3 jel az elején, hogy nem az igazi mellett vagy: halld meg a belső hangot időben!

Hamar kiderül, ha nem az igazi partnerrel hozott össze az élet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor a várva várt szerelem betölti a szívet, az ember lánya el sem tudja képzelni, hogy a sors éppen nem a tökéletes társsal hozza össze. Eleinte az izgalom is eltereli a figyelmet, a vágyak perzselnek, randevúk jönnek-mennek, ám előfordulhat, hogy valamiért mégis elkezd a háttérben nyomasztani egy érzés, hogy nem az igazival van dolgod.

Ha úgy érzed, nem a tökéletes szerelem bontakozik ki életedben, két út áll előtted: elhessegeted a terhes gondolatokat, aminek csalódás lehet a vége, vagy még idejében tisztázod érzéseidet, és lépsz. A józan belső hang elnyomása ugyanakkor nagyon káros lehet, egy évekkel későbbi szakítás pedig garantáltan sokkal nagyobb fájdalommal jár. Egy rosszul működő kapcsolat ráadásul a férfi és a nő önértékelésére egyaránt negatívan hat.

Kinek kell megváltoznia?

Gyakori tévedés a nők részéről, hogy a kapcsolatban szereplő férfit nem kész partnerként kezelik, sokkal inkább a megváltandó, de legalábbis megváltoztatható felet látják benne. Ez az attitűd azonban hosszú távon nem kifizetődő. Bár természetes, hogy az emberek egy kapcsolat során változnak, kimenetelét viszont úgysem alakíthatod önkényesen, ezért alapozni mindig csak a jelenkori állapotra érdemes. Ha valami belső hang azt súgja, hogy a férfi számodra ilyen formában még nem felel meg, a jövőben halmozottan felszínre kerülhetnek a problémák, ezért feltétlenül át kell gondolnod az érzelmeidet.

Ki az úr a háznál?

Bár tökéletes kapcsolat nem létezik, baljós előjel a közös jövőre nézve, ha a meghozott kompromisszumok nem egyenlőek. Elképzelhető ugyan, hogy egyikőtök jobban bírja a megalkuvást a vitás helyzetek esetén, a valódi partnerséghez mégis az szükséges, hogy egyformán dolgozzatok meg a szerelmetekért. Ha úgy érzed, feláldozod minden idődet és energiádat, nap mint nap keményen dolgozol azért, hogy a problémákon túllendüljetek, ám párod ezt nem értékeli, sőt, alapvetésnek érzi, minden bizonnyal nem egymásnak teremtett benneteket az ég. 

Ugyanígy problémát jelent, ha azért nem teszel meg vagy mondasz el valamit, mert tartasz a sértődésétől. A veszekedés hiánya önmagában még nem jelent jó kapcsolatot, a zavaró tényezőket jobb még időben megvitatni, az elfojtott érzelmek ugyanis csúnyán összegyűlhetnek az idők folyamán, ami végül nagyon fájdalmas háborúhoz vezethet.

Bezzeg mások

A fent említetteken túl a rossz kapcsolatokban gyakori hibát jelent a hasonlítgatás is. Nehéz tisztán látni ilyenkor, de azt feltétlenül tudni kell, hogy a külvilágból érkező képek, ingerek nagyon csalókák lehetnek. Minden pár szeretne idillinek mutatkozni mások előtt, és egyesek mesterien titkolják a problémáikat is, így nem elképzelhetetlen, hogy az általad bőszen irigyelt szerelmesek között otthon valóságos harc dúl.

Irigységet ugyanakkor nem csak a tökéletesnek képzelt pár iránt érezhetsz. Sokatmondó lehet az is a párkapcsolatodat illetően, ha a szingli barátnődtől hallott éjszakai kicsapongásokat és vadászatot szeretnéd átélni a nyugodt otthoni összebújás helyett. Ekkor sem érdemes tovább halogatni a viszonyotok értékelését.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Miért velem történik mindez?

Sokan értetlenül tárják szét a kezüket, amikor a várva várt kapcsolat mégsem a boldogságot hozza meg számukra. Ez azonban temérdek sajátos okra visszavezethető. Az irreális elvárások mellett kulcsponti hibát jelenthet például az elsietett ismerkedés is. A kapcsolatok kialakulásának és elengedésének is időt kell hagyni, így mindkettőtökben óriási nyomást okozhat, ha az előző szerelmedet nem tudtad kellőképpen meggyászolni. Bár a szakítás idején sokan éppen nem az egyedüllétre vágynak, igazán csak a lezárást követően tudod a szívedbe engedni a következő, nagy Ő-nek álmodott férfit. 

Az is előfordulhat továbbá, hogy egyszerűen az egyik fél kevésbé elszánt a kapcsolat megtervezésében, ez pedig kibékíthetetlen ellentéthez vezet a jövőben. Ha a férfi vagy éppen a nő nem bír elköteleződni, így terveiben a mi helyett mindig az én marad az alany, a szép reményű románc nagy valószínűséggel csak sodródni fog az árral, a közös fejlődés előfeltétele ugyanis éppen ez a közös nézőpont lenne.

Ezt is szeretjük