Nem volt pénze lakásra, egy 95 éves nagyihoz költözött - A 27 éves lány jobban nem is dönthetett

Kicsit mindketten tartottak a helyzettől, és egyáltalán nem számítottak arra, hogy ilyen jól sül majd el a dolog.

nagyi lakotars cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem könnyű elköltözni a szülői házból az egyetemi évek alatt vagy éppen utána. Az albérletárak az egekben vannak, a lakásokért kért összegekről már nem is beszélve. Ezért dönt úgy sok fiatal, hogy lakótársakkal osztozva költözik be egy új otthonba, mert így eloszlanak a költségek.

A 27 éves Alexandra Knoxnak sem volt elegendő pénze saját lakásra Londonban, de ő nem a barátaival vagy más korabeliekkel bútorozott össze, hanem egy 95 éves özvegy nővel.

95 éves nagyi lett a lakótársa

A lánynak akkor támadt a kissé szokatlan ötlete, amikor hallott egy HomeShare nevű oldalról, ahová olyan egyedül élő idősek regisztrálnak, akik szeretnék megosztani az otthonukat valakivel. Ide töltötte fel a profilját a 95 éves Florence is, aki húsz éve, férje halála óta teljesen egyedül lakott a házában. 70 évesen ment nyugdíjba, a gyermekei és az unokái távol élnek, ezért szeretett volna társaságot maga mellé, hogy ne egymagában töltse a mindennapjait. A honlap gyorsan összehozta őket Alexandrával, és egy kis ismerkedés után össze is költöztek.

4nagyi lakotars

A lány elmondta a Metrónak, hogy elképesztően ideges volt az első találkozásuk előtt, és eszébe sem jutott volna, hogy ennyire jól alakul majd a dolog. Mert a szokatlan páros ma már nemcsak, hogy együtt él, de legjobb barátok is lettek: sok időt töltenek közösen, és mindent megosztanak a másikkal.

Különös és szívmelengető barátság

- Nagyon aranyos, kedves, és annyira jó vele beszélgetni. Legjobb barátok lettünk. Együtt tévézünk, sokat beszélgetünk, teázunk, és persze a takarítást is közösen csináljuk. Teljesen olyan Flóval élni, mintha egy csoporttársammal laknék. És, ami a legfurcsább, hogy ő talán még többször is mozdul ki otthonról, mint én! Ha valaki aggódhat a másikért, amikor túl későn ér haza, az én vagyok - árulta el a fiatal lány, aki hozzátette, hogy azért az ismerőseinek jócskán van mit magyarázni a helyzetén. Mások gyakran nem értik, hogy miért lakik együtt egy olyan idős asszonnyal, akihez semmilyen rokoni kapcsolat nem fűzi, őt azonban ez egyáltalán nem zavarja: úgy érzi, jobb otthont és lakótársat nem is találhatott volna. És Florence sincs ezzel másképp.

2 nagyi lakotars

- Szerintem csodás ötlet megosztani az otthonunkat, mert az egyedüllét borzalmas. Így nem kell félnem attól, hogy elesek vagy megsérülök, és senki nem tud segíteni rajtam. De, ami ennél jóval fontosabb, hogy annyira jó beszélgetni valakivel. Még akkor is, ha csak reggel látjuk egymást negyed órára. Tényleg közeli barátomnak mondhatom Alexandrát, akivel mindent megoszthatok. Az ismerőseim furcsának tartják a helyzetünket, de szerintem ez a legjobb dolog, ami történhetett velem - árulta el a nagymama. Florence másoknak is azt tanácsolja, hogy ne éljenek egyedül, ne féljenek az újtól, és bátran fogadjanak az otthonukba fiatalokat, mert lehet, hogy olyan jó dolog sül majd ki belőle, amire nem is számítottak.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük