18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 ok, amiért veszélyes a munkahelyi kapcsolat

A munkahelyi kapcsolat ma már nem ritka. Néhány dologgal azonban számolnod kell, ha az irodában keresed a szerelmet!

A napi nyolc óra munka kiábrándítóan szűk határokat szab az ismerkedésnek. Az ember reggel felkel, bemegy dolgozni, és este már inkább a csendes otthon nyugalmára vágyik, nem mozgalmas bulikra és társasági életre. Ilyen életritmus mellett nem csoda, ha egyre több munkahelyi románc szövődik. Mielőtt azonban ilyen kapcsolatba bonyolódnál, nem árt, ha néhány dolgot átgondolsz, ugyanis az irodai szerelmet nem feltétlenül nézi mindenki jó szemmel.

Előmenetel

Hiába a nemek egyenjogúsága, a legtöbb munkahelyen még ma sem annyira egyszerű a nők helyzete. Ha tehát egyébként is gyakran érzed úgy, hogy időnként olyan feladatokat is rád bíznak férfikollégáid, amelyek nem tartoznak kimondottan a munkakörödbe, akkor ezen a helyzeten akár még ronthat is, ha egyikükkel kapcsolatba bonyolódsz.

Lehet, hogy ezentúl nem fognak tőled kávét kérni, és a virágokat sem kell többet öntöznöd, ha azonban előléptetésekről vagy fizetésemelésekről lesz szó, elképzelhető, hogy feljebbvalóid kevésbé fognak önálló, ütőképes munkaerőként tekinteni rád.

Ha összejössz az egyik munkatársaddal, akkor előfordulhat, hogy onnantól kezdve az ő párjának tekintenek, és bizonyos helyzetekben megfeledkeznek rólad. Ez persze nem azt jelenti, hogy, ha párkapcsolatban élsz egy munkatársaddal, attól kezdve nincs esélyed előbbre jutni. Számos nehézségbe ütközhetsz azonban, és számítanod kell arra, hogy a léc, amit eddig könnyedén megugrottál, most kétszer olyan magasra kerül, tehát bármilyen eredményhez sokkal többet kell dolgoznod, mint eddig.

A főnök véleménye

Könnyen lehet, hogy az irodában bimbózó románcot feljebbvalód nem fogja jó szemmel nézni. Főnöködben felmerülhet ugyanis a gondolat, hogy kapcsolatotok ápolásának hevében majd egyre hosszabbra nyúlnak az ebédszüneteitek, vagy ami még rosszabb, esetleg munkaidő közben foglalkoztok egymással.

Ha azonban láthatóan semmi romlást nem okoz ez a viszony egyikőtök munkamoráljában sem, akkor a főnök hivatalosan nem tehet nektek keresztbe. A munkát és a magánéletet azonban mindig szét kell választani, és ügyelnetek kell arra, hogy párkapcsolatotokat ne az iroda falain belül, hanem otthon éljétek.

A munkatársak

Senki nem szeret ugyanis egy turbékoló gerlepárral együtt dolgozni. De nem feltétlenül kell átlépnetek a hivatali etikett határait ahhoz, hogy egy munkahelyi kapcsolat felkeltse a kollégák ellenszenvét. Fokozottan igaz ez akkor, ha választottad rangban fölötted áll, ekkor ugyanis szinte garantált, hogy egy-két emberben felmerül a gondolat, hogy a kapcsolatot pusztán egy eszköznek tekinted ahhoz, hogy feljebb juthass a hivatali ranglétrán. Ha rangban veled azonos szinten álló kollégával jössz össze, akkor is zavaró lehet sokak számára, hogy szorosabb kapcsolat van köztetek. Ha ugyanis nem mindenki egyenrangú fél, az nehézségeket okozhat a közös munkában, amikor mindenkinek a véleményét azonos súllyal kellene megítélni.

A kapcsolat után

Azt is érdemes fontolóra venned, hogy mi lesz akkor, ha munkahelyi kapcsolatod nem bizonyul tartósnak. Egy szakítás után ugyanis két választási lehetőséged van: vagy együtt dolgoztok ezután is, vagy, ha nem békességben váltatok el, akkor új munkahely vagy legalábbis pozíció után nézel.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Persze, ha rangban fölötted állóval kezdesz, az tovább bonyolíthatja a helyzetet, mert könnyen lehet, hogy exed kész helyzet elé állít, és nem is lesz lehetőséged úgy dönteni, hogy a helyeden maradsz. Ha tehát jelenlegi munkád az, amire mindig is vágytál, érdemes alaposan átgondolnod, hogy megéri-e mindezt kockára tenni egy kapcsolatért.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük