18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mit mond a férfi? És mire gondol közben?

Néha úgy érzed, hogy párod idegen nyelven beszél? Nem érted, pedig szeretnéd? Ismerd meg a férfi gondolatait!

Hím és hám

Valami a kromoszómák, az xx meg az xy körül romolhatott el, az alapanyag, már az utóbbi ugyanis hibátlan matéria, nekem speciel bajom eddig sosem volt vele. A köntörfalazás, a hamuka női találmány. Vessük tekintetünket a kifejezésre: hímezés-hámozás.

Mindkettő női tevékenységet takar, bután is áll a gobelin a férfi kezében nagyon. Vagy ellenpélda: a Duna-Tisza szabályozása. Ki vitte végbe?
Gróf Széchenyi István! Egy férfi, na nesze! Nem tetszett neki, hogy ott kanyarog az az átok folyó összevissza, fogta hát a mindenféle mellékfolyamokat és lapályos részeket, egyenesbe vágta, és kész. Aztán jónapot.

A női gondolkodás – bár távol álljon tőlem a mindentudás látszata is, az én fejemben viszont valóban így él – a bukszusból készült labirintusra hasonlít leginkább. Melynek a lényege, hogy valójában nincsenek zsákutcák, az átjárhatóság teljes, még sövényolló nélkül is bátran átfurakodhatunk egyik elválasztott útvonalból a másikba. Egyetlen a fontos csupán: a cél. Meg a dac, hogy jusztis elérem.
A férfi labirintusa ezzel szemben egy tök egyenes utca, néha még falak sincsenek, a végső pontot pedig általában már a startvonalról tökéletesen látni.

Csillagközi harc

A Birodalmi Rohamosztagos-logika bámulatos továbbvivői: az asszonyok. Akik szerint áruló a férfiszív, farizeus mindahány, és egy jó dugásért a csillagot is lehazudná az égről az összes, egytől egyig.

Ez az eljárás azért a Rohamosztagosok gondolkodásmódjára hajaz leginkább, mert lőttek azok is mindenre, minek a fején nem lötyögött fehér bili – tessék csak utánanézni nyugodtan –, és lásd: a hölgyek antennái is könnyebben ráállnak arra a csatornára, hogy aki férfi, az biztosan lódít. Az ziher. Meg iszik is.

Kombináció, mindig a kombináció. Csajos okoskodások, egybesüljetek. A faszi elhallgat valamit! „Látom a szemén!” Phö, hát hogyne, a szemén. Olyan ez, mint napokig rágózni a Lost-on: most tényleg a nácik keze van a dologban? És mit keres ott az az átok jegesmedve? Mikor kergeti már a csősz szanaszéjjel az egész hülye bagázst?
A férfi, már ha valódi férfi, akkor őszinte. És egyenes, mint a kapanyél: ott van mindjárt David Hasselhoff, például.

9-es terv a világűrből

A női kombinációkat akkor értheti meg leginkább a kan, ha jó sok, az ötvenes években született amerikai sci-fit nézett - emlegessük fel ezen a ponton Ed Wood nevét mindenképp, hiszen kitalálni azt, hogy a mókus találja ki, hogy én mit találtam ki, meg hogy mire gondolok, az leginkább az ő munkásságába illik. Komolytalan, mint az űrzombi, meg a bipes-flakon űrhajó.

Persze a komolyabb játékosok, azok igenis belemennek a játékba. Bizonyos attitűdöket átvenni dicséretes, már-már ésszerű dolog egy kapcsolatban. Például a „Drágám, milyen a frizurám” kérdésre ekképp felelni:
- Ronda, olyan, mintha 200 gramm paradicsomos makrélakonzervet borítottak volna a fejedre, és még a szaga sem különb – nos, ez frappánsnak frappáns, csak nem biztos, hogy férfiasan tökéletes is.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Különben meg ezért farizeus mindahány. Nem hazugság az többnyire, csak karmolni nem akarnak a hosszú körmű igazsággal. Hát van ezeknek szívük!
Persze lehet, hogy most lódítottam kicsit.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük