Máris megvan az év új randitrendje: a hardballing kíméletlen, de nagyon hasznos

A hardballing az egyetlen pozitív randitrend az eddig ismertek közül. Eláruljuk, miért.

randi 1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A randitrend leginkább a randizási módszerek, taktikák vagy trükkök összefoglaló neve. Olyan szokásokat foglal magában egy-egy ilyen kifejezés, amik az adott időszakban népszerűek, sokak által alkalmazottak.

A legismertebb talán a ghosting, amely során szinte szellemként tűnik el a partnerjelölt a másik életéből, és bár még csak év eleje van, máris itt egy újabb trend, ami bár kíméletlen, valójában nagyon is hasznos mindkét félre nézve.

Hardballing: kendőzetlen őszinteség

Aki valamennyire is követi a randitrendeket, az tudja, hogy általában kegyetlen, igazságtalan viselkedéseket takarnak. Az idei első azonban nagyon eltér a többitől: a hardballing első hangzásra ridegnek és nyíltnak tűnhet, igazából sok kellemetlenséget és csalódást megspórolhat vele az ember. A trend ugyanis azt jelenti, hogy az illető már az első randik során tisztázza, hogy pontosan mit is akar a másiktól, milyen kapcsolatra vágyik, tehát azt is elmondja, ha tartós viszonyt szeretne, de azt is, ha csak egyéjszakás kalandot vagy szextársat keres.

A másik ilyenkor általában azt is elmondja, hogy ha hosszú távú kapcsolatot keres, akkor milyen alapvető elvárásai vannak a jövőjét illetően, amikből nem igazán szeretne engedni. Így pedig akár az első beszélgetés során tudhatják a felek, hogy összeillenek-e, van-e értelme tovább ismerkedniük. Tény, hogy az első találkák izgalmából és romantikájából egy kicsit elvesz ez a szokás, mégis igazán hasznos lehet.

Miért és hogyan csinálják?

Kimmy Seltzer randiguru elárulta, ügyfelei egyre többször alkalmazzák ezt a taktikát mostanában. Az emberek biztonságot és stabilitást keresnek a járványhelyzet okozta bizonytalanságok közepette, ezért is döntenek úgy, hogy nem szeretnének sem zsákbamacskát kapni, sem azt adni. Valószínűleg persze a sok sikertelen randevú vagy párkapcsolat, illetve a korlátozások és a pandémia okozta ismerkedési nehézségek is hozzájárulnak a stratégia népszerűségéhez. A Covid ráébresztette az embereket arra, hogy az élet rövid és törékeny, és sokakat arra is, hogy milyen a hosszú távú egyedüllét, ezért sokkal tudatosabban próbálnak ismerkedni, és kevesebb időt akarnak fecsérelni a már az elejétől halálra ítélt kapcsolatokra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Persze vannak, akik valóban keményen kimondják, mit akarnak, és nem veszik figyelembe a másik érzéseit, de a legjobb tisztán, ám kíméletesen szóba hozni a témát. Ha alkalmazni szeretnéd a trendet, fontos, hogy légy egyértelmű, diplomatikus, tudd, mit akarsz, de közben próbáld ne megsérteni a másikat. A következő mondatok például jól működhetnek:

- Tudom, hogy ez kicsit furcsának tűnik, de el kell mondanom, hogy tartós kapcsolatot keresek, és később családot szeretnék alapítani. Ne értsd félre, nem szeretnélek megijeszteni, és nem is szeretnék rád kényszeríteni semmit, de úgy érzem, tudnod kell, mire vágyom a jövőben. És ha te biztos vagy abban, hogy teljesen mások az elképzeléseid, akkor úgy vélem, jobb, ha nem randevúzunk többet, és nem mélyítjük el a kapcsolatunkat, hiszen úgysem működhetne hosszú távon.

Tény, hogy a módszer kockázatos is lehet, mert előfordulhat, hogy a másik hasonlóra vágyik, de túl nyomulósnak, túl ijesztőnek találja a randipartnere viselkedését, ez sajnos mindig benne van a pakliban. A módszer tehát nem biztos, hogy mindenkinek való, de az tény, hogy a sok trend közül ez az egyetlen, ami igazán hasznos lehet.

Az erős kémia jelei a randin

Sokak szerint fontos, hogy a szerelem elején meglegyen a szikra, a kémia, azaz a kölcsönös, erőteljes vonzalom, mely megalapozza a felek közti viszonyt, és magával hozza a kezdeti rózsaszín ködöt. Ez jelezheti, hogy két ember valóban összeillik, és előrevetíti a szenvedélyes kapcsolatot. Bár számos egyéb tényező is nélkülözhetetlen a tartós, kiegyensúlyozott szerelemhez, ennek megléte arra utalhat, hogy a két félnek van jövője együtt, és hosszú távon sem halványul majd el köztük olyan könnyen a vonzalom. Éppen ezért érdemes figyelni a következő jeleket már az első találkozások során: korán erős kémiára utalnak.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük