Ilyen a férfi arca, ha hajlamos a hűtlenségre - Az új kutatás szerint rögtön felismerhető a csalfa típus
Az új vizsgálat azt állítja, hogy első pillantásra tudni lehet azt, ha a férfi hajlamos megcsalni a párját. Apróságok sejtetik az arcán.

ferfi arc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Általában a viselkedése leplezi le a hűtlen embert, azonban a kutatók szerint nemcsak akkor lehet rájönni, hogy valaki csalfa típus, amikor már megtörtént a félrelépés. Vannak olyan jelek is, melyek előre sejtetik a jövőbeni afférokat.

A szakértők egy új vizsgálatuk során igen furcsa és érdekes dolgokra világítottak rá: rámutattak ugyanis, hogy a férfiak arcának egyes vonásaiból megmondható, hogy csalfa típus-e az illető.

A férfi arcáról sejthető, hogy félre fog-e lépni?

A Royal Society Open Science nevű lapban publikált kutatás során 293 férfit és 472 nőt kértek arra, hogy nézzenek meg 182 hölgy alanyról készült képet, majd pedig 299 férfi és 452 nő figyelte meg a férfi alanyokról készült fotókat. Azt kellett megtippelniük egy 1-10-ig terjedő skálán, hogy mennyire lehet hajlamos a hűtlenségre a felvételen látott személy. Természetesen az embereket előtte megkérdezték arról, hogy léptek-e már félre, ha igen, hányszor, illetve hagyták-e már el a partnerüket egy másikért.

megcsalas

Az eredményekből kiderült, hogy az emberek nagy része meg tudta jósolni, hogy ki a csalfa típus, ugyanis azok, akiket annak találtak, valóban voltak már hűtlenek. A további vizsgálódások során arra jutottak, hogy az igen maszkulin vonásokkal, többek közt szélesebb, magasabb homlokkal, határozott, erőteljes állkapocscsonttal és vékony ajkakkal rendelkező férfiakat nagyobb eséllyel tartották a megkérdezettek csalfának, és ez valóban így is volt - ők saját bevallásuk szerint is hajlamosabbak voltak félrelépni, vagy elhagyni a párjukat egy másik félért. A nők arcával kapcsolatosan azonban nem találtak hasonló összefüggéseket.

A szakértők egyébként úgy vélik, a jelenségnek evolúciós okai is vannak, mert az ilyen arccal rendelkező pasik mindig is nagyobb népszerűségnek örvendtek a hölgyek körében, így a nők és a férfiak egyaránt veszélyforrást látnak bennük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az eredményeket a kutatók is igen érdekesnek találták, azonban hangsúlyozták, hogy ez az eredmény nem általánosítható, és természetesen nem vonatkozik mindenkire. Attól, hogy valakinek hasonló az arca, még egyáltalán nem mondható ki biztosra, hogy megcsalta már, vagy meg fogja csalni a partnerét.

A megcsalás legfőbb jelei

Van néhány dolog, ami már korán jelezheti, hogy a partner félrekacsintgat a kapcsolatból, és megcsalja a másikat. Nem csupán a rejtélyes hívások buktathatják le a félrelépőt: a következő apróságok is arra utalnak, hogy hűtlen a partner.

Ezt is szeretjük