megpróbálja jól érezni magát egyedül. Amint ez sikerül, jön is a szerelem.

Csak a munka

Sok harmincas nő esik abba a hibába még húszas évei végén, hogy egy jól fizető munkát szerezvén minden idejét és erejét annak áldozza, hogy megtartsa az állást, és esetleg feljebb tornázhassa magát a ranglétrán. Az évek pedig telnek-múlnak, és mivel a párkeresésre már nem jutott energia, egyedülálló nőként találja magát a harmadik iksz után. A munka valóban fontos, de nem szabad hagyni, hogy a karrier az ember egész életét uralja. Kell gondolni a párkeresésre is és a családalapításra is.

Apát keresek, nem párt

Az is gyakori hiba a kétségbeesett egyedülálló harmincasok körében, hogy több éves sikertelenség után valahol legbelül már lemondanak arról, hogy megtalálják az igazit, mégis ott él bennük az anyaságra való vágyakozás, ezért, ha pasiznak, már nem az számukra az elsődleges szempont, hogy a szerelem meglegyen, hanem hogy tartós kapcsolatuk lehessen, aminek házasság és gyerekszületés lesz a vége.

Egyrészt, ha a pasi rájön erre, továbbáll, másrészt pedig nagy baklövés apát keresni pár helyett, hiszen annál szebb nincs, mint ha valaki az igazinak szül gyermeket.

Ezt is szeretjük