Hányadik vagy a párod fontossági listáján? Ez lenne az ideális a szakértő szerint
A munka vagy a sport előrébb van nálad? Vagy első helyen állsz?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy a társad mire szánja a legtöbb időt, fontos jelzésnek is tekinthető. Elárulhatja például, hogy milyen elakadás van a lelke legmélyén. Ez bizony a párkapcsolatotok stabilitását is kikezdheti.

Munka reggeltől estig

Azok a férfiak, akik nagyon sokat dolgoznak, és mindent a karrierjük építésének rendelnek alá, olykor ezzel az apjuknak szeretnének bizonyítani. Mi motiválhatja őket a tudattalanjukban?

Apám is sikeres volt, én sem lehetek rosszabb nála. Apámnak nem jött össze, majd én helyette - neki - nyújtok maximális teljesítményt. Előfordulhat, hogy öröklött értékrend hajtja az illetőt. Netán egy ilyen hitmondat mozgatja: az az igazi férfi, aki sok pénzt keres, és eltartja a családját. Ezekben az esetekben minden más a munka után következik, mert a karrierépítés nem a jobb minőségű élet eszköze, hanem szinte egyedüli céllá válik.

Barátok, haverok bűvköre

Vannak olyan férfiak is, akik kizárólag akkor tudnak feloldódni, amikor hasonló érdeklődésű cimborák veszik körbe őket. Sokat eljárnak otthonról, és ezekre a programokra a párjukat általában nem szívesen viszik magukkal. Ez bizony arról árulkodik, hogy még nem zárult le bennük teljesen az otthonról leválás szakasza, vagyis lázadó tinédzserlélekkel élnek, és a stabilitást, az odatartozás érzését sokkal inkább egy családpótló szubkultúrában vélik megtalálni.

A kétkedő izompacsirta

Néha a sportolás válik egy férfi legfőbb szabadidős tevékenységévé. Ilyenkor arra is gyanakodhatunk, hogy a sport valamiféle pótcselekvés számára. Itt vezeti le a feszültségét, netán egy eltorzult ideálképet hajszol. Vagy épp ezzel próbál mássá átalakulni, szabadulni mintáktól, esetleg sorsalakulásoktól. Például: nem akarok úgy járni, mint az apám, aki ivott, és korán meghalt. Ez is hajthatja a férfit a tudattalanjában.

Csak a mama főztje

Az anyós is nagy konkurens lehet. Az a férfi, aki nem tudja elképzelni, hogy ne ugorjon be nap mint nap az anyjához, bizony túl szoros lelki kötelékben él. Ilyenkor számítani kell arra is, hogy az édesanyja minden kérését habozás nélkül teljesíti, és ha döntenie kell, inkább egy randevúról mond le, hogy segíteni siethessen.

Vagy éppen a volt feleség is veszélyt jelenthet. Bár az nagyon szimpatikus, ha egy elvált férfi komolyan veszi az előző kapcsolatában születetett gyerekei iránti kötelezettségeit, gyanús, ha erre hivatkozva bármit felülír, amit az új társának ígért meg. Előfordulhat, hogy lélekben nem zárta még le a korábbi házasságát, nem kész még az újrakezdésre.

Bocs, most nem érek rá

Nincs recept arra, hogy egy párkapcsolatban mire mennyi időnek kell jutnia, mi az ideális. Akkor van esély a harmóniára, ha mindketten lehetőséget kaptok annak megvalósítására, amire vágytok, és egyikőtök sem érzi úgy, hogy túl kevés az együtt eltöltött idő. Lehetnek olyan időszakok, amikor valamelyikőtök a munkája vagy valamilyen családi kötelezettség miatt átmenetileg kivonja magát a közös dolgokból. Egy ilyen életszakasz után ellentételezni illik, vagyis ha te türelmesen vártál rá, és ezzel áldozatot hoztál, neki köszönetképpen kicsit többet kell majd veled foglalkoznia, ha már visszarázódik a rendes kerékvágásba.

Ezt is szeretjük