Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Hidd el, te sem ennyire számítottál.

par szex cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokaknak megfordult már az a kérdés a fejében, hogy a többi pár mennyi ideig gyűri a lepedőt, vagy éppen az, hogy megfelelő hosszúságú-e az az idő, ameddig ők szeretkeznek.

Most azonban nem kell tovább találgatni, mert egy friss kutatás kiderítette, hogy mennyi ideig kellene elméletben tartania az együttlétnek, azonban kiderült, hogy a legtöbb kapcsolatban korántsem kényeztetik egymást ilyen hosszan.

Ennyi ideig kellene tartania a szexnek

A Lovehoney nevű oldal kutatása arra világított ugyanis rá, hogy egy tökéletes együttlét 30 percig tart. A megkérdezettek nagy része úgy gondolja, ennyi a minimum, ameddig egy jó szexnek kell tartania, 40%-uk szerint pedig még ennél is tovább. Ez viszont tényleg csak az idealizált időtartam, mert kiderült az is, hogy csak 24%-uk szeretkezik valójában eddig, a többség viszont mindössze 15 percet tölt együtt az ágyban. De voltak olyanok is, méghozzá 16%, akiknek általában csak 10 percig tart az együttlét. A válaszolók nagy része pedig azt is elmondta, hogy néha többre vágyik ennél.

barna par szex

Nem kell azonban egyáltalán kétségbeesni, ha nem fél órán keresztül kényeztetitek egymást, a szakértő, Tracey Cox ugyanis elmondta a Daily Mailnek, hogy akkor sincs ok aggodalomra, hogy ha néha csak 10 percesek a szeretkezések.

- A szexben nem lehet az adatokra hagyatkozni. Egyéniségek vagyunk, nem robotok! 30 perc néhány embernek túl kevés, másoknak túl sok. Ha elégedett vagy azzal az idővel, ameddig szerelmeskedtek, akkor nincs semmi gond. Egyébként is fontos a szexben a változatosság, tehát, ha egy pár minden alkalommal 30 percig van együtt, akkor az egy idő után unalmassá is válhat. Éppen ezért érdemes váltogatni a hosszú és a rövid szeretkezéseket, és mindig előállni valami újdonsággal, legyen az bármilyen apróság is - mondta a szakértő, és azt is hozzátette, hogy ha az egyik fél nem elégedett a szex időtartamával, akkor mindenképpen beszélni kell róla a partnerrel. 

Ezt is szeretjük