Ebben az időpontban lépnek félre a legtöbben - Nem éjszaka történnek a hűtlenségek
Csalfa embereket faggattak a kutatók, és több érdekes dolgot kiderítettek a hűtlenkedők szokásairól.

felrelepes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha arról kérdeznék az embereket, hogy mit gondolnak, mikor történik a legtöbb félrelépés, valószínűleg az éjszaka vagy éppen a délelőtt lenne a többség tippje. Legalábbis azoknak biztosan, akik még sosem folytattak titkos viszonyt.

Egy kutatás viszont részletesen utánajárt a dolognak, és rámutatott, hogy egyáltalán nem ezekben az időszakokban csalják meg a legtöbben a párjukat. Sőt, azt is kiderítették, általában milyen kifogással állnak elő a partnerüknek a csalfa felek.

Mikor hűtlenkednek a legtöbben?

Az Illicit Encounters által ezer ember részvételével készített online felmérés során olyanokat kérdeztek szokásaikról, taktikáikról, akik egykor rendszeresen félreléptek. A válaszokból kiderült, hogy a legtöbben péntek esténként, 18:45 környékén csalják meg partnerüket, és a leggyakrabban azzal a kifogással állnak elő, hogy beültek valahova lazítani, iszogatni a kollégáikkal, vagy edzeni voltak, ezért nem mennek haza.

Arra is fény derült, hogy sokan ezután, szombaton romantikus programot szerveznek a párjukkal, hogy egy kicsit enyhítsék a bűntudatot, kárpótolják a külön töltött estéért, na és persze eloszlassák a másik gyanakvását, kétségeit. A félrelépők nagy része ráadásul stabil rutint alakít ki: mindig ugyanabban az időpontban, leggyakrabban heti kétszer iktatnak be hasonló alibiprogramokat. Így ugyanis megmaradhatnak ugyanannál a magyarázatnál, és kevesebb esélyük van a lebukásra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mi könnyíti meg a félrelépést?

Az Ashley Madison társkereső oldal felmérései pedig arra keresték a választ, hogy melyek azok a tényezők, amelyekről úgy érzik, könnyebbé teszik a hűtlenkedést. A férfiak 48%-a szerint az, hogy rengeteg ember nyitott a titkos viszonyra, míg 30% szerint az, ha mentálisan késznek érzik magukat az afférra.

A nők azonban más válaszokat adtak: 52% szerint az könnyíti meg a megcsalást, ha nyitottak lehetnek, és a másik megérti, mire vágynak, és 43% gondolta úgy, hogy az, ha felkészültek a félrelépésre. A kevésbé népszerű okok között ott volt a sok szabadidő is.

Jelek, hogy a férfi megcsal

A következő jelek egyértelműen arra utalnak, hogy a férfi félrelép. Ismerd fel őket időben!

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük