A magas érzelmi intelligenciájú férfiak 6 legfőbb ismertetőjele - Nem csak a figyelmesség jellemző rájuk

Így viselkednek a magas érzelmi intelligenciájú férfiak: már az első randikon felismerheted, ha kiemelkedő az EQ-juk.

randi cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az érzelmi intelligencia már az első randevúkon megmutatkozhat, csak tudni kell, mit figyelj hozzá. A magas EQ-jú férfiak ugyanis az ismerkedés során is másképp viselkednek, mint mások.

Mivel kiemelkedő a beleérző képességük, és jól érzékelik, kezelik mások érzelmeit, egyértelmű, hogy figyelmesebbek az átlagnál, és nagyon jól tudnak hallgatni. Na de mik azok a tulajdonságok, szokások, amik még ezenkívül is jellemzőek rájuk, és amiket az első néhány randin is észrevehetsz? Sorra vesszük őket.

A magas EQ-jú férfiak jellemzői

Nyitottság

Az érzelmileg intelligens férfiak egyik fő ismertetőjele a nyitottság. Figyelmesen hallgatnak, nyitottak az új dolgokra, a tanulásra, az eltérő véleményekre és nézőpontokra, valamint arra is, hogy valóban megértsék mások gondolatait. Nem zárkóznak el, nem vitatkoznak hevesen, ha valaki más állásponton van, és akkor sem, ha beszélgetőpartnerüknek teljesen más az értékrendje.

Öntudatosság

A magas EQ-jú emberek öntudatosak, a mások megértésére való képességüknek és hajlandóságuknak egy része abból fakad, hogy ismerik önmagukat, tudják, mit akarnak. Ismerik saját korlátaikat, tökéletlenségeiket, de azt is, hogy mi motiválja őket, mire vágynak. Mindezek ellenére azonban nem gondolják azt, hogy felsőbbrendűek lennének a többieknél.

Tiszta, világos kommunikáció

A világos kommunikáció nemcsak azt takarja, hogy értetően, jól beszélnek, hanem azt is, hogy képesek szóban kifejezni az érzelmeiket, a problémáikat, nyíltan elmondják, ha valami zavarja őket, vagy ha valamivel nem értenek egyet, méghozzá ezt erőszak és vita nélkül teszik. Kimondják, amit gondolnak, de úgy, hogy ne sértsék meg vele a másikat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kritikus gondolkodás

Fő jellemzőik közé tartozik a kritikus gondolkodás. Hajlandóak és képesek megvizsgálni a mások által hallott információkat, de saját feltételezéseiket és meggyőződéseiket is. Tisztelik és értékelik mások véleményét, szívesen meghallgatják beszélgetőpartnerük nézőpontját, és valós érvekkel meg is győzhetőek.

Nem kényszerítik a másikra az akaratukat

Tisztelik a határokat, elfogadják, ha a másik nemet mond, és nem kényszerítik rá az akaratukat. Például az első randin egy étteremben nem rendelnek helyetted, nem győzködnek folyamatosan arról, hogy mit egyél, és nem kritizálják a választásodat. És a kapcsolat további részében sem akarják a másikra erőltetni erőszakkal azt, amit ők szeretnének.

Egészséges társasági életet élnek

Az érzelmileg intelligens férfiak könnyen megkedveltetik magukat az emberekkel, és jellemző rájuk, hogy egészséges társasági életet élnek, vannak barátaik, akikkel rendszeresen találkoznak is. Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben rengeteg barátjuk van, csupán azt, hogy van néhány, akivel szorosabb a kapcsolatuk. És őket akkor sem szorítják teljesen a háttérbe, ha új párkapcsolatba kezdenek.

Kérdések, amik megmutatják az intelligenciát

Néhány kérdés segít meghatározni, mennyire intelligens valaki: minél több igen válaszod van az alábbiakra, annál nagyobb a valószínűsége, hogy kiemelkedő az IQ-d.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük