13 fontos éttermi illemszabály - Udvariatlannak tűnsz, ha nem tartod be őket

A legtöbben azt hiszik, pontosan tudják, mit, hogyan és milyen sorrendben kell tenni az étteremben.

ferfi no etteremben

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan alapvető illemszabályok, amiket fontos lenne betartani, mégis sokan helytelenül ismerik őket. Abban az esetben azonban, ha rosszul tudod, akár negatív első benyomást is kelthetsz, de nemcsak az állásinterjún, hanem még egy randin is.

Rengeteg olyan apró szabály van ugyanis az élet különböző területein, amit ha te nem jól ismersz, mások viszont igen, rögtön kiszúrják, és furcsa szemmel néznek majd rád. Egy étteremben pedig különösen fontos, hogy figyelj ezekre, legyen szó üzleti ebédről, családi vacsoráról vagy egy romantikus randevúról a kiszemelteddel, hiszen itt még kellemetlenebb tud lenni, ha nem tudod, mikor, mit és hogyan csinálj.

A legalapvetőbb illemszabályok az étteremben

Már rögtön az ajtón belépéskor sem mindegy például, hogy ki megy előre, aztán persze az sem, hogy ki ül le először, másodszor vagy harmadszor. A többi, evést és eszközhasználatot érintő apróságról már nem is beszélve. Pedig ha betartod őket, tudat alatt is bizalmat, jó benyomást keltesz az emberekben, bizalmat gerjesztesz, és könnyen elnyerheted a szimpátiájukat. Képeken mutatjuk azokat a nélkülözhetetlen szabályokat, amikre mindenképpen oda kell figyelned.

Cikkünkhöz forrásként Görög Ibolya: Protokoll az életem című könyvét használtuk fel az Athenaeum Kiadótól. A könyv szerzője - aki 12 évig dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán - hasznos információkkal lát el mindenkit a legfontosabb illemszabályokról a magánéletre és a hivatalos eseményekre vonatkozóan is. A szabályok leírását pedig történetekkel és humoros megjegyzésekkel teszi még érdekesebbé. Ide kattintva te is megrendelheted.
Ezt is szeretjük