Miért lépnek félre a férfiak, és miért a nők? A szakértő elárulta a 2 legfőbb okát

A párterapeuta szerint általában két fő indíttatása van annak, ha valaki félrelép: elmondta, mik ezek.

megcsalas 1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kétségkívül a félrelépés az egyik leggyakoribb oka a válásoknak, szakításoknak, a hűtlenséget ugyanis nem sokan tudják vagy akarják igazán megbocsátani. És, ha meg is próbálják, a lerombolt bizalmat nem könnyű újra felépíteni.

A megcsalással kapcsolatban mindig felmerül az a kérdés, hogy mégis mért csinálta az illető, mi vezetett ahhoz, hogy másik nő vagy férfi karjaiban kötött ki akár egy éjszakára, akár több alkalommal. A legtöbben ilyenkor a szexuális életben felmerülő problémákra gondolnak, ám valójában nem mindig itt keresendő a miértje. Egy párkapcsolati szakértő szerint általában két fő oka lehet a félrelépésnek, és fontos ismerni közöttük a különbséget.

A hűtlenség legfőbb okai

Tammy Nelson szex- és párterapeuta - aki az Ashley Madison nevű társkereső oldalnak is dolgozik - elárulta, hogy véleménye és tapasztalatai szerint az összes félrelépés két dologban gyökerezik: az egyik az, hogy valaki véget akar vetni a kapcsolatának, a másik pedig, hogy pótolni szeretné azt, ami jelenlegi párjával hiányzik.

Úgy véli, az első eset inkább a nőkre jellemző. Ilyenkor azért választják a hűtlenséget, mert boldogtalanok, elégedetlenek a párkapcsolatukban, de a szakítást nem merik vagy akarják meglépni. Ellenben abban biztosak, hogy, ha a másik rájön a megcsalásra, akkor vége lesz köztük mindennek, és sokan úgy vélik, ez az egyszerűbb megoldás. Így ugyanis nem kell megbeszélni, mi ment tönkre és miért, mert a másik részéről valószínűleg úgyis egyértelmű lesz, hogy nincs folytatás.

A második típus viszont a férfiak esetében a leggyakoribb. Amikor úgy érzik, hiányzik valami a kapcsolatukból, sokszor nem az őszinte beszélgetést vagy a problémamegoldást választják. Ez egyébként nem feltétlenül szexuális problémák esetén igaz csak: az eltávolodás, az érzelmi kötelék hiánya vagy bármilyen egyéb nehézség is vezethet ehhez a szakértő szerint.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Lényeges a különbség

Tammy Nelson hangsúlyozta, a legfőbb különbség a kettő között nem csupán az indíttatás, hanem az is, hogy az első esetben a hűtlen fél véget akar vetni a kapcsolatának, míg a másodiknál csupán a hiányosságokat akarja pótolni, miközben szereti a párját. Azért is fontos észrevenni az eltérést, mert előbbi esetében nem érdemes megbocsátani, vagy megpróbálni helyrehozni a viszonyt - hiszen a másik úgysem akarja valójában.

Azt is hozzátette, hogy az Ashley Madison oldal kutatásai alapján a megkérdezettek közül a legtöbben azért kacsintgattak félre a házasságukból, mert úgy érezték, párjukkal eltűnt közöttük a szikra, nincs meg a varázs a kapcsolatukban, és ezt akarták pótolni a harmadik féllel. És, ami a legmeglepőbb: a válaszolók 54%-a szerint a félrelépés után sokkal jobb lett a viszonya a partnerével, és meg sem fordult a fejében a szakítás.

A megcsalás jelei

Akármennyire is igyekszik titkolni a viszonyát a hűtlen férfi, néhány apróság könnyedén lebuktathatja. A következő jelek a legtöbbször arra utalnak, hogy a pasinak van valakije.

15 jel, hogy a pasi megcsal

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük