Ha az egyik fél több szexet akar: a szakértők hasznos tanácsai libidókülönbség esetén

Ezekkel a tanácsokkal libidókülönbség esetén is erősíthető az intimitás, és szorosabbá tehető a kapcsolat.

Intimitás fokozása libidókülönbség esetén
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Előfordulhat, hogy egy párnak már a kezdetektől fogva eltér a libidója, de az is lehet, hogy a körülmények, a problémák vagy a nehézségek miatt ingadozik a vágy. Bármi is legyen azonban az ok, az biztos, hogy hosszú távon komoly veszélyt jelent a kapcsolatra az, ha az egyik fél sokkal több szexet akar.

A szakértőknek szerencsére van néhány tippjük arra, hogyan előzhető meg ilyen helyzetben az eltávolodás és a szakítás, illetve arra is, hogy hogyan fokozható az intimitás. A következő két módszer meglepően egyszerű, ugyanakkor nagyon hatásos is: szorosabbá teszik a kapcsolatot libidókülönbség esetén.

Kommunikáció, vágyfokozás

Justin Lehmiller szociálpszichológus szerint ebben az esetben a kommunikáció javítása a legfontosabb teendő. Amikor az egyik fél alacsonyabb szexuális vággyal rendelkezik, gyakran szégyelli, kellemetlenül érzi magát emiatt, visszahúzódik, és így még kevesebb az esély arra, hogy meg tudják oldani a problémát. A szakértő ezért azt javasolja, hogy a párok ne saját, hanem közös gondnak tekintsék a különbségeket, és együtt próbálják megoldani.

A legjobb, ha nyíltan és őszintén megbeszélik, hogy milyen tényezők játszanak közre a libidó csökkenésében, például stressz, munkahelyi vagy családi nehézségek, feladatok vagy betegségek, és igyekezzenek ezeket kiiktatni. Emellett pedig azt is meg kell vitatni, hogy mi az, ami segít hangulatba hozni a másikat. Ha ugyanis a felek változtatnak az együttléteken, javítják a szex minőségét, azzal megnövelhetik a vágyat is. Át kell gondolni, mi az, ami igazán felizgatja a pár tagjait, és ezeket a fantáziákat a másikkal is meg kell osztaniuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ian Kerner szexterapeuta szerint az is segíthet, ha olyan tevékenységekre fókuszálnak, amelyek növelik a vágyat, de nem járnak orgazmussal. Ilyen például a fantáziák megosztása. A legfontosabb, hogy a szerelmesek kizárjanak minden mást, és az erotikára koncentráljanak anélkül, hogy igazából szexelnének. Ha ez a szokás rendszeressé válik, nagyon sokat javíthatnak a szexuális életük minőségén, és az intimitást is fokozhatják.

Spontaneitás helyett tervezés

Bár ha szeretkezésről van szó, a spontaneitás tűnik ideálisnak, izgalmasnak, a hosszú távú kapcsolatokban azonban néha szükség van tervezésre. Justin Lehmiller szerint mindkét fél számára jobbá teheti az élményt, ha előre eltervezik az együttlétet. Egyrészt így nem marad el a szex, másrészt pedig egész nap készülhetnek az erotikus estére fejben és hangulatban. Az ütemezés időt hagy arra, hogy felkészülhessenek a szerelmesek, és beleéljék magukat a szeretkezésbe.

A kulcs a gyakoribb szexhez

Amikor elhalványul a vágy, sokan a csábító fehérneműt, az izgalmas játékokat igyekeznek bevetni a helyzet javítására, valójában azonban ezek nem oldják meg a problémát, esetleg csak felületesen kezelik picit egy-egy alkalomra. Ennél ugyanis egy kicsit mélyebbre kell ásni ahhoz, hogy visszatérjen a tűz. Pam Costa szexterapeuta elárulta, szerinte mi ehhez a leghatásosabb taktika.

Ez a módszer a kulcs a gyakoribb szexhez a tartós párkapcsolatokban: a szexterapeuta taktikája

A szexterapeuta elárulta, hogyan növelhető a vágy, és hogyan tehetőek gyakoribbá az együttlétek a hosszú távú kapcsolatokban. Egyszerű, de hatásos a módszere.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük