Kedvességnek hiszik, de megbízhatatlanságra utal - Kevesen ismerik fel időben a jeleket
Kevesen ismerik fel időben a megbízhatatlanságra utaló jeleket, pedig a kellemetlen és fájdalmas következmények elkerülése miatt fontos lenne.

vitazo par
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran előfordul, hogy a pozitívnak elkönyvelt magatartás valójában negatív tulajdonságokat rejt maga mögött.

A megbízhatatlanságot is a legtöbben csak későn ismerik fel, pedig van néhány jel, mellyel már korán sejthető, ha valakit érdemes inkább távolságtartással kezelni. A következők a pszichológusok szerint erre utalnak.

Kedvesnek tűnik, de manipulál

Nicole Issa pszichológus szerint erre utal, ha az illető egy stresszes, szomorú szituációban túlságosan határozottan és erőltetetten próbálja megmondani a másiknak, mit kellene éreznie, tennie, miért kellene megnyugodnia, vagy éppen azt hajtogatja, hogy ő tudja, hogy legbelül mélyen mit akar. Bár kedvességnek, törődésnek látszódhat, érdemes óvatosan bánni vele, ugyanis a szakértő szerint a hasonló magatartás manipulatív, megbízhatatlan személyre utal, aki bármikor hátba támadhatja az ismerőseit.

Titoktartásra való képtelenség

Ha valaki rendszeresen mások titkait árulja el neked, akkor szinte biztos, hogy azokat az információkat sem fogja bizalmasan kezelni, amelyeket tőled hallott. Gyakran előfordul, hogy az ilyen személy megpróbál közel kerülni mindenkihez, és megígéri, hogy sosem fedi fel a tőle hallottakat. Ám mindezt csak azért teszi, hogy minél több mindent kihúzzon belőle, majd továbbadja az ismerőseinek, hogy még népszerűbb legyen.

A kétszínűséget fel kell ismerni

Érdemes figyelni az illető másokkal tanúsított viselkedését is. Ha úgy érzed, hogy bár veled kedves és megértő, de mindenki mással inkább gonosz, lekezelő vagy pletykás, akkor sosem szabad megbízni benne. Ez a magatartás ugyanis egyértelműen arra utal, hogy kétszínű, aki pedig ilyen, az mindenkivel csak hátsó szándékkal barátkozik, és az is gyakori, hogy a másik ellen áskálódik titokban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem tiszteli a határokat

Amica Graber párkapcsolati szakértő úgy gondolja, hogy azzal is vigyázni kell, aki nem tartja meg a kellő személyes távolságot, és nem tiszteli a másik határait, hanem akár intim, kellemetlen dolgokra is gyorsan rákérdez. Az ilyen esetekben ugyanis tesztelik azt, hogy a partner mennyit visel el, mennyire befolyásolható, és mennyire tudják kihasználni a gyenge pontjait. Szintén jellemző, hogy nem akar elfogadni nemleges választ, hanem ráerőlteti az akaratát az emberekre.

Az empátia hiánya

A megbízhatatlan személyekre, valamint a szociopatákra is jellemző, hogy igen alacsony az empátiakészségük, és sokszor nem tudják, hogy reagáljanak, amikor együttérzést kellene tanúsítaniuk. Van, hogy egyáltalán nem figyelnek oda a másik problémáira, érzéseire, és gyorsan elterelik a témát, de olyan is, hogy viccet csinálnak az ember gondjaiból. Mivel semmit nem vesznek komolyan, könnyen továbbadnak minden gondot és bizalmas információt másoknak.

Milyen az élet egy introvertálttal?

A fiatal nő azt mutatja meg, milyen férje élete introvertált, gyakran szorongó szerelmével, és azokat a szokásokat, viselkedéseket örökíti meg, melyek az extrovertált személyiségeknek - tehát párjának is - a kezdetekben furcsának, érthetetlennek tűnhetnek. A rajzokat nemcsak azért készíti, hogy megossza életük részleteit, hanem azért is, hogy éreztesse a hozzá hasonlókkal: nincsenek egyedül, és nem kell rosszul érezniük magukat azért, amilyenek.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük