A netes szokásai is leleplezik a félrelépőt - A párkapcsolati szakértők szerint ezek a legfőbb intő jelek
Érdemes odafigyelni arra, ha a másiknak megváltoznak a szokásai a közösségi médiában. A következők ugyanis arra utalhatnak, hogy titkos viszonyt folytat.

ferfi telefon laptop
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megcsalásnak számos közismert, sokak szerint egyértelmű jele van. Ezek közé tartoznak többek között a gyanúsan megnövekedett, indokolatlan túlórák, a füllentések, a rejtélyes üzenetek vagy a telefon megrögzött féltése. 

Az igazság azonban az, hogy ezeknél jóval apróbb változások is utalhatnak arra, hogy a másik fél viszonyt folytat valakivel. A párkapcsolati szakértők tapasztalataik és vizsgálódásaik alapján úgy vélik, a netes szokások is leleplezhetik a félrelépőt: ezekre a változásokra érdemes odafigyelni.

Üzenetek ismeretlenektől

A tartós kapcsolatokban a felek általában ismerik egymás családját, rokonait, barátait, sőt még ha máshogy nem, legalább hallásból a közelebbi kollégáit is. Éppen ezért David Bennett párkapcsolati tanácsadó szerint aggodalomra adhat okot, ha a másik folyton egy ismeretlentől kap újabb és újabb üzeneteket, majd ha párja rákérdez, ki is ő, gyorsan lerendezi egy-két szavas magyarázattal, és témát vált. Ilyenkor érdemes óvatosan tovább puhatolózni, és ha zavarban van, titkolózik vagy átlátszó történettel hozakodik elő, akkor egyenesen rákérdezni vagy utánajárni a dolognak.

Megváltozott fotómegosztási szokások

Az is elgondolkodtató lehet, ha észrevehetően megváltoznak a fotómegosztási szokásai. Isabel James coach szerint például jellemző ilyenkor, hogy a partner nem tesz közzé több, a párjával közös képet, hiszen nem akarja, hogy szeretője ezt lássa, vagy egyszerűen, mert szinglinek akar tűnni. A félrelépők gyakran teljesen más összképet mutatnak magukról online, és az is előfordul, hogy az életüket is másnak tüntetik fel a harmadik fél szemében.

De Justin Lavelle párkapcsolati szakértő viszont hozzátette, hogy ennek az ellenkezője is előfordulhat: ha alapvetően alig szokott, de az elmúlt időszakban hirtelen sokkal több közös fotót posztol, az is utalhat titkos afférra. A hűtlen felek ugyanis gyakran teszik ezt egyrészt bűntudatból, másrészt pedig azért, mert azt akarják mutatni a környezetüknek, hogy jó a kapcsolatuk, és visszaigazolást várnak az ismerősöktől azzal kapcsolatban, hogy jó döntés az affér mellett a tartós viszonyban maradni. Tehát a helyzet nem egyszerű, hiszen mindkét eset megtörténhet, ám a hangsúly a változáson van: ha látszólag ok nélkül átalakulnak a képmegosztási szokásai, az nem biztos, hogy jót jelent.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ignorált a megjelölések

David Bennett szerint szintén titkos viszonyra utalhat az, ha sosem reagál arra, amikor párja megjelöli egy fotón, egy kommentben, vagy hirtelen megváltoztatja a biztonsági beállításait, és csak felülvizsgálattal engedélyez bármit is megosztani az üzenőfalán. Ez ugyanis ismét azt jelenti, hogy titkolózik: nemcsak partnere, hanem szeretője előtt is, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy ne bukjon le. 

Gyanús posztok a külön programokról

Justin Lavelle úgy véli, nem minden hűtlenkedő olyan körültekintő, ezért mindezek mellett az is félrelépésre utal, ha egyre több külön programot csinál a párja nélkül, amelyekről ráadásul partnere utólag, a netről szerez tudomást. Fotók menő éttermekből, kávézókból, méghozzá a barátai vagy a kollégái nélkül? És ezekről egy szót sem szól, amíg a másik rá sem kérdez? Ha rendszeresen előfordulnak hasonlók, az is a megcsalás jele lehet. De nem arról van szó, hogy ne lehetne saját élete a kapcsolaton kívül, hanem arról, hogy gyanakvásra ad okot, ha egyáltalán nem ejt szót párjának a programokról, vagy a rákérdezést zavart magyarázkodás követi.

Persze a fentebb említett viselkedések mögött több dolog is állhat, ezért önmagukban nem szolgálnak egyértelmű jelként. Azonban ha rendszeressé válnak, esetleg más gyanús szokások is társulnak melléjük, akkor érdemes átgondolni ezt a lehetőséget is.

A mozdulatok elárulják, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai mások, mint korábban. A mozdulatai ugyanis megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám, ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük