18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Felpörgetik a szexuális életet, fokozzák a libidót: 8 jógapóz, ami javíthatja az intimitást a kapcsolatban

A rendszeres jógázás pozitív hatásai a hálószobában is megmutatkoznak.

Jóga a szexuális élet javításához

A jóga egyre kedveltebb mozgásforma, ami megnyugvást, mentális és fizikai feltöltődést kínál a mindennapok során. A különböző pózok gyakorlásával, koncentrációval, mélylégzéssel a test, a szellem és a lélek összekapcsolását célozza meg. 

Sokan esküsznek rá, mint az egyik leghatékonyabb stresszoldóra, de segíthet a fogyásban, az emésztés serkentésében, sőt még a szexuális életre is pozitív hatással lehet. Már egy olyan irányzat is létezik, amelyik a konkrét jógapózok és a szexualitás összeegyeztetését hirdeti, azonban nem kell ennyire előreszaladni ahhoz, hogy a hálószobában is profitáljatok a jóga nyújtotta előnyökből. 

8 jógapóz, ami jó hatással van a szexuális életre

A jóga a stressz és így a szervezet kortizolszintjének csökkentésén keresztül növelheti a libidót. Az állandó idegeskedés és a krónikusan magas kortizolértékek a szexuális vágy ellen hatnak. A mozgás ezen fajtája kifejezetten jó a hajlékonyság és az erőfejlesztés szempontjából is, egyes pózok pedig fokozzák a véráramlást a medence, a nemi szervek környékén, erősítik a medencefenék izmait, lazítják a kötött csípőízületeket. Egy kis, 68 férfi bevonásával készített felmérés szerint a rendszeres jógázás még a korai magömlés kezelésében is segíthet. Ráadásul a testmozgásból csak profitálhat az ember, fittebb, egészségesebb lesz, ha pedig jobban érzi magát a bőrében, az a szexuális életére is jó hatással van. 

Fontos ugyanakkor, hogy meglévő mozgásszervi panaszok - derékfájdalom, térdpanaszok - esetén egyes pózok ellenjavalltak, ha így vágnál bele a gyakorlásba, egyeztess a gyógytornászoddal. Az egyes gyakorlatokkal csak fájdalomhatárig próbálkozz, ha kellemetlenséget tapasztalsz, ne folytasd tovább a mozdulatot! 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük