3 örök ok, amiért a férfi hűtlen

A férfiúi hűtlenség a legkínzóbb, örök női kérdés. Hiába minden védekezés, sok pasi félrelép, mert nem tud nemet mondani. De miért?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebben a kegyetlen nagyvilágban megannyi parfümillatú, búbánatos női könnyekkel áztatott szövetzsebkendő bizonyult hűségesebbnek, mint a fejüket a zsebükben hordó férfiak. Mégis, a megannyi lelkes bizonygatás és a legmodernebb japán rajzfilmfigurát megszégyenítő, bocsánatkérő szerelmes tekintetek minden alkalommal elégséges meggyőzőerőnek bizonyulnak ahhoz, hogy a hölgy szíve újra felengedjen, és a szakítás kegyetlen pallosa sós-nedves, megbocsátó mosollyá enyhüljön.

A kérdés azonban a szerelem frissen feltámadott lángjától elhomályosuló éjszaka után haloványan derengve ott marad a női lélek rejtett zugában: miért történik ez mindig? Miért nem tud hűséges lenni a férfi?

Egy életem, egy halálom

Hiába, az a kegyetlen biológiai óra minden emberben ott ketyeg, főleg, ha az illető még nadrágot is hord. Nemrég elhangzott a férfi oldaláról a magamentegető kijelentés, hogy van, aki minden kísértésre képes azt mondani, hogy „nem biza”. Ezzel szemben a nő oldaláról ott sorakoznak az átsírt éjszakák, meg a vállveregető barátnők, akik a gomolygó füstön át is észreveszik, hogy az a furfangos borostás tegnap éjjel még nem egészen azt a lánykát ölelte. Mert ez a nagy helyzet, az éjszaka csábításának, a barátok hívogatásának és a számolatlanul sorakozó üres söröspoharaknak kevés pasi képes ellenállni. Az alkoholgőzben pedig egy egyszerű fenék is minden popók legformásabbika, és a póráztól szabadult férfiban nem marad más késztetés, mint ott és akkor, a mosdóban, a tánctéren vagy a sötét parkban. A barátok pedig csak szurkolnak, és ekkor az agyába vagy bevillan bánatos-kedves arcéled, vagy nem.

Édes a tilalom fájának gyümölcse

Az éjszaka hívogató szavának tehát nehéz ellenállni, férfifejjel szinte lehetetlen. Ám ami még ennél is nagyobb kihívás, az a lelkiismeret. Ha ugyanis a formás popót hajkurászván felvillan a képed eltévelyedett kedvesed belső monitorján, valószínűleg egy perc alatt minden vágy a helyére kerül, és a léha pasi kedveszegetten kullog vissza a söröző haverokhoz.

A kígyó azonban továbbra is ott tekereg benne, és gonosz szavakat suttogva ámítja, milyen édes lett volna a gyümölcs, amiről fájó szívvel lemondott. Te mindeközben mit sem sejtve nézed a Dr. House legújabb epizódját, és már csak későn leszel figyelmes arra, hogy hazaérkező párod nem veti rád magát tomboló vággyal, hanem gondterhelt tekintettel bújik melléd, és ezúttal nem formálódik vulkán a takaróból. És ez az a pont, ahol a kígyó győzött: a következő, söráztatta éjjelen párod lelkiismerete hallgatni fog, mint a sír. Mert férfiból van.

A gyanú árnyéka

Minden várakozás ellenére a következő helyen nem az ex áll. Ami ugyanis elmúlt már, az a legtöbb férfi lelkében hét lakattal zárul le, és nem jelent leküzdhetetlen veszélyt. A harmadik te magad vagy. A gyakran támadó női gyanakvással, a leküzdhetetlen ragaszkodással, és a mellkasodban támadó elviselhetetlen szorító érzéssel, amikor nem tudod, merre jár, éppen a nyolckarú banyapók legmélyebb ölébe hajszolod.

Lehet olyan nap, hogy nem akar tudni rólad, hogy lélegzetet akar, és felidézni a régi, független napok felhőtlen emlékét. Ebbe a képbe pedig nem illik bele, hogy ötpercenként a telefonba duruzsolja, hogy „Nem drágám, tényleg nem fogok túl sokat inni!”. Ha egyfolytában ellenőrzöd, garantáltan megtalálja azt a kiskaput, amin kibújhat a béklyó alól, és sérthetetlen férfiúi szabadságát könnyen lehet, hogy más nő ágyában juttatja érvényre. Éppen ezért hagyd, hogy néha úgy alakuljon az éjszaka, ahogy szeretné, hogy legközelebb az ismeretlenből előbukkanva ne bocsánatkérő szemeket meresszen rád, hanem közös vágyatoknak engedve az első út a hálószoba felé vezethessen.

Szabad szerelem

A férfi olyan, hogy sokszor menni akar. Ezt minden nő tudja, és minden szerelmes nő retteg ettől. Mert a semmiből támadó vággyal nem lehet mit kezdeni: a férfinak szeretni kell az egész világot, azt pedig már egyikük sem érti, miért olyan nehéz felfogású a barátnők társadalma, hogy nem értik, mindez csak szex, és más semmi.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ha azonban engeded, ha póráz helyett zöld utat kap a csapongó kalandor, úgyis visszatér a te utcádba, mert hívogató popóktól szerelmet, azt nem kap. De ezen a ponton félreértés ne essék: nem a javíthatatlan szoknyapecérek mellett foglalunk állást. A póráz nélküli játék akkor működhet, ha őszinte kapcsolatban éltek, és a legbántóbb igazságokat is elmondjátok egymásnak.

Ezt is szeretjük