5 jel, hogy igen erős a kémia két ember között: ezekből már az első találkozások alkalmával sejtheted

Ha ezeket tapasztalják a felek az első randevúk alatt, biztos, hogy erős köztük a kémia.

randi
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokak szerint fontos, hogy a szerelem elején meglegyen a szikra, a kémia, azaz a kölcsönös, erőteljes vonzalom, mely megalapozza a felek közti viszonyt, és magával hozza a kezdeti rózsaszín ködöt. Ez jelezheti, hogy két ember valóban összeillik, és előrevetíti a szenvedélyes kapcsolatot.

Bár számos egyéb tényező is nélkülözhetetlen a tartós, kiegyensúlyozott szerelemhez, ennek megléte arra utalhat, hogy a két félnek van jövője együtt, és hosszú távon sem halványul majd el köztük olyan könnyen a vonzalom. Éppen ezért érdemes figyelni a következő jeleket már az első találkozások során: korán erős kémiára utalnak.

Árulkodó testbeszéd

A testbeszéd tudattalanul árulkodik minden érzésről, gondolatról, így azt is leleplezi, ha megvan a vonzalom két ember között. Susan Trombetti társközvetítő és az Exclusive Matchmaking társkereső vezetője elárulta a Bustle oldalának, hogy ha a két fél szinte folyamatos szemkontaktust tart a randevúkon, vagy amikor csak lehet, egymáshoz érnek egy picit, az erőteljes kémiára utal. A sok mosolygás, nevetés, az izgatottság, valamint az ezzel járó pótcselekvések - hajcsavargatás, ajkak harapdálása - is jelezhetnek hasonlót.

A legapróbb dolgok is figyelmet kapnak

Erős kémiára utal, ha a felek a legapróbb részleteket is észreveszik egymáson. Megfigyelik, hogy issza a másik a kávét, hogyan nevet, hogyan ül, de egy új frizura is azonnal feltűnik nekik. Mindig egymásra fókuszálnak, még akkor is, ha sokan vannak körülöttük, és úgy érzik, mintha már az elején egy láthatatlan kapocs kötné össze őket.

Az időérzék elvesztése

Jó társaságban repül az idő, ha pedig egy randin megvan a kémia a felek között, szinte meg is szűnik. Ebben az esetben a partnerek annyira egymásra koncentrálnak, és annyira egy hullámhosszon vannak, hogy teljesen elvesznek a beszélgetésekben. Diana Venckunaite párkapcsolati coach szerint ilyenkor olyan, mintha minden más eltűnne a környezetükből, és észre sem veszik, hogy órák teltek el a találkozásuk óta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Flört és kacérkodás

Szintén erről árulkodik, ha a randevú során szinte folyamatos a flörtölés. Szavakkal, érintésekkel és pillantásokkal egyaránt kacérkodnak a másikkal, mindezt úgy, hogy nem válik kínossá, nem érzik túl erőltetettnek. Az egész természetesnek, magától értetődőnek tűnik, és szinte folyamatos köztük a szexuális feszültség.

Teljes ellazulás a másik társaságában

Dr. Annie Hsueh pszichológus szerint sokan az erős kémiát a gyomorban repkedő pillangókkal azonosítják, ám ez nem mindig helyénvaló. Úgy véli, ebben az esetben inkább az jellemző, hogy a felek teljesen ellazulnak a másik mellett, nyugodttá válnak, a beszélgetések pedig gördülékenyen folynak. Nincsenek kínos kérdések, helyzetek, és még a csend sem hat köztük kellemetlennek.

Ha a felek már az első randevúkon a fenti jeleket tapasztalják, szinte biztos, hogy igen erős köztük a kémia. A vonzalom és a szikra megléte pedig megalapozhatja a boldog kapcsolatot.

Te felismered, miről árulkodik a testbeszéd? 

Te tudod, mire utal egy félmosoly vagy éppen az, ha a férfi a hajába túr? És ha elfordítja a testét, vagy megérinti a tarkóját? Kvízünkben tesztelheted, mennyire olvasol a testbeszédből az ismerkedés, illetve a randevúk során.  

Ezt is szeretjük