Miért lépnek félre a férfiak, és miért a nők? A szakértő elárulta a 2 legfőbb okát
A párterapeuta szerint általában két fő indíttatása van annak, ha valaki félrelép: elmondta, mik ezek.

megcsalas 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kétségkívül a félrelépés az egyik leggyakoribb oka a válásoknak, szakításoknak, a hűtlenséget ugyanis nem sokan tudják vagy akarják igazán megbocsátani. És, ha meg is próbálják, a lerombolt bizalmat nem könnyű újra felépíteni.

A megcsalással kapcsolatban mindig felmerül az a kérdés, hogy mégis mért csinálta az illető, mi vezetett ahhoz, hogy másik nő vagy férfi karjaiban kötött ki akár egy éjszakára, akár több alkalommal. A legtöbben ilyenkor a szexuális életben felmerülő problémákra gondolnak, ám valójában nem mindig itt keresendő a miértje. Egy párkapcsolati szakértő szerint általában két fő oka lehet a félrelépésnek, és fontos ismerni közöttük a különbséget.

A hűtlenség legfőbb okai

Tammy Nelson szex- és párterapeuta - aki az Ashley Madison nevű társkereső oldalnak is dolgozik - elárulta, hogy véleménye és tapasztalatai szerint az összes félrelépés két dologban gyökerezik: az egyik az, hogy valaki véget akar vetni a kapcsolatának, a másik pedig, hogy pótolni szeretné azt, ami jelenlegi párjával hiányzik.

Úgy véli, az első eset inkább a nőkre jellemző. Ilyenkor azért választják a hűtlenséget, mert boldogtalanok, elégedetlenek a párkapcsolatukban, de a szakítást nem merik vagy akarják meglépni. Ellenben abban biztosak, hogy, ha a másik rájön a megcsalásra, akkor vége lesz köztük mindennek, és sokan úgy vélik, ez az egyszerűbb megoldás. Így ugyanis nem kell megbeszélni, mi ment tönkre és miért, mert a másik részéről valószínűleg úgyis egyértelmű lesz, hogy nincs folytatás.

A második típus viszont a férfiak esetében a leggyakoribb. Amikor úgy érzik, hiányzik valami a kapcsolatukból, sokszor nem az őszinte beszélgetést vagy a problémamegoldást választják. Ez egyébként nem feltétlenül szexuális problémák esetén igaz csak: az eltávolodás, az érzelmi kötelék hiánya vagy bármilyen egyéb nehézség is vezethet ehhez a szakértő szerint.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Ide kattintva nézd meg a sorozat első részét, melyben Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdésérő

Promóció

Lényeges a különbség

Tammy Nelson hangsúlyozta, a legfőbb különbség a kettő között nem csupán az indíttatás, hanem az is, hogy az első esetben a hűtlen fél véget akar vetni a kapcsolatának, míg a másodiknál csupán a hiányosságokat akarja pótolni, miközben szereti a párját. Azért is fontos észrevenni az eltérést, mert előbbi esetében nem érdemes megbocsátani, vagy megpróbálni helyrehozni a viszonyt - hiszen a másik úgysem akarja valójában.

Azt is hozzátette, hogy az Ashley Madison oldal kutatásai alapján a megkérdezettek közül a legtöbben azért kacsintgattak félre a házasságukból, mert úgy érezték, párjukkal eltűnt közöttük a szikra, nincs meg a varázs a kapcsolatukban, és ezt akarták pótolni a harmadik féllel. És, ami a legmeglepőbb: a válaszolók 54%-a szerint a félrelépés után sokkal jobb lett a viszonya a partnerével, és meg sem fordult a fejében a szakítás.

A megcsalás jelei

Akármennyire is igyekszik titkolni a viszonyát a hűtlen férfi, néhány apróság könnyedén lebuktathatja. A következő jelek a legtöbbször arra utalnak, hogy a pasinak van valakije.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük