Csak a férfiak fele szerint megcsalás, a nők mégis annak tartják - Sokak szerint felháborító, amire a kutatás jutott

A kutatásból kiderült, hogy igencsak más elképzelésük van a pasiknak és a nőknek arról, mi számít megcsalásnak, és mi az, ami még belefér.

Megcsalás férfi és nő szerint
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán mindenki számára magától értetődőnek tűnik, hogy mi az, ami már kétségkívül a hűtlenség kategóriájába sorolható, pedig valójában a dolog nem ilyen egyértelmű. 

Van, ami egyeseknek még belefér egy kapcsolatba, de mások szemében már megcsalásnak számít, ezek a különbségek pedig hatalmas konfliktusokat okozhatnak a felek között. Egy kutatás pedig arra világított rá, hogy a két nem között is erősen eltérnek a vélemények a félrelépés fogalmáról.

Más a megcsalás a férfiak, és más a nők szerint

A BBC Radio 5 Live felmérése során 2066 embert kérdezett meg arról, mi az, amit hűtlenségnek tartanak, és mi az, ami még tolerálható egy párkapcsolatban. Az eredmények egy részét nemekre bontották, a válaszok közötti különbségek pedig igen meglepőek lettek. 

Abban nagyjából mindenki egyetértett, legalábbis a válaszadók 91%-a, hogy a szex mindenképpen megcsalásnak számít. Ám a csók csupán a férfiak fele szerint hűtlenség, míg a nők 73%-a gondolta erről ugyanezt. Ugyanígy a pasik 50%-a szerint a netes szex bármilyen formája szintén tolerálható, a nők 75%-a szerint viszont egyértelműen a félrelépés kategóriájába sorolható.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 40%-a már a randioldalakon vagy -applikációkon való böngészést is megcsalásnak tartja. Az eredmények nagy port kavartak a netezők körében, sokan el sem tudták képzelni, mások szerint hogy férnek bele egy kapcsolatba ezek, míg voltak, akik teljesen egyetértettek - ebből is látszik, milyen nagyok az eltérések a vélemények között.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szakértő véleménye

James Preece randi-coach a kutatásra reagálva elmondta, ezek a különbségek leginkább azt tükrözik, mennyire más a férfiak és a nők viszonya az intimitáshoz. Úgy véli, ha egy kapcsolatban élő ember megcsókol valakit, aki nem a párja, mégsem tartja megcsalásnak, az a partner és a kapcsolat iránti tisztelet hiányára utalhat. De azt is mutatja, hogy az illető nem törődik eléggé a másik érzéseivel, azzal, hogy fájdalmat okoz-e neki, így a szakértő szerint azt is jelezheti, hogy nem a megfelelő emberrel él együtt.

Jelek, hogy a férfi félrelép

Néhány apróságból korán felismerhető az, ha a férfi hűtlen: ezek a megcsalás leggyakoribb jelei.

15 jel, hogy a pasi megcsal

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük