Hajléktalan nőből lett életvezetési tanácsadó: Soumaya Ettouji a járvány miatt változott meg

Soumaya Ettouji egyik nap belenézett a tükörbe, és azt mondta magának, így nem folytathatja tovább az életét, ezért gyökeresen megváltoztatta.

soultysister egyben

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg sokaknak a 2020-as év volt az eddigi legrosszabb időszakuk, addig Soumaya Ettouji életében épp az elmúlt 12 hónapban változott meg gyökeresen minden, jó irányba.

Korábban Kenyában sales- és marketingmenedzserként dolgozott, ám amikor az ország gazdasága csődközeli állapotba került, elvesztette munkáját, miközben a férje is elhagyta 2019 decemberében.

Elindult a lavina

Ennek hatására Soumaya Ettouji nem tudta tovább fizetni bérleményét Kenyában, és kislányát sem tudta eltartani, aki édesapjával, a nő exférjével elrepült Angliába. Soumaya Ettouji senkitől nem tudott segítséget kérni, az utcára került. Végül, bár nem ápol jó kapcsolatot a családjával, kényszerből Marokkóba költözött a szüleihez, ahol a koronavírus-járvány miatt hét hónapot töltött. Ennyi ideig nem indultak a gépek, és nem látta a lányát.

Soumaya Ettouji.
Soumaya Ettouji.
Fotó: Soumaya Ettouji / Instagram

- Nem tudtam, mit csináljak, a családommal nem jövök ki jól. Aztán megtörtént az első karantén, aminek hatására a problémáim elől nem menekülhettem a városba, hogy a közösség elterelje a figyelmemet a szomorú valóságról, amit még pluszban cigivel és alkohollal is tovább homályosítottam - nyilatkozta a nő az Unilad oldalán. Így bezárva a lakásba eleinte sokat küszködött terhelő gondolataival. Minden addig elnyomott, múltbeli trauma vagy sérelem feltört benne, és úrrá lett rajta az elhagyatottságérzet, a düh, emellett kislánya is nagyon hiányzott neki.

Eljött a fordulópont

A 27 éves Soumaya Ettouji eljutott arra a pontra, hogy már nem tudott tükörbe nézni, és elege lett abból, hogy állandóan részegen fekszik le aludni. Eldöntötte, hogy véget vet addigi önpusztító, céltalan életének, egy teljesen új életmódba vág bele, törekedni fog arra, hogy egészségesebb legyen. A járvány hatására abbahagyta a cigizést is, miután hallott arról, hogy a vírus légzőszervi problémákat okoz.

120853192 794847607957961 228745131505431580 n
Fotó: Soumaya Ettouji / Instagram

- A COVID okozta pánik világvége-hangulatot teremtett, és mindent megkérdőjeleztem az életemben. Tudtam, hogy ez nem én vagyok. Teljesen figyelmen kívül hagytam magamat, és a vírus ráébresztett arra, hogy a lélek, a szellem és a test is fontos. Elkezdtem imádkozni és meditálni, amit már évek óta nem csináltam - mondta Soumaya Ettouji.

Miután magát pár hónap alatt sikerült rendbe hoznia, a nő elkezdett figyelni a barátai problémáira is, akik idővel egyre csak ajánlották a vele való beszélgetést többi ismerőseiknek. Amikor rájött, mennyire népszerűvé vált, eldöntötte, hogy levizsgázik, és hivatalosan is életvezetési tanácsadónak áll. Létrehozott egy saját online coachvállalkozást, a Soulty Sistert, ahol időnként olyan ügyfeleknek is ad tanácsokat, akik nem tudnák megfizetni.

- Nem volt az elején semmilyen jövedelmem. Szerencsére még négy évvel ezelőtt elvégeztem egy online tanfolyamot azzal kapcsolatban, hogyan lehet sikeres üzletet indítani. Rájöttem, hogy amit véghez vittem magammal, az segíthet másokon is. Mindig is jó hallgatóság voltam, sokan jöttek hozzám tanácsot vagy csak pusztán az objektív véleményemet kérni - mondta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A népszerű tanácsadó

Végül beindult a karrierje. Amikor feloldották a határzárat, vett repülőjegyet Angliába, ahol Coventry városában kivett egy lakást, ismét együtt élhet gyerekével. Elnézve az elmúlt hónapokat, Soumaya Ettouji nehezen hiszi el, mennyire megváltozott az élete. Most már úgy érzi, hogy nem az az ember, aki a depressziós, hajléktalan időszak előtt volt, hanem egy jobb verziója önmagának, amit épp ennek a szenvedésnek köszönhet. Megtanulta, hogyan lássa meg a dolgok jó oldalát is.

- Most már nincsen bennem düh vagy harag a világgal szemben, hogy nem segített nekem senki. Az én felelősségem, mi történik velem, és hálás vagyok azért, hogy sikerült fejlesztenem magamat - tette hozzá. Népszerűségét jól mutatja, hogy új, 2020 júniusában indított Instagram-oldalát is már több mint négyezren követik, és olvassák a naponta megosztott tanácsait vagy jókívánságait.

138717878 2202721183205025 1378991032980143442 n
Fotó: Soumaya Ettouji / Instagram

A Soulty Sister kapcsán arra bátorítaná az embereket, hogy másoknak is segítsenek, így létrejöhetne egy új generációja a proaktív öngyógyítóknak. Arról álmodik, hogy majd egyszer spirituális gyógyító központot nyithat Marokkóban. Ehhez mi is sok sikert kívánunk neki.

Inspiráló gyógyulástörténetek

Számos nő pont amiatt osztotta meg a történetét a nagyvilággal, hogy mások, akik éppen nehéz időszakon mennek át, érezzék: nincsenek egyedül, van kiút. Korábban ők is átmentek nehéz időszakokon, de mára már egészségesek, boldogok, hihetetlenül erősek és gyönyörűek.

(Képek forrása: Soumaya Ettouji  / Instagram. A cikkben található képeket Soumaya Ettouji engedélyével használtuk fel)

Ezt is szeretjük