Sokkal kevesebbszer szexelnek a barátaid, mint gondolod – A kutatás szerint a legtöbben más számra tippelnek
Egy kutatás szerint az emberek nagyon rosszul tippelik meg azt, hogy az ismerős párok hányszor bújnak össze egy hónapban.

barati tarsasag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberek nagy részét hajtja egy kicsit a kíváncsiság mások magánéletét illetően. Sokan, ha nem is a teljesen idegenekébe, de legalább a barátaikéba bele szeretnének látni valamennyire, hogy megtudják, miben különböznek, mit csinálnak másképp, és mi az, amiből náluk sokkal kevesebb vagy sokkal több van.

A legtöbben, ha nem kapnak konkrét információkat, akkor maguktól következtetnek intimebb részletekre, például arra, hogy milyen gyakran szeretkeznek az ismerős szerelmesek. De kiderült, hogy szinte mindenki rosszul tippeli meg a baráti társaságában lévő párok összebújásainak mennyiségét.

Nem is szexelnek annyit a barátaid?

Az Ipsos egy nagy felmérésének részeként arról is megkérdezte az alanyait, hogy mit gondolnak, hányszor szeretkeztek a 18 és 29 év közötti párok az elmúlt négy hétben. A válaszadók átlagosan 14-re tippeltek, ám mint kiderült, ez a szám jóval magasabb a valós adatoknál.

A kutatók elárulták, hogy egy hétköznapi szerelmespár nagyjából négyszer-ötször bújik össze egy hónapban, tehát a vizsgálat résztvevői nagyjából a háromszorosát, vagy még annál is többet tippelték a valódi mennyiségnek. A szakértők pedig hangsúlyozták, ez a legtöbb esetben így van: akkor is, ha egy ismeretlenről van szó, és akkor is, ha valakitől azt kérik, a barátairól saccolja meg ugyanezt.

Miért tippel mindenki többet?

És hogy miért is van ez így? Miért hiszi mindenki, hogy az ismerősei többet szexelnek, mint amennyiszer valójában? Arra is megadták a választ. Vizsgálatok és alapos utánajárás után arra jutottak, hogy azért jellemző ez a jelenség, mert ha az embereknek nincsen konkrét információja valamiről, akkor az alapján tájékozódnak, képzelik el a dolgokat, amiket hallanak, és amiket látnak maguk körül. Az ismerős párok viselkedésének és életének szeletei, a pletykák, az interneten látottak és a felnőttfilmek alapján végzik el az összehasonlításokat, de ezekben sajnos általában nem a valós dolgok köszönnek vissza. A legtöbben meg vannak győződve arról, hogy a barátaik jóval többször szexelnek, mint ők, azonban ez a legtöbbször nem igaz. És ami még ennél is fontosabb: nem is szabadna ezzel foglalkozni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sok pár esik abba a hibába, hogy másokéhoz hasonlítgatja a szeretkezéseik mennyiségét, hosszát vagy bármilyen más részletét, de ezzel csak elégedetlenséget és csalódottságot okoznak önmaguknak. Hiszen, mint kiderült, szinte mindenki sokkal aktívabbra tippeli a barátai szexuális életét, mint amilyen valójában. De persze, nem csak erről van szó. Azt is fontos tudatosítani, hogy minden kapcsolat más és más, ahogyan a felek igényei is eltérnek. Az a lényeg, hogy a pár mindkét tagja elégedett legyen, ha pedig valaki másra, többre vágyik, azt beszéljék meg, és találjanak rá megoldást, de ne másokhoz hasonlítgassák az intim szokásaikat, mert ebből semmi jó nem sülhet ki.

Amitől jobb lesz a szex

Van néhány apróság, ami még intenzívebbé teheti az élményt az ágyban. A következőket bevetve garantáltan forró éjszakában lesz részed.

Fotók: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük