Nem meri kérni a partner, de erre vágyik - A viselkedéséből tudható, ha több teret igényel a másik

Fontos felismerni, ha az egyik fél nagyobb szabadságot, több egyedüllétet szeretne a kapcsolatban: ezek a jelek utalnak rá.

par problema cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még a legboldogabb pároknak is szüksége van néha egy kis énidőre. Ez lehetőséget ad az embernek arra, hogy feltöltődjön, önmagára koncentráljon, esetleg találkozzon a barátaival, vagy olyan programot csináljon magának, amihez a párjának egyébként nincs kedve.

Ahhoz, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan működhessen egy kapcsolat, a pár mindkét tagjának kell egy kis szabadság, ám előfordul, hogy a felek igénye eltér, és egyikük nem érzékeli, hogy a másik több térre vágyik. A következő jelek azonban egyértelműen erre utalnak: ha ezeket tapasztalja valaki, érdemes átbeszélni a dolgokat, és arra törekedni, hogy a partner megkapja azt az egyedüllétet, amire vágyik.

A legtöbben ugyanis nem mernek hasonlót kérni, mert attól tartanak, hogy megbántják szerelmüket, fájdalmat és félreértést okoznak vele. De fontos, hogy nem szabad kétségbe esni: ez önmagában egyáltalán nem azt jelzi, hogy problémák vannak a kapcsolattal, vagy már nem olyan erősek az érzelmek. Sőt, ha teljesülnek a partner igényei, sokkal erősebb és boldogabb lehet a viszony.

Frusztráltság és apró viták

Dr. Ryan Hooper párkapcsolati szakértő szerint, ha a férfi vagy a nő több egyedüllétre vágyik, mint amennyire a kapcsolatban lehetősége van, könnyen frusztrálttá, idegessé válhat. Ez pedig azt eredményezi, hogy még a legapróbb, legjelentéktelenebb dolgokon is képes veszekedést kezdeményezni. A megnövekedett, szinte értelmetlen viták száma tehát egyértelmű jel lehet, így ilyenkor érdemes úgy alakítani az időbeosztást, hogy egy kicsit több időt lehessen egyedül a másik, vagy megbeszélni, melyik napokon csinálnak külön programot a pár tagjai.

Stresszes, feszült és beletörődő

Carrie Krawiec szerint, ha valaki több szabadságot igényelne, de nem kapja meg, akkor stresszessé, feszültté válik. Ez megnyilvánulhat abban, hogy olyan dolgokon kapja fel a vizet, amin addig nem, vagy amin alapvetően nem kellene, de abban is, hogy röviden válaszol, zárkózottabbá válik, és nem mesél el annyi mindent a napjáról, a vele történtekről, mint korábban. Az egyszavas válaszok, a mindenbe beletörődés és a fásultság is jellemző lehet ilyenkor.

Megváltozik a testbeszéd

A testbeszéd rengeteg mindent elárulhat: nemcsak az érzésekről, a gondolatokról mesél, hanem a problémákról is. Jonathan Bennett párkapcsolati szakértő szerint azt is jelzi, ha az egyik félnek nagyobb térre lenne szüksége a kapcsolatban. Ilyenkor megváltoznak az illető mozdulatai, máshogyan közeledik a partneréhez is. Ez általában abban nyilvánul meg, hogy nem öleli meg annyiszor, mint korábban, nem ül hozzá olyan közel, nem ér hozzá annyiszor, vagy éppen az ágy szélére húzódva, elfordulva alszik el. Előfordul még ilyenkor az is, hogy nem néz annyiszor a szemébe, karba teszi a kezét beszélgetés közben, vagy nem a párja felé fordítja a lábát, felsőtestét. Persze ezek néha-néha teljesen normálisak, akkor számítanak gazán figyelmeztető jelnek, ha gyakrabban tapasztalja őket a másik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Jellemző még az is, hogy ritkábban válaszol az üzenetekre, kevesebbszer ír, illetve hogy többször mondja le a közös programokat, és gyakrabban szervez magának külön találkozókat a barátaival. Ha a fentiek közül több jelet is tapasztal valaki, akkor érdemes leülni a másikkal és átbeszélni a dolgokat, valamint önként felajánlani neki, hogy töltsön több időt egyedül, esetleg úgy alakítani a napokat, az időbeosztást, hogy legyen erre lehetősége. Azért is fontos átbeszélni a fentieket, mert előfordulhat, hogy nem a több énidő iránti igény, hanem más probléma rejtőzik a változások hátterében.

Így jelzi testbeszéd, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Nem mindegy, hogyan beszél a párjához, hogyan ér hozzá, vagy éppen milyen testtartást vesz fel a közelében. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám, ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Ezt is szeretjük