Árva kiscicákat adtak a nyugdíjas otthon lakóinak - Szívmelengető fotókon a találkozás
A négylábúakra és az idősekre is igen pozitív hatást gyakorolt a találkozás.

nyugdijasotthon kiscica cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az állatok tényleg rendkívül jó hatással vannak az emberekre. Nem véletlenül alkalmaznak egyre többször állatterápiát többek között az autista vagy a Down-szindrómás gyerekeknél. De nemcsak a szellemileg sérült kicsik vagy a magatartászavaros fiatalok életét változtatják meg, hanem mindenkiét, köztük az idősekét is.

Tavaly egy beteg nyugdíjas nagypapa története járta be az internetet, aki szomorú volt, és még a családtagjaival is alig beszélt, mígnem egy nap kapott egy cicát az egyik unokájától. A négylábú teljesen megolvasztotta az idős férfi szívét, aki onnantól kezdve sokkal boldogabb, kedvesebb és nyitottabb lett. Nem ő az egyetlen azonban, akire ilyen hatással volt egy kisállat.

A nyugdíjas otthon lakói gondozták a cicákat

Tudományosan bizonyított, hogy a kedvencek gyógyírt jelentenek az egyedüllétre, csökkentik a depresszió és a szorongás kialakulásának kockázatát, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek jobban kijöjjenek másokkal, felszabadultabbnak érezzék magukat idegenek között. Ezért is döntött úgy egy arizonai állatmenhely, amikor szükség volt egy kis segítségre az árva kiscicák gondozásában, hogy egy idősek otthonához fordulnak. Az apróságok rengeteg vidámságot vittek az idősek életébe, akik örömmel etették és simogatták őket. A szívmelengető pillanatokról fotók is készültek, azóta pedig több menhely is követte a példájukat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük