18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A legérzékibb szexpózok, amik erősítik a kapcsolatot – Fokozzák az intimitást és a kötődést

Ezek a szexpózok képesek szorosabbá tenni a kapcsolatot, és felerősíteni az érzelmeket.

Intimitást erősítő szexpózok

Az intimitás a kapcsolatok egyik alapja, enélkül könnyedén elhalványul a szerelem, megromlik a viszony. És bár nem csupán a szexet takarja, az együttlétekkel könnyen és hatékonyan erősíthető vagy feléleszthető.

A szeretkezés során az érzelmi és a fizikai intimitás egyaránt fokozható. Az érintések és a gyönyör hatására ráadásul hatalmas oxitocin- és endorfinadag szabadul fel, ami a kötődést és a bizalmat is még inkább fejleszti. Néhány póz pedig a többinél is sokkal hatékonyabb e tekintetben: a következők a szexuálpszichológusok szerint elképesztően megerősítik a kapcsolatot.

Az intimitásfokozó ülő lótusz

Az ülő lótusz póz során a felek egész teste szorosan egymáshoz tapad, és segít teljesen egymásra hangolódniuk, miközben a szemkontaktust, a csókolózást és a kommunikációt is lehetővé teszi. A megvalósítása sem bonyolult, esetleg csak a neve miatt tűnhet annak. Annyi a lényege, hogy a férfi törökülésben ül, majd a nő az ölébe helyezkedik úgy, hogy a lábait a párja dereka köré kulcsolja, a karjaival pedig átöleli a hátát vagy a nyakát. A pozitúra intenzív élményt nyújt a mély behatolásnak köszönhetően is.

par agyban2

A szerelmes kanálpóz

A kiskifli-nagykifli alvópóz is erősíti az intimitást, de a szeretkezés ugyanebben a helyzetben még inkább. Szintén igen egyszerű megvalósítani, és a legjobb, hogy nem sok mozgást, erőfeszítést igényel, így a legfárasztóbb napok végén is tökéletes választás lehet. Annyit takar, hogy a férfi a nő mögé fekszik, majd így hatol belé hátulról, miközben kezeivel átöleli. Debra Laino szexterapeuta hangsúlyozza, a pozitúra rengeteg oxitocint szabadít fel, ami erősíti a kötődést.

Vizes gyönyörök

Eric Marlowe Garrison szexológus szerint a zuhanyzó tökéletes helyszíne lehet egy intim szeretkezésnek – persze, csak akkor, ha óvatosak a felek, és vigyáznak, nehogy baleset legyen a vége. Úgy véli, a langyos víz, a kellemes csobogás és a romantikus hangulat még inkább fokozzák az élményt, valamint lehetőséget adnak arra, hogy a szerelmesek teljesen ellazuljanak, és csakis egymásra koncentrálhassanak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ehhez a nő dőljön a zuhanyzó falához, a férfi pedig álljon elé, és vegye az ölébe úgy, hogy párja a lábait a dereka köré kulcsolja. De ha nincs túl nagy magasságkülönbség, az is jó megoldás lehet, ha a nő marad állva, és csak egyik lábát húzza fel a partnere derekához.

Ölelkezve, szemtől-szembe

Az erőteljes, szerelmes gyönyör és a kötődés fokozásához az is jó választás, ha a felek szorosan egymással szemben fekszenek az ágyra, átölelik a másikat, a nő pedig a férfi derekára emeli a lábát. Tehát nagyjából a misszionáriust valósítják meg, csak épp oldalt fekve. Dr. Kat Van Kirk hangsúlyozta, hogy a szeretkezés során így az egész test érintkezik, a férfi és a nő pedig akár végig tarthatják a szemkontaktust, még inkább fokozva ezzel az intimitást.

A jól bevált misszionárius

A hagyományos, ám mégsem elhanyagolandó misszionárius is az egyik legjobb, kötődést erősítő szexpóz. Sara Nasserzadeh pszichoszexuális terapeuta elmondta, a felek könnyen egymásra hangolódhatnak közben, és lehetővé teszi az ölelkezést és a csókolózást is amellett, hogy a pár teljesen érezheti a másik testének összes rezdülését, miközben egymás fülébe is suttoghatnak. 

A legérzékenyebb pontok a férfi testén

Az ismert erogén zónákon kívül is van számos olyan terület a férfi testén, amelyet ha megérintesz vagy simogatsz, szinte azonnal feltüzeled vele. A következő pontok cirógatásával különleges élményben részesítheted a párodat.

A férfi 10 nagyon érzékeny erogén zónája: ha megérinted, hihetetlenül felizgatod vele

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük