Egyetlen képtől megváltozott az élete: a 72 éves mozgássérült férfi 15 éve tisztítja az indiai vizeket a szeméttől
A férfi minden napját a vizek tisztításának szenteli, és nem csak azért, mert a műanyagok bevételi forrást jelentenek számára.

rajappan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy Nandu Ks nevű indiai férfi úgy döntött, felhagy mérnöki munkájával, hogy megvalósíthassa régi álmát, és a szenvedélyének, a fotózásnak hódolhasson.

Kölcsönzött egy kamerát, és érdekes témák után kutatva járta a városokat, mígnem egyszer csak felfigyelt egy idős hajósra, aki éppen a tóból halászott ki valamit. Ekkor még nem sejtette, hogy hamarosan a férfi egész életét megváltoztatja majd.

Egy fotó változtatta meg az életét

Később azt látta, hogy megáll a partnál, műanyag üvegeket dobál ki a hajójából, és egyre jobban érdekelni kezdte, hogy mégis miért teszi ezt, így körbekérdezett a környéken. Mint kiderült, az N. S. Rajappan nevű férfi egészen kicsi kora óta mozgássérült, deréktól lefelé teljesen lebénult, azonban ez sem gátolja meg abban, hogy megtisztítsa az indiai vizeket a szeméttől. Így pedig nemcsak a környezetét védi, hanem az eladott üvegek árából valamennyi bevételre is szert tesz.

Sokáig egy apró, romos házban élt, amit azonban tönkretett az árvíz, ezért a nagyobb áradások idején kénytelen volt csónakjában lakni. A fotóst nagyon megérintette a története, így lőtt róla egy képet, amit az interneten is megosztott. A felvétel rengeteg ember érdeklődését felkeltette, és sokan a segítségére siettek. A jelenleg 72 éves Rajappan, aki 15 éve tisztítja a tavakat, folyókat a szeméttől reggeltől egészen késő estig, számtalan megkeresést kapott, és megváltozott az élete.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rengeteg segítséget kapott

A férfi új motorcsónakot kapott, egy cég elektromos kerekesszéket ajándékozott neki, többen pedig felajánlották, hogy építenek egy házat, amiben élhet. Mindezek mellett az indiai miniszterelnök, Narendra Modi is elismerte és kiemelte munkáját, így még nagyobb figyelem hárult rá az elmúlt időszakban.

Elárulta, ő csupán azért tisztította a vizeket, mert úgy vélte, valakinek meg kell tennie, ráadásul a műanyagok egy kis megélhetést is biztosítanak neki, de az emberek azt mondogatták neki, valójában igen nagy és fontos dolog az, amit tesz. Reméli, történetével sokak figyelmét felhívja arra, hogy milyen hatalmas károkat tesz a műanyaghulladék a vizekben, és másokat is hasonló cselekedetekre, környezetvédelemre inspirál majd.

Hajléktalanból életvezetési tanácsadó

Míg sokaknak a 2020-as év volt az eddigi legrosszabb időszakuk, addig Soumaya Ettouji életében épp az elmúlt 12 hónapban változott meg gyökeresen minden, jó irányba.

(Borítókép: Instagram/nandu_promedia.)

Ezt is szeretjük