18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hogy lesz újra izgalmas a szex, és erős a vágy a tartós kapcsolatban? A szakértők egyszerű, de hatásos tanácsai
A szakértők egyszerű, de jól bevált tanácsaival feldobható a szexuális élet, és visszahozható a vágy, a szenvedély a tartós kapcsolatba.

par agyban 2

Teljesen normális, hogy a hosszú távú kapcsolatokban a kezdeti szenvedély idővel alábbhagy. Még a legerősebb viszonyokban is előfordul, hogy a szex megritkul, esetleg egyhangúvá válik. A tartós szerelmekben természetes módon előtérbe kerül a biztonságérzet, a kényelem és a megszokás, ezek azonban unalmas szeretkezéseket is eredményezhetnek.

Ahhoz, hogy elkerülhető legyen a szakítás, megmaradjon az intimitás, és továbbra is kielégítő legyen a szexuális élet, szükség van néha egy kis újdonságra, egy kis változtatásra. Szakértők árulták el, melyek azok a trükkök, amiket érdemes bevetni.

Kisebb változtatásoktól is újra izgalmas lehet a szex

Emily Jamea szexterapeuta szerint a párok gyakran túlbecsülik, hogy mit is kéne tenniük a jobb szexért. Elárulta, nem kell azonnal a hagyományos együttlétekről a BDSM-re váltani. A helyszín vagy a szex előtti, alatti tevékenységek megváltoztatása is visszahozhatja a vágyat, de azt is érdemes átgondolni, hogy a kapcsolat elején mi volt az, ami igazán hangulatba hozta a feleket, mitől indultak be igazán, mitől volt az együttlét akkoriban annyira kielégítő.

par agyban cover
Fotó: fizkes / Getty Images Hungary

Megvolt például az az izgalom, hogy bármikor rajtakaphatják a párt? Vagy azért csináltak néhány dolgot, hogy lenyűgözzék a másikat, és bebizonyítsák, milyen jó szeretők?  Bármiről is legyen szó, a kezdeti szokások újraélesztése sokat segíthet.

De az is jó ötlet, ha a hálószobán kívül keresik a megoldást a szerelmesek, ugyanis az új hobbik, a közös tevékenységek is feldobhatják a szexet. Az új, kihívásokkal teli programok erősítik a szerelmet, így érdemes kipróbálni néhányat, ha úgy érzi a pár, hogy kezdenek eltávolodni egymástól.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vágyfokozás a hálószobában

Nazanin Moali szexterapeuta szerint az új partnerrel való szeretkezéshez hasonló adrenalinlöketet kaphat az ember, ha aktuális társával fedez fel újdonságokat - például új helyszíneket, új erogén zónákat, vagy óvatosan belekóstolnak a vadabb élvezetekbe akár egy kis hajhúzással.

Úgy véli, az is remek ötlet, ha magával az orgazmussal játszadoznak a felek. Ilyenkor a legjobb, ha az egyikük teljesen a másikra koncentrál, és megpróbálja a lehető legtovább húzni azt, hogy eljuthasson a csúcsra. Az orgazmuskontroll alkalmazása visszahozza a csábítást, a vágyat és a szenvedélyt a viszonyokba. A bevállalósabb, nyitottabb pároknak pedig szerinte az is jó ötlet, ha együtt létrehoznak egy randiprofilt, és közösen böngészik a lehetséges partnerjelölteket, akikkel benne lennének egy édeshármasban. Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy ezt meg is kell valósítani, csupán magáról a fantáziáról, a beszélgetésről és a játékról, ezek ugyanis fokozzák a vágyat, az izgalmat, felpezsdítik a kapcsolatokat.

Lawrence Siegel szexológus úgy véli, a fantáziák közös felfedezése és megvalósítása is nagyon jó hatással lehet a szenvedélyre. A feleknek érdemes beavatniuk a másikat a vágyaikba, és kipróbálni azt, ami mindkettőjük számára belefér: lehet ez mondjuk közös pornónézés vagy önkielégítés a partner előtt. Sokan még szerelmük előtt is szégyenlősek, a szakértő szerint viszont erre tökéletes megoldás a szerepjáték. Ha ugyanis a felek egy-egy adott karaktert alakítanak, sokkal könnyebben, bátrabban felfedik fantáziáikat, sőt sokan azt tapasztalták, hogy így könnyebben érik el az orgazmust is.

Bármelyiket is választja a pár, az fontos, hogy csakis olyan dolgot próbáljanak ki, amibe mindketten őszintén beleegyeztek, és ami egyiküknek sem okoz kellemetlenséget.

Szeretem, de már nem kívánom: a vágy elmúlása a kapcsolatban

Szinte minden hosszú távú kapcsolatban előfordulnak olyan időszakok, hogy egy kicsit alábbhagy a vágy, vagy ritkábbak lesznek az együttlétek. Azonban ha ez a helyzet tartóssá válik, teljesen eltűnik a szenvedély, és a felek annak ellenére, hogy szeretik, mégsem kívánják egymást, az komoly veszélyt jelent a viszonyra. De mi ennek az oka? Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy lehet megoldani a problémákat és megmenteni a párkapcsolatot? Sákovics Diana pszichológust kérdeztük erről.

(Képek: Getty Images.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük