Hogy reagálsz, ha kinevet a párod? A kutatás szerint elárulja, együtt maradtok-e
A kinevetésre adott reakció a kutatók szerint sok mindent elmondhat a kapcsolatról és annak jövőjéről.

neveto par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden pár cukkolja egymást néha-néha, és teljesen normális, ha az egyikük kedvesen kineveti a másikat. Az viszont már - mint kiderült - egyáltalán nem mindegy, hogyan reagál rá a partner.

A kutatók rávilágítottak, hogy az erre adott visszajelzés rengeteg mindent elárulhat arról, mennyire boldogok a felek, és azt is előre láttathatja, hogy hosszú ideig együtt lesznek-e a szerelmesek, vagy rövid időn belül szakítással végződik majd a kapcsolatuk.

Mit szólsz, ha kinevet a férfi?

A németországi Luther Márton Tudományegyetem kiterjesztette egy korábbi vizsgálatát, és most a nevetés szerepét tanulmányozták a kapcsolatokban. 154 párnak tettek fel szerteágazó kérdéseket a párkapcsolati elégedettségükről, a szexuális életükről, valamint arról, hogy milyen gyakran veszekednek a partnerükkel. 

Végül arra jutottak, hogy azok a szerelmesek, akik szeretik provokálni, cukkolni egymást, és, akik mosolygással, nevetéssel reagálnak akkor is, ha a másik viccből kineveti, szekálja őket, erősebb vonzódást éreznek párjuk iránt, boldogabbak vele, és még a szexuális életüket is kielégítőbbnek találják, mint mások. Ezzel együtt pedig azt is megállapították, hogy azok, akik így viselkednek, a legtöbbször hosszú ideig együtt maradnak, és nem fenyegeti őket az elválás veszélye.

Azok viszont, akik félnek attól, hogy a partnerük kacagjon rajtuk, megbántódnak az ártalmatlan tréfákon, ugratásokon, vagy kellemetlenül érzik magukat tőlük, kevésbé voltak elégedettek a kapcsolatukkal, és sokszor bizalmatlanok is voltak a partnerükkel szemben. Náluk emiatt gyakoribbak voltak a viták, és nagyobb a szakítás veszélye is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kutatók azt is elárulták, hogy persze, ez nem minden esetben igaz, illetve az emberek személyiségétől is függhet a reakció, nem csupán a kapcsolat minőségétől. Hiszen vannak, akik szeretnek a figyelem középpontjában lenni, és nem okoz számukra problémát, ha nevetnek rajtuk, míg mások igen rosszul érzik magukat ebben az esetben, mert derogálónak, kínosnak és bántónak titulálják a vicces megjegyzéseket.

A legviccesebb páros fotók

Vannak párok, akik kifejezetten szeretnek viccelődni, vagy éppen viccet csinálni magukból, és ezt előszeretettel meg is örökítik. Hogy a következő képek direkt vagy véletlenül lettek ennyire kínosak, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy te is jót nevetsz majd rajtuk.

Ezt is szeretjük