Csak a férfiak fele szerint megcsalás, a nők mégis annak tartják - Sokak szerint felháborító, amire a kutatás jutott

A kutatásból kiderült, hogy igencsak más elképzelésük van a pasiknak és a nőknek arról, mi számít megcsalásnak, és mi az, ami még belefér.

felrelepes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán mindenki számára magától értetődőnek tűnik, hogy mi az, ami már kétségkívül a hűtlenség kategóriájába sorolható, pedig valójában a dolog nem ilyen egyértelmű. 

Van, ami egyeseknek még belefér egy kapcsolatba, de mások szemében már megcsalásnak számít, ezek a különbségek pedig hatalmas konfliktusokat okozhatnak a felek között. Egy kutatás pedig arra világított rá, hogy a két nem között is erősen eltérnek a vélemények a félrelépés fogalmáról.

Más a megcsalás a férfiak, és más a nők szerint

A BBC Radio 5 Live felmérése során 2066 embert kérdezett meg arról, mi az, amit hűtlenségnek tartanak, és mi az, ami még tolerálható egy párkapcsolatban. Az eredmények egy részét nemekre bontották, a válaszok közötti különbségek pedig igen meglepőek lettek. 

Abban nagyjából mindenki egyetértett, legalábbis a válaszadók 91%-a, hogy a szex mindenképpen megcsalásnak számít. Ám a csók csupán a férfiak fele szerint hűtlenség, míg a nők 73%-a gondolta erről ugyanezt. Ugyanígy a pasik 50%-a szerint a netes szex bármilyen formája szintén tolerálható, a nők 75%-a szerint viszont egyértelműen a félrelépés kategóriájába sorolható.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 40%-a már a randioldalakon vagy -applikációkon való böngészést is megcsalásnak tartja. Az eredmények nagy port kavartak a netezők körében, sokan el sem tudták képzelni, mások szerint hogy férnek bele egy kapcsolatba ezek, míg voltak, akik teljesen egyetértettek - ebből is látszik, milyen nagyok az eltérések a vélemények között.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szakértő véleménye

James Preece randi-coach a kutatásra reagálva elmondta, ezek a különbségek leginkább azt tükrözik, mennyire más a férfiak és a nők viszonya az intimitáshoz. Úgy véli, ha egy kapcsolatban élő ember megcsókol valakit, aki nem a párja, mégsem tartja megcsalásnak, az a partner és a kapcsolat iránti tisztelet hiányára utalhat. De azt is mutatja, hogy az illető nem törődik eléggé a másik érzéseivel, azzal, hogy fájdalmat okoz-e neki, így a szakértő szerint azt is jelezheti, hogy nem a megfelelő emberrel él együtt.

Jelek, hogy a férfi félrelép

Néhány apróságból korán felismerhető az, ha a férfi hűtlen: ezek a megcsalás leggyakoribb jelei.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük