Összetart vagy széthúz a kapcsolat? Jelek, hogy a párod nem áll ki melletted
Bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor szüksége van egy kis lelki támogatásra. Arculcsapásként érhet, ha a társ ilyenkor ellentétesen reagál.

párkapcsolati probléma, nem áll ki mellettem
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kapcsolatok elején sokan nem tudhatják biztosra, hogy aki mellettük áll, az ki is áll-e értük bizonyos helyzetekben. Ez csak akkor mutatkozik meg, ha megteremtődik az a szituáció, amiben fény derülhet az igazságra.

Az emberi naivság velejárója felruházni a lelki társat mindenféle pozitív tulajdonsággal, még akkor is, hogyha ezeknek a fele sem igaz. Néhány helyzet azonban segít kideríteni, hogy összetart vagy széthúz a kapcsolat: ha ezeket tapasztalod, a párod nem áll ki melletted eléggé.

Mások pártját fogja, amikor téged szapulnak

Te már biztosan teljesen tisztában vagy azzal, milyen témára hogyan érdemes reagálni a szüleidnek, nagyszüleidnek és a barátaidnak. Természetesen a párod nem ismeri ezeket a kis taktikákat, de ha belekezdenek valami szapulásba, amiről jól tudja, hogy téged bánt, esetleg a negatív tulajdonságaidat sorolják, vagy kellemetlen szituációkat mesélnek, akkor a felőle érkező vádaskodó kérdések és helyeslő megjegyzések a részéről a lehető legrosszabb reakciók. Egy egészséges kapcsolatban ilyenkor a másik kiáll párja mellett, megvédi őt, nem pedig olajat önt a tűzre.

Néha olyan érzés, mintha nem egy nyelven beszélnétek?
Néha olyan érzés, mintha nem egy nyelven beszélnétek?
Fotó: Mixmike / Getty Images Hungary

Ő ilyet nem mondott

Vannak olyan témák, amikről tisztán emlékszel, hogy egy véleményen voltatok, de ha másokkal vitáztok, ugyanezekben inkább semleges vagy ellentétes oldalt választ? Ha pedig erre rávilágítasz, akkor természetesen csak te értetted őt félre korábban, mert ő olyat állítólag nem mondott? Ha ezt gyakran tapasztalod, az szintén rosszat jelent: nem elég, hogy téged meg akar ugyanis téveszteni, de még a barátok vagy a család előtt is csak önmagát védi, tünteti fel jó színben.

Ha a barátai hívják, képtelen nemet mondani

Hiába terveztetek be bármilyen programot, ha hívják a barátai, legtöbbször neked szegezi a kérdést, hogy csatlakozhatna-e az egyik ismerőse is, vagy lemondhatnátok-e inkább a közös kiruccanást. Ilyen eset természetesen előfordulhat, nem kell rajta megbántódni, de ha gyakran tapasztalod ezt, érdemes elgondolkodnod azon, hogy valóban elég fontos vagy-e neki, ha másokat mindig előbbre sorol, mint kettőtöket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mások előtt megaláz

Mivel a párod, illik tudnia, mik azok a viselkedések vagy mondatok, amik téged bántanak. Éppen ezért, ha valamit elbénázol, és ő mindenki füle hallatára kinevet vagy megjegyzést tesz, ahelyett hogy megnyugtatna, az nem fair dolog, és nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézvést.

Minden fontosabb annál, amit te mondasz

Sokszor szinte meg sem hallja, hogy beszélsz? Ha társaságban vagytok, kicsit olyan érzés, mintha megszűnnél létezni a számára? Ugyanez igaz azokra az esetekre is, amikor a te tanácsaidat nem fogadja meg, de ha bárki más mondja, akkor hallgat rá? Ez a viselkedés is intő jel lehet. De megannyi példa és életszituáció van még, ahol megmutatkozhat az, mennyire egyedül vagy ebben a kapcsolatban. Ha így érzel, és túl gyakran fordulnak elő a fentebb leírt esetek, érdemes leülnötök átbeszélni a problémát.

Romantikus képek őszintén újragondolva

Peter Nidzgorski klasszikus képregényrajzokat gondolt teljesen újra. Szatirikus, ironikus és lehangoló, ám sok esetben ma tényleg valóságosnak számító mondatokat szúr az ábrákba, melyekkel a jelenlegi szokásokat, párkapcsolatokat parodizálja ki. Alkotásainak központi eleme a csalódás témaköre, a hatás pedig nem marad el: őszinte, vicces, mégis provokatív és lehangoló lesz az eredmény.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük