Hatalmas udvariatlanság, ha ezekre nem figyelsz a reptéren - A tapasztalt utazók hívták fel rájuk a figyelmet

Tapasztalt utazók meséltek a Redditen arról, mik azok a viselkedési szabályok, amiket sokan megszegnek, és amikre illene odafigyelni.

Illemszabályok repüléskor
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reptereken különböző kultúrák és emberek találkoznak, éppen ezért különösen fontos egymás, illetve az írott és íratlan szabályok tisztelete. Sokak számára stresszes a repülés, míg mások a nyaralások előtt a szabadság és a pihenés jelképének tekintik. Bármi is a helyzet, az alapvető etikettet nem szabadna figyelmen kívül hagyni. 

Konfliktusok és bosszankodás forrása lehet, ha valaki nem úgy viselkedik a repülőtéren vagy a gépen, ahogyan kellene, és az is gyakori, hogy egyesek hátráltatják a becsekkolás, a beszállás vagy a kiszállás folyamatát. Rendszeres utazók mesélték el a Redditen, hogy mik azok az illemszabályok, amiket sokan nem tartanak be, és amiket mindenkinek ismernie kellene. Ezek közül a Buzzfeed gyűjtötte össze a legfontosabbakat.

Illemszabályok repüléskor, amikre figyelni kellene

„A géptől függően az ablaknál ülő személy kapja a gép oldalát és egy kartámaszt, a középső ember kap két karfát, a folyosón ülő ember pedig egy extra helyet a lábának és egy darab kartámaszt” - üzente egy Kazimierz3000 nevű felhasználó.

„Ez egy elég általános dolog, de a tapasztalatok alapján, azt hiszem, még mindig el kell mondani: ha valakin fejhallgató vagy fülhallgató van, ne próbálj vele beszélgetni. Semmi személyes, de néhány embernek hosszú napjai voltak a reptéren. El sem tudom mondani, mennyi késő este induló és reggel érkező gépen utaztam, és egyszerűen nem akarok ilyenkor beszélgetni” - hívta fel a figyelmet egy Maj Prismatic nevű redditező.

„Tartsd magadon a cipőidet!” - fogalmazott röviden és tömören egy névtelen kommentelő.

„Az Isten szerelmére, ha mindenki megtanulná, hogy soronként álljanak fel a helyükről, sokkal könnyebb lenne a leszállás” - írta egy másik redditező.

„Zuhanyozz, és használj dezodort a repülés előtt. Nyitható ablakok nélküli gépeken utazunk!” - javasolta Lotsaa1.

„Miután levett cipővel átmentél a biztonsági kapun, ne állj meg középen, ahol mindenki átmegy. Vedd vissza egy arra kijelölt helyen vagy padon, és ne zárd el az utat” - tanácsolta egy névtelen Redditező.

„Több mint egymillió mérföldet repültem már, így remélhetőleg ez majd segít. Mindig nézz magad mögé, mielőtt hátradöntöd az ülésedet!” - írta ismét a Kazimierz3000 nevű felhasználó.

„Ne feltételezz semmit mások faji vagy nemzetiségi hovatartozásáról, mivel a világ minden tájáról találkozhatsz emberekkel a repülőtéren. Egyszer az édesanyám megpróbált japánul beszélni egy sráchoz, mire ő: Micsoda? Kanadai vagyok” - mesélte a kínos történetet egy kommentelő.

„Ha zenét hallgatsz, figyelj a hangerőre. A körülötted lévőknek nem szabadna hallani a dallamokat.”

Olvasd el, honnan tudják a stewardessek, hogy egy utas udvariatlan!

Stewardessek árulták el, mi az, amiről rögtön tudják, hogy a turista egyáltalán nem foglalkozik a környezetében lévőkkel, és vagy önző, tudatlan, esetleg udvariatlan, vagy pedig hatalmas tapló. 

Honnan tudják a stewardessek, hogy az utas valójában hatalmas tapló? A legudvariatlanabb viselkedések szerintük

A stewardessek szerint ez a néhány igen zavaró viselkedés az udvariatlan, bosszantó utasok leggyakoribb ismertetőjele.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük