Férfi-nő barátság: mikor nem lehetséges a szakértő szerint?

Már iskoláskorban felmerül a fiú-lány barátság kérdése, és ez felnőttkorban is érdekes lehet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Neked volt már férfi barátod? Akkor biztosan tudod, mennyire más minőségű egy ilyen kapcsolat. Nincs benne például rivalizálás, ami a nők között szinte mindennapos.

A férfi barát egyszerre az apád, bátyád, és haverod. Segít, megért, óv. Három fontos szabály van azonban: férfi és nő barátságából lehet szerelem. Az igazi szerelemből viszont soha nem lesz barátság. Ha pedig tényleg csak barátod egy férfi, el fogod veszteni őt, amikor komoly párkapcsolatba léptek.

Lelki társak és katasztrófaturisták

Az a legfontosabb kérdés, milyen alapokon épül fel a férfi-nő barátság. Ha az egyik fél már az első pillanattól kezdve többet érez a másik iránt, és csak azért álcázza barátnak magát, hogy a közelében lehessen, szó sincs őszinte kapcsolódásról. Mondhatnám azt is, a vonzalmat érző bármi áron a másik bizalmába férkőzik, és csak kivár, hogy egy adott pillanatban éppen jó időben és jó helyen lehessen.

Van olyan is, hogy egy közös világnézet, sortörténet, tapasztalás, érdeklődés sodor egymás mellé egy férfit és egy nőt. Olykor a hasonló bánat feldolgozásához egymásból merítenek erőt. Érthető, hogy az élethelyzetek változása a barátság végét is jelentheti. Ilyenkor inkább célszerű, alkalmi szövetségről van szó.

Mire is kellesz nekem?

Soha ne keverd össze a haverodat a barátoddal. A válaszvonal valahol ott húzódik meg, hogy a barátodnak még azt az arcodat sem félsz megmutatni, amivel te magad nem szívesen szembesülsz. A barátod mindig tudomásul veszi, ahogy döntesz, amit teszel, melletted áll akkor is, ha nem ért egyet az aktuális lépéseddel. Utólag pedig nem oktat ki, és nem örül annak, hogy jobban látta kívülről, amit te a finom célzásai, illetve határozott véleménye ellenére sem voltál hajlandó észrevenni, amíg nyakig elmerültél az adott helyzetben. Az azonos nemű barát azért tud így tenni, vagyis maximálisan elfogadó lenni, mert hasonlóképpen működik, mint te. Érzi, érti, mi zajlik benned. Az ellentétes nemű barátpótlékot inkább csak arra használod, hogy megismerj egy másik nézőpontot. A férfi baráttól tehát szinte mindig megoldást vársz, hiszen ő nem tudja a te szemszögedből értelmezni az életet.

Féltékeny harcvonalak

Nagyon ritka, hogy egy férfi-nő barátság kiállja az idő próbáját. Akkor működhet ugyanis felhőtlenül ez a kapcsolat, ha mindent megosztasz vele, és te is tudsz mindenről, ami neki fontos. Igen ám, de amikor egyikőtök párkapcsolatban él, feszültség jelenik meg itt is, ott is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A számodra fontos két férfi például nehezen tűri, hogy kiadod egyiket a másiknak. Azt még megérti a párod, hogy egy barátnődnek elmondod, amiről neki nehezen beszélsz. Azon viszont szinte biztosan fennakad, hogy egy másik férfi többet tud rólad, mint ő.

Ugyanígy a barátod szerelme sem fogja jó szemmel nézni, hogy bizonyos estéket veled tölt el a párja. Nem megoldás a dupla randi sem. Kettőtök között lesz valami olyan bensőséges kötődés, ami a párjaitokat nagyon felidegesíti. És hogy mi van a kivételekkel? Nos, ők valóban a bevezetőben említett három szabályt erősítik. Ez a tartós, jól működő férfi-nő barátság sokkal inkább olyan, mintha az adott férfi és nő - lelki - testvérek lennének. Nagyon vigyázz egy ilyen kapcsolatra, ha olyan szerencsés vagy, hogy részed lehet benne…

Ezt is szeretjük