18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ez a módszer a kulcs a gyakoribb szexhez a tartós párkapcsolatokban: a szexterapeuta taktikája

A szexterapeuta elárulta, hogyan növelhető a vágy, és hogyan tehetőek gyakoribbá az együttlétek a hosszú távú kapcsolatokban. Egyszerű, de hatásos a módszere.

par agyban

A tartós szerelmek során előfordul, hogy idővel csökken a szeretkezések száma, és kevésbé intenzívvé válik a vágy. Ez a hullámzás egy teljesen természetes folyamat, ám azt nem szabad hagyni, hogy a ritka vagy teljesen eltűnő szex állandósuljon, ez az állapot ugyanis gyorsan a boldogság és a kapcsolat kárára mehet.

Amikor elhalványul a vágy, sokan a csábító fehérneműt, az izgalmas játékokat igyekeznek bevetni a helyzet javítására, valójában azonban ezek nem oldják meg a problémát, esetleg csak felületesen kezelik picit egy-egy alkalomra. Ennél ugyanis egy kicsit mélyebbre kell ásni ahhoz, hogy visszatérjen a tűz. Pam Costa szexterapeuta elárulta, szerinte mi ehhez a leghatásosabb taktika.

A gyakoribb szex kulcsa a párkapcsolatban

A szakértő szerint jó néhány szerelmes veti még be a randiestéket a kapcsolat javítására, és alapvetően ez lenne a legjobb öltet, de kicsit másképp, mint ahogyan azt a legtöbben csinálják. Ő azt tanácsolja, hogy töltsenek minőségi időt együtt, de úgy, hogy engedjenek el minden elvárást, felejtsék el a szexet, és ne a szokásos, sablonos programokat válasszák. Úgy véli ugyanis, hogy a gyakoribb szeretkezésekhez az intimitást kell megalapozni, újra felerősíteni, ez pedig így valósítható meg a legjobban.

Hozzátette, sok pár nagy nyomást és sok elvárást helyez magára, illetve az együttlétekre, így viszont túlságosan is befeszülnek, rástresszelnek, emiatt pedig nem hagyják kibontakozni a vágyat. Benne ragadnak a rutinokban, a mókuskerékben és abban, hogy a romantikus estéket mindig szex kellene, hogy kövesse. Ez az egész azonban csak ront a helyzeten, mivel konfliktusokat, neheztelést, feszültséget kelt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Első randit idéző esték

A kulcs az lenne, hogy minderről feledkezzenek el, hallgassanak a belső hangjukra, arra, hogy mit szeretnének, és ne úgy álljanak hozzá a programhoz, hogy utána „illene” szerelmeskedniük. Az első randi típusú találkák megadják a lehetőséget arra, hogy újra egymásra hangolódjanak, méghozzá bármiféle nyomás vagy elvárás nélkül. A szex ugyanis a szakértő szerint egyáltalán nem az ágyban, az előjátéknál kezdődik, hanem az agyban, az egymásra hangolódás során.

Tehát azt tanácsolja, hogy hallgassanak a belső ösztöneikre, és próbálják elfelejteni a szeretkezést. Szervezzenek olyan randikat, amelyek nem csupán egy romantikus vacsorából állnak, hanem olyan programokból, amely tényleg közelebb hozza a feleket. Lehet ez bármi, amihez mindkettőjüknek kedve van, a lényeg, hogy ne ragadjanak meg a sablonokban: egy nosztalgikus, múltidéző séta, egy kedves emlék újraélése vagy akármi, amitől közelebb kerülnek egymáshoz. Az érzéki, intim hangulatban, illetve elvárások nélkül töltött percek ugyanis meghozzák az eredményt: felerősítik az érzelmeket, megteremtik a szexuális energiát, meghozzák a vágyat, és ezáltal gyakoribbá, érzékibbé teszik az együttléteket. 

Erős, vágyfokozó fűszerek

A szexuális vágyat rengeteg dolog befolyásolhatja. Szerencsére, ha csak néhány apróság, például a fáradtság okozza az ideiglenes libidóhiányt, akkor van rá több gyors, hatásos és természetes megoldás, amit bevethetsz, hogy újra felforrósítsd a kapcsolatotokat. Ezek a finomságok vagy az agy szexuális izgalomért felelős részeit stimulálják a hormonok szintjének változtatásával, vagy pedig a vérkeringést fokozzák, és vérbőséget okoznak. A hűvös téli estéken éppen ezért még jobbak, főleg akkor, ha nem csak közös filmezéssel vagy alvással szeretnétek tölteni az időt. 

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük