Milyen férfit keresnek a nők a kutatás szerint? Kiderült, mi az 5 legfontosabb dolog

A kutatás szerint a nők nem a külső jegyeket tartják a leglényegesebbnek a férfiakban. Ezeket a tulajdonságokat sokkal fontosabbnak vélik.

Milyen férfit keresnek a nők?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kutatások régóta vizsgálják a párkapcsolatok különböző aspektusait, köztük azt is, hogy a társkeresés alatt milyen szempontokat vesznek figyelembe a felek, vagy épp melyek a legvonzóbb tulajdonságok.

A legtöbben talán úgy vélik, a külső jegyek a leglényegesebbek, és bár persze ezek is nagyot nyomnak a latban, egy átfogó vizsgálat szerint nem feltétlenül ezek azok, amik igazán fontosak a párkeresés során.

Ilyen férfit keresnek a nők

A felmérés során 64 ezer nőt kérdeztek meg 180 országból arról, hogy milyen partnerre vágynak, milyen jellemzők azok, amik valóban számítanak társkeresés alatt. A megkérdezettek 88,9%-a a kedvességet sorolta az első helyre, a legtöbben úgy vélték, ez az, ami nem hiányozhat a leendő társukból. Dr. Virginia J. Vitzthum, a Kinsey Institute vezető tudósa és az Indianai Egyetem elmondta, ez sokak számára meglepő lehet a mai világban, ahol leginkább az anyagi helyzetre és a külsőre helyeződik a hangsúly. A kedvesség azonban fontos összetevője az emberi kapcsolatoknak, nagy szerepe van abban, hogy kialakulhasson a hosszú távú kötelék, ami segít átlendülni a nehéz helyzeteken.

randi cover
Fotó: skynesher / Getty Images Hungary

A második helyre 86,5%-kal a támogatás, a támogató személyiség került, míg ezt a harmadik helyen az intelligencia követte 72,3%-kal. Ezek után következett a képzettség, amit a megkérdezett nők 64,5%-a sorolt a legfontosabb tulajdonságok közé, de a magabiztosság is felkerült a lista ötödik helyére 60,2%-kal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ami még számít

Ezek mellett persze a külső jegyekre is rákérdeztek a szakértők. Kiderült, hogy az alanyok nagy része a vonzó mosoly minden egyéb jellemzőnél lényegesebb, ezt pedig a szép szemek követték a sorban. A heteroszexuális nők ezután az átlagos péniszméretet említették, amit sokkal előnyösebbnek véltek a nagy férfiasságnál. De a rövid haj, a nagy kezek, az izmos karok, az arcszőrzet és a vonzó hát is helyet kaptak a sorban.

Volt néhány olyan egyéb dolog is, amit lényegesnek tartottak a megkérdezettek a leendő partnerjelöltben. Például, hogy akar-e gyermeket, vagy sem, de egyesek a vallási és etnikai hasonlóságokat, valamint az egyező politikai nézeteket is fontosnak vélték. A jó anyagi helyzet leginkább a japán, a mexikói, az amerikai és a kolumbiai nőknek számított.

Honnan tudják a férfiak, ha egy nő flörtöl?

A flörtölés művészete egyszerűnek tűnhet: csak egy mosoly vagy egy titokzatos pillantás, és a másik máris látja, hogy a felé tekintgető hölgy kezdeményezni szeretne. Bár a filmekben a helyzet tényleg ilyen egyszerű, a való életben nem megy minden ennyire simán. A kutatók úgy gondolták, megpróbálnak egy kicsit segíteni, ezért megnézték, mik is pontosan a kacérkodás legegyértelműbb, legfontosabb összetevői.

Innen tudják a férfiak, ha egy nő flörtöl velük: lekutatták, szerintük mik a nyilvánvaló jelek

Kiderült a kutatásból, mik a flörtölő mosoly legfőbb összetevői. Ezek küldik a legegyértelműbb üzenetet a férfiak számára.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük