Kiderült, mikor lépnek félre az évben a legtöbben - Nem a nyár a leghűtlenebb időszak
A kutatás rámutatott, melyik a leghűtlenebb hónap az évben, és egy szakértő azt is elmondta, miért.

felrelepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha arról van szó, hogy mikor történik a legtöbb félrelépés, valószínűleg sokan a nyárra tippelnének. Az utazások, az esti partik, a koncertek és a fülledt hangulat mind-mind hozzájárulnak az egyéjszakás kalandok kialakulásához. Ám, mint kiderült, még így sem ez a leghűtlenebb időszaka az évnek.

Egy kutatás azt vizsgálta, mikor a leggyakoribbak az afférok, és igencsak meglepő eredményre jutott. Biztos, hogy nem sok embernek jutna eszébe, hogy ekkor történik a megcsalások jó része, pedig logikus magyarázatot adott rá a szakértő.

A leghűtlenebb hónap

Az Illicit Encounters ezer embert kérdezett meg névtelenül, a felmérésből pedig kiderült, hogy három hűtlenkedőből egy a karácsony környéki időszakban, méghozzá december 3-tól 31-ig csalja meg a hosszú távú párját. Aimee Hartstein párterapeuta a kutatással kapcsolatban elmondta, mindennek valószínűleg az ünneppel járó magas elvárások az okozói.

megcsalas

Ilyenkor mindenki azt akarja, hogy minden tökéletes legyen, még az élete is. Látják mások fotóit, hallják mások történeteit, ezek miatt pedig gyakran úgy érzik, hogy az ő kapcsolatuk nem az igazi, ami elkeseredettséget, elégedetlenséget és akár depressziót is eredményezhet. Az elkeseredettségre pedig gyors enyhülést nyújthat egy futó kaland, aminek esélyét az ünnepi partik még inkább növelik. Kiderült ugyanis az is, hogy a legtöbben alkoholos behatás alatt hűtlenkednek - és nem ez az egyetlen érdekes plusz információ, amire rámutatott a felmérés.

A cikk az ajánló után folytatódik

A titkos viszonyokhoz az is hozzájárul, hogy az ünnepek alatt az emberek sokkal szenvedélyesebbnek érzik magukat, sokkal nagyobb a libidójuk, ám ezt nem feltétlenül a partnerükkel használják ki. A megkérdezettek 57%-a egy kollégájával keveredett afférba, méghozzá a céges karácsonyi, újévi ünnepségeken, de arra is fény derült, hogy több nő lesz ilyenkor hűtlen, mint férfi: a hölgyek 35%-a, míg a pasik 31%-a hajlamos ilyenkor félrelépni.

Megbánás és lebukás

A válaszadóknak csupán a 32%-a bánta meg azt, hogy nem maradt hű párjához, míg 11%-uk nem tudta titokban tartani a megcsalást, és lebukott állandó partnere előtt. A munkahelyi félrelépők közül viszont sokan nem is akarták elrejteni a kalandot: 29%-uk a többi kolléga előtt sem szégyellte a munkahelyi affért.

A megcsalt nők bosszúi

Egy összetört szívű és megcsalt nő sok mindenre képes első felindultságában. És a másodikban is. A legjobb bizonyítéka ennek, amikor a kétségbeesésből született, esetenként egészen precízen megtervezett módszerük bejárja az internetet. Ilyenekből válogattunk össze néhányat. 

Ezt is szeretjük