3 gondolat, ami mindenki fejében megfordul, ha megcsalták - Ezért olyan károsak
Ha valaki megtudja, hogy hűtlen volt hozzá a párja, ezek biztos az eszébe jutnak, pedig nem kellene sokat gondolkozni rajtuk.

szomoru no
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megcsalás az egyik legnehezebb dolog, amin egy kapcsolat keresztülmehet. Borzasztóan nehéz helyzetet teremt, hiszen pont azzal az emberrel szeretne együtt lenni az ember, aki a legnagyobb fájdalmat okozta. 

Ha valaki megtudja, hogy partnere hűtlen volt hozzá, úgy érezheti, hogy az egész világ összeomlik körülötte. Ilyenkor csak úgy cikáznak a gondolatai, és van néhány kérdés, melyek szinte mindenki fejében megfordulnak. A következők pont ilyenek, pedig borzasztóan károsak is lehetnek. Elmondjuk, miért.

"Mit tettem azért, hogy ezt érdemeltem?"

Ez az első kérdés, ami a megcsalt fél fejében felmerül. De semmiképpen nem szabad, hogy elkezdje önmagát marcangolni, vajon miért nem elég jó, vagy mit nem adott meg, ami miatt a párja máshoz menekült. A megcsalás ugyanis ennél mélyebb okokra vezethető általában vissza, de mindig döntés kérdése. És a partner dönthetett volna máshogy is. Például úgy, hogy kommunikál: megosztja a párjával, mire vágyik, és mi kellene ahhoz, hogy kielégítő legyen számára a kapcsolat. Hiszen őszinte beszélgetéssel, tettekkel és közös munkával talán elkerülhető lett volna a félrelépés. Azt viszont a legfontosabb tudni, hogy nem érezheti a megcsalt fél kevesebbnek magát attól, hogy ez megtörtént.

"Bosszúból viszonyt kellene kezdeni?"

Ha dühből cselekszik a másik fél, az sosem vezet jóra. Ebben az estben ugyanis olyan dolgot is tehet indulatból, amit aztán megbán, amitől még rosszabb lesz az egész helyzet, vagy, amivel egy harmadik embert bánt meg. A fájdalom, ami egy ilyen helyzetben adódik, elviselhetetlen, és a legrosszabb, hogy leginkább az idő tud benne segíteni, illetve a helyzet feldolgozása és a partnerrel való rendszeres kommunikáció és munka. Hosszútávon ez az, ami megnyugvást hozhat.

Egy ilyen kényes szituációban a kapcsolat nagyon instabil lábakon áll. Ha dolgozni szeretne a két ember rajta, ahhoz mindkét fél munkája szükséges. A dühös, hirtelen cselekedetek pedig pont az ellenkező irányba viszik a dolgokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Vajon mi mindenben hazudhatott még?"

Egy ilyen helyzetben az addig felépített bizalom teljesen eltűnik, de nincs értelme azon gondolkodni, hogy miben hazudhatott még a partner. Persze, rá lehet kérdezni, de ennél többet nem érdemes tenni. Egyrészt azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy volt más is, amiben nem volt őszinte, másrészt pedig azért, mert ez nem vezet sehova. Nem beszélve arról, hogy, ha nem szeretné elmondani, amit titkolt, úgysem fogja. Ha a szakítás mellett döntenek, érdemes inkább végleg lezárni a kapcsolatot, ha azonban folytatják, akkor tudniuk kell, hogy a bizalom újbóli felépítése sok időt és munkát igényel majd

Az őszinteség ilyenkor a legfontosabb. Tiszta lappal kell kezdeni, meg kell beszélni a régi sérelmeket, ki kell mondani, fel kell dolgozni őket. De, ha bízik a megcsalt fél abban, hogy a másik is helyre szeretné hozni a kapcsolatot, akkor el kell hinnie azt, hogy őszintén játszik a partnere is. Ha másképp nem megy, érdemes ehhez pszichológus, párterapeuta segítségét kérni.

Szakítás után készítettek képeket

Egy pár igen furcsa módját választotta a szakítás feldolgozásának. Úgy döntöttek, végigfotózzák az elválás utáni pillanatot, képeik pedig nagyon megosztották az internetet.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük