A mérgező munkahely 6 legfőbb jellemzője: az irreális elvárásokon kívül is vannak intő jelek
A mérgező munkahely legfőbb jelei fölött sokan átsiklanak, pedig ezeket akár már az első napodon kiszúrhatod.

gondterhelt no cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A toxikus munkahely nemcsak a közérzetre, hanem az önbizalomra, az önértékelésre és a magánéletre is kihat. Az állandó stressz, szorongás vagy épp düh kihat a mentális egészségre is, ezért nagyon fontos, hogy még azelőtt észrevedd a jeleket, hogy a mérgező munkahely nyomot hagyhatna benned.

Bízz a megérzéseidben, és figyelj oda, mert a következőket már akár az első napon is kiszúrhatod: ha ezeket tapasztalod az új cégnél, nem biztos, hogy a legjobb helyre kerültél.

Elmarad az üdvözlés, a bevonás

Az első napon elmaradhatatlan a bemutatkozás, és az is, hogy ha nem is az egész csapat, de legalább néhány kolléga üdvözölje az új munkatársat, bevonják a beszélgetésbe, segítsenek neki az eligazodásban. Ha ez nem történik meg, akkor az nemcsak arra utal, hogy barátságtalan, rideg emberek közé kerültél, hanem mélyebb, a szervezetben fennálló gondokat is jelezhet. Arra figyelmeztet, hogy túlterheltek, stresszesek, és belefáradtak a feladataikba, de persze akadnak kivételek, amikor valóban csak a körülmények miatt sikerül félre egy munkakezdés.

Lekezelő, durva viselkedés, amire senki nem reagál

Már a kezdetektől azt látod, hogy a lekezelő, udvariatlan szavak, e-mailek olyan megszokottnak számítanak, hogy senki nem is hökken meg rajtuk, vagy reagál rájuk? Akkor ez egyértelműen mérgező munkahelyi bánásmódra és környezetre utal, azt jelenti, hogy ott ez a normális, a megszokott, így már nem is próbálnak ellene tenni a dolgozók.

Irreális elvárások

Minden munkahelyen fontos, hogy az alkalmazottaktól olyan dolgokat várjanak el, amik a pozíciójukhoz tartoznak, és ami belefér a munkaidejükbe. Persze néha-néha akadhatnak nagyobb projektek és túlórák, de ha olyat követelnek, ami nem kötelességed, vagy amihez nem is kellene értened, és annak ellenére sem értik meg, hogy szólsz, akkor légy óvatos! Hosszú távon teljesen kikészíthetik a beosztottakat az irreális elvárások.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pletyka és rosszindulat

Ha azt veszed észre, hogy a csapattagok folyton kibeszélik egymást, igyekeznek keresztbe tenni a másiknak a háta mögött, vagy meggyőzni a felettest arról, hogy nem dolgozik jól, akkor talán jobb, ha minél hamarabb sarkon fordulsz. Az ilyen viselkedés megmérgezi a munkahelyet, és azt eredményezi, hogy állandó szorongásban, a többiekkel való küzdelemmel, versengéssel töltsd a napjaidat. Mindez csak elveszi az energiáidat, ellehetetleníti a fejlődést, a csapatmunkát, és hátráltatja a karrieredet is.

Senki nem maradt túl sokáig

A nagy fluktuációnak több oka is lehet, de ha nem mondanak erről semmit, vagy nem azt látod, hogy az emberek felsőbb pozíciókba kerültek korábbi helyükről, akkor nem árt gyanakodni. Ha ugyanis megtudod, hogy szinte mindenki csak néhány hónapot volt a cégnél, annak biztos, hogy volt valami nyomós oka: általában vagy az anyagiak, vagy a túlterheltség, vagy pedig a kollégák és a felettesek viselkedése.

Nagyon más, mint amit az interjún ígértek

Középvezetőnek vettek fel, de asszisztensi munkákat bíznak rád? Bár nem a te dolgod lenne, de minden apróságot veled intéztet el a főnök? A mérgező munkahelyeken jellemző, hogy egy alkalmazottra próbálnak bízni olyan feladatokat, amiket valójában másnak kellene ellátnia. Ez általában azzal jár, hogy az illető nem használhatja ki a tehetségét, nem fejlődhet, és általában nem is végez munkaidőn belül a feladataival.

Intelligens visszavágások kötekedő embereknek

Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus Az energiavámpírok, az örömgyilkosok és az empaták című előadásában az energiaelszívó emberek megannyi tulajdonságát ismertette. Ám ezenkívül megemlített olyan módszereket, konkrét mondatokat is, amikkel úgy lehet a kötözködőket leállítani, hogy azok nem értik majd, mi is történik.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük