18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Így lesz erősebb a vágy, és gyakoribb a szex a szexterapeuta szerint - 6 egyszerű lépés kell csak hozzá

A szexterapeuta tanácsai segítenek meghozni a kedvet a szeretkezéshez, és hosszú távon javítják az intimitást, gyakoribbá teszik a szexet.

par agyban

Sok kapcsolatban jelent problémát, hogy az egyik fél gyakrabban kívánja a szexet, vagy mindig pont akkor, amikor a partnere nem, illetve nincs kedve, energiája hozzá. A jelenség teljesen normális, hiszen nincs olyan pár, akik mindig ugyanabban az időpontban szeretnének összebújni. 

A szeretkezés azonban a legtöbb párkapcsolat fontos része, és az intimitás kialakulásához, fenntartásához is nélkülözhetetlen. A hasonló nehézségek ezért idővel eltávolodást okozhatnak, és az elszigeteltség érzését keltik. Előfordul, hogy a kezdeményező fél úgy érzi, társa már nem kívánja, vagy nem is szereti. Pedig sokszor egyáltalán nem ez az igazság, hanem más tényezők bújnak meg a probléma mögött. A következő lépések azonban segíthetnek orvosolni a nehézségeket, erősíteni a vágyat és gyakoribbá tenni a szexet.

Így lesz erősebb a vágy, és gyakoribb a szex

Marianne Brandon klinikai pszichológus és szexterapeuta hangsúlyozta a Psychology Today oldalán: szó sincs arról, hogy bele kell menni a szexbe akkor, ha a partner akarja, és egyáltalán nem kell lelkesedést színlelni ilyenkor. Elárulta, sokszor egyik félnek sem jó, ha valaki csak azért egyezik bele az aktusba, mert a társa szeretné, így ugyanis még a partnere is kellemetlennek érezheti az együttléteket. 

Az azonban előfordul, hogy, úgymond, a szív szeretné a szeretkezést, a test viszont nem. Ilyenkor nagyban segíthet az, ha a pár tagjai megtalálják a valódi lelkesedést a szex iránt, és felébresztik önmagukban is a vágyat, összekapcsolódnak a párjukkal - persze csak ha igazán akarják. Ebben pedig a következő lépések segíthetnek. Fontos leszögezni, hogy semmit nem kell megtenned, megvalósítanod ezek közül, amit nem szeretnél.

Légy nyitott az iránt, amit a szex adhat!

A szakértő szerint minden szexuális élmény egyedi. Az viszont valószínű, hogy ha valaki elzárkózik előle, bezárja a testét és az elméjét, nem fogja jól érezni magát közben. Próbáld meg felismerni, hogy ez egy új, még nem tapasztalt pillanat az életedben, ez a nyitottság pedig segít abban, hogy befogadd a szeretetet és a gyönyört, illetve adhass is ezekből a párodnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A megbecsülés fontossága: gondolj arra, mit szeretsz benne!

Ha arra fókuszál valaki, hogy mit szeret a párjában, mi az, amiért csodálja őt, sokkal közelebb kerülhet hozzá, és újra felébresztheti a szikrát. A szexterapeuta szerint gondold át: hogy tette jobbá az életedet? Mik a kihívásaik, a küzdelmeik? Ha ezekre koncentrálsz, megnyílik a szív és a test, fokozódik a közelség iránti vágy. Használd ki a pillanatot, és mutasd meg, mennyit jelent neked.

Egy kis bemelegítés - egyedül

A szakértő szerint, ha valaki mentálisan, fejben nincs felkészülve a szeretkezésre, azt a partnerrel való előjáték sem oldja meg. Ezért is jó ötlet, ha az illető ilyenkor egyedül „melegít be” egy kicsit, például úgy, hogy kényezteti magát, maszturbál, bekapcsol egy olyan pornót, amit izgatónak talál, vagy erotikus könyvet hallgat. Emlékeztetni kell a testet arra, hogy szexuális lény vagy, és ezek segítenek felkorbácsolni a vágyat.

Hagyni kell időt az előjátékra

Az előjáték különösen fontos, ha a test még nem áll készen teljesen a szexre, mert felturbózza a nemi szervek véráramlását, és érzékenyebbé teszi őket, jobbá teszi az érintéseket. A szakértő szerint ennek hiányában előfordul, hogy az érintéseket az ember tolakodónak, nemkívánatosnak érzi, ráadásul az előjáték időt is ad arra, hogy a felek összekapcsolódhassanak. Hatására a test még többre vágyik majd.

Ne legyen túl nagy nyomás az orgazmus

A terapeuta szerint, ha mindenáron az orgazmus a cél, az megnehezíti az ellazulást és azt, hogy a felek egyszerűen csak élvezzék a szeretkezést. Ha ezt, valamint a vágyat is erőlteted, valószínűleg inkább a frusztráció érzése kerít hatalomba, mint a szenvedély. Kizökkent az adott helyzetből, miközben a gyönyörhöz igazán jelen kellene lenned, és az adott pillanatra koncentrálni.

Maradj a jelenben!

A mindfulness a szakértő szerint a szexben is fontos, sőt az együttlétek nagyszerű lehetőséget biztosítanak ennek gyakorlására. A nem megfelelő gondolatok ugyanis másodpercek alatt képesek eloszlatni a vágyat. A kritikus vagy szorongó gondolatok nagyon gyorsan tönkretehetik az érzéki perceket, ezért is fontos, hogy a testedre, a partner testére és a légzésedre összpontosíts.

A fentiek rendszeres gyakorlása segít szorosabbá tenni a kapcsolatot, erősíteni az intimitást, jó élményeket, tapasztalatokat szerezni a szex terén, és hosszú távon örömtelibbé, gyakoribbá teszi az együttléteket. Az idő múlásával a szex iránti vágy csökkenhet, de ez nem azt jelenti, hogy a szex nem lesz kielégítő. Teljesen normális, ha néha nemet mondanak egymásnak a felek, és az is, ha összefogással, közös munkával, erőfeszítésekkel javítanak a szexuális életükön.

Nézd meg, melyek a legerősebb vágyfokozó gyümölcsök!

Fokozzák a vágyat, és az orgazmus is erősebb lehet ezektől a gyümölcsöktől.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük