18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hogyan találd meg a nagy Ő-t?

A vonzerő és a vágy igazi titka a szagokban rejlik. Parfümök helyett hagyatkozz az ösztöneidre és az orrodra!

A feromonok tudatalatti vágykeltők, amelyeket a természet alakított ki arra a célra, hogy vonzalmat keltsünk, és ki tudjuk választani a biológiailag hozzánk illő partnert. Ehhez te is hozzájárulhatsz, ha egy kicsit megismered ezeket az anyagokat, és megérted működésüket.

A titkos kert

Szexuális szempontból a hónalj tested egyik legvonzóbb területe a nagyszámú feromontermelő apokrin mirigy, valamint a hónaljszőrzet miatt, ami maga is vágykeltő. A hónalj fontos szerepet játszik az udvarlás során a feromoncserében: gondolj például a táncra.

Amikor egymással szemben álltok partnereddel, és karotokat felemelitek, feromonjaitok akadály nélkül áramolnak a másik felé. Ha tehát ki akarod használni a feromonok kínálta lehetőséget, tedd szabaddá hónaljad. Ha túlságosan zárt öltözéket veszel fel, vagy karodat szorosan a testedhez szorítod, akkor nemcsak görcsösnek fogsz tűnni, de izgató feromonjaidat sem hagyod szabadon áramolni.

Szőrös kérdés

A bőr, a verítékmirigyek, a baktériumok és a szőrzet együttesen valóságos feromongyárként működnek. Ha tehát esztétikai okok miatt leborotválod a hónaljad, és epilálod a lábad, lehet, hogy dögös és csinos leszel, de tested kevesebb feromont fog termelni. A hónaljszőrzet ugyanis serkenti a feromonok termelődését, hiányában tehát valamelyest megcsappan a váladék képződése. Ördögi kör ez. Mert ahhoz, hogy a feromonok áramoljanak, szabadon kell hagynod hónaljad, de a 21. század hajnalán mégis azt diktálja a divat, hogy nem illik vaskos hónaljkutyáddal rémiszteni a közönséget, úgyhogy borotválkozni kell.

Azért a helyzet nem tragikus: a feromonok így is termelődnek, csak nem konzerválódnak a szőrnek köszönhetően, így hamarabb elillannak az izgató illatok.

Szagok vagy illatok?

Már Napóleon is arra kérte kedvesét, hogy együttlétük előtt három napig ne fürödjön. Miközben tehát az ember kétségbeesetten próbál megmenekülni biológiai illatától, ez az egyik leghatásosabb szerelmi elixír: a természetes testszag. A természetes testszag persze nem büdöset jelent, és nem kell Napóleon ízlését követni. Semmi rendhagyó sincs tehát abban, ha kimondottan kedveled párod testszagát, ez ugyanis annak a jele, hogy biológiailag összeilletek partnereddel. Az ember saját illata természetesen nem összekeverendő az állott izzadtságszaggal. Ha távollétében szeretsz a pólójába bújni, és azon az oldalon aludni, ahol egyébként ő szokott, azért lehet, hogy illatával felidézd a jelenlétét.

Szagok nélkül

Néha nem az a kérdés, hogy akarsz-e szagolni valamit, vagy nem, hanem az, hogy képes vagy-e rá. Például egy nátha időlegesen megfoszthat ettől az érzékedtől, de akár véglegesen is elvesztheted a szaglóérzéked bizonyos betegségek során. Utóbbi esetben sem maradsz azonban feromonok nélkül, ugyanis párod testének kipárolgását valamennyire szagok nélkül is érzékeli idegrendszered.

Ne harcolj a feromonok ellen!

Ha egy kapcsolat nem működik jól biokémiailag, gondolj arra is, hogy feromonjaid közölni akarnak veled valamit. Ha ugyanis párod génkészlete túlságosan hasonlít a tiédhez, akkor kellemetlennek találhatod az illatát.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szervezeted így védekezik az ellen, hogy olyan emberrel próbálj utódot nemzeni, akivel kicsi az esély arra, hogy gyermeketek egészséges lesz. Az ellentétek vonzzák egymást: a természet így gondoskodik arról, hogy a gének és az immunitások eloszlása a fajon belül megfelelő legyen.

Cikkünk a Szerelmi serkentők című könyv alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük