Ez a módszer a kulcs a gyakoribb szexhez a tartós párkapcsolatokban: a szexterapeuta taktikája
A szexterapeuta elárulta, hogyan növelhető a vágy, és hogyan tehetőek gyakoribbá az együttlétek a hosszú távú kapcsolatokban. Egyszerű, de hatásos a módszere.

par agyban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tartós szerelmek során előfordul, hogy idővel csökken a szeretkezések száma, és kevésbé intenzívvé válik a vágy. Ez a hullámzás egy teljesen természetes folyamat, ám azt nem szabad hagyni, hogy a ritka vagy teljesen eltűnő szex állandósuljon, ez az állapot ugyanis gyorsan a boldogság és a kapcsolat kárára mehet.

Amikor elhalványul a vágy, sokan a csábító fehérneműt, az izgalmas játékokat igyekeznek bevetni a helyzet javítására, valójában azonban ezek nem oldják meg a problémát, esetleg csak felületesen kezelik picit egy-egy alkalomra. Ennél ugyanis egy kicsit mélyebbre kell ásni ahhoz, hogy visszatérjen a tűz. Pam Costa szexterapeuta elárulta, szerinte mi ehhez a leghatásosabb taktika.

A gyakoribb szex kulcsa a párkapcsolatban

A szakértő szerint jó néhány szerelmes veti még be a randiestéket a kapcsolat javítására, és alapvetően ez lenne a legjobb öltet, de kicsit másképp, mint ahogyan azt a legtöbben csinálják. Ő azt tanácsolja, hogy töltsenek minőségi időt együtt, de úgy, hogy engedjenek el minden elvárást, felejtsék el a szexet, és ne a szokásos, sablonos programokat válasszák. Úgy véli ugyanis, hogy a gyakoribb szeretkezésekhez az intimitást kell megalapozni, újra felerősíteni, ez pedig így valósítható meg a legjobban.

Hozzátette, sok pár nagy nyomást és sok elvárást helyez magára, illetve az együttlétekre, így viszont túlságosan is befeszülnek, rástresszelnek, emiatt pedig nem hagyják kibontakozni a vágyat. Benne ragadnak a rutinokban, a mókuskerékben és abban, hogy a romantikus estéket mindig szex kellene, hogy kövesse. Ez az egész azonban csak ront a helyzeten, mivel konfliktusokat, neheztelést, feszültséget kelt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Első randit idéző esték

A kulcs az lenne, hogy minderről feledkezzenek el, hallgassanak a belső hangjukra, arra, hogy mit szeretnének, és ne úgy álljanak hozzá a programhoz, hogy utána „illene” szerelmeskedniük. Az első randi típusú találkák megadják a lehetőséget arra, hogy újra egymásra hangolódjanak, méghozzá bármiféle nyomás vagy elvárás nélkül. A szex ugyanis a szakértő szerint egyáltalán nem az ágyban, az előjátéknál kezdődik, hanem az agyban, az egymásra hangolódás során.

Tehát azt tanácsolja, hogy hallgassanak a belső ösztöneikre, és próbálják elfelejteni a szeretkezést. Szervezzenek olyan randikat, amelyek nem csupán egy romantikus vacsorából állnak, hanem olyan programokból, amely tényleg közelebb hozza a feleket. Lehet ez bármi, amihez mindkettőjüknek kedve van, a lényeg, hogy ne ragadjanak meg a sablonokban: egy nosztalgikus, múltidéző séta, egy kedves emlék újraélése vagy akármi, amitől közelebb kerülnek egymáshoz. Az érzéki, intim hangulatban, illetve elvárások nélkül töltött percek ugyanis meghozzák az eredményt: felerősítik az érzelmeket, megteremtik a szexuális energiát, meghozzák a vágyat, és ezáltal gyakoribbá, érzékibbé teszik az együttléteket. 

Erős, vágyfokozó fűszerek

A szexuális vágyat rengeteg dolog befolyásolhatja. Szerencsére, ha csak néhány apróság, például a fáradtság okozza az ideiglenes libidóhiányt, akkor van rá több gyors, hatásos és természetes megoldás, amit bevethetsz, hogy újra felforrósítsd a kapcsolatotokat. Ezek a finomságok vagy az agy szexuális izgalomért felelős részeit stimulálják a hormonok szintjének változtatásával, vagy pedig a vérkeringést fokozzák, és vérbőséget okoznak. A hűvös téli estéken éppen ezért még jobbak, főleg akkor, ha nem csak közös filmezéssel vagy alvással szeretnétek tölteni az időt. 

Ezt is szeretjük