Tetszel neki a társkeresőn, de mégsem ír? 3 ok, amiért nem üzennek a férfiak a szakértők szerint

Gyakori jelenség a társkeresőkön, hogy a kölcsönös vonzalom ellenére nem üzen a kezdeményező fél. Ezek az okok húzódhatnak a háttérben.

no telefonnal

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A társkeresős ismerkedés, bár elsőre egyszerűnek, kényelmesnek tűnhet, valójában sok buktatót és nehézséget rejt magában. Nem is olyan könnyű ugyanis látatlanban, egy profil alapján kiválasztani a lehetséges jelölteket, és még akkor sem garantált a pozitív kimenetel, ha kölcsönös a vonzalom.

Gyakori jelenség, hogy az egyik fél az oldal vagy alkalmazás lehetőségei szerint jelzést küld a másiknak arról, hogy tetszik neki, például jobbra húzza őt, de a viszonzás után nem történik semmi, nem üzen a másiknak. Ilyenkor szinte mindenkiben felmerül a kérdés: miért nem ír? A szakértők szerint több ok is húzódhat a jelenség hátterében - ezeket vesszük most sorra.

Csak a visszajelzés miatt csinálta

Steve Dean randevúcoach elárulta, sokan játékként kezelik a társkeresőket, és a lájkolás, valamint a jobbra húzás olyan erőteljesen hathat egyesekre, hogy egy idő után függőséget okoz. A pozitív visszajelzések dopaminlöketet jelentenek az agynak, és az értesítések izgalmáról sem szabad megfeledkezni. Dr. Nikki Goldstein párkapcsolati szakértő hozzátette, a Tinderhez hasonló applikációkat rengetegen unalomból vagy önbizalom-növelésre használják. Van, hogy nem vágynak többre, csupán arra, hogy megbizonyosodjanak: ők is tetszenek másoknak.

Egy kutatás során például kiderült, hogy bár a férfiak hajlamosabbak több nőt jobbra húzni, az alanyok mindössze 7%-a ír csak üzenetet a kiválasztott hölgyeknek. Így tehát a vizsgálat is bebizonyította, hogy számos felhasználónak elég csupán a visszacsatolás izgalma.

Minden lehetőséget ki akar használni

Katherine Schafler terapeuta szerint sokan azért fejezik ki a tetszésüket olyan sok nő iránt a randioldalakon, mert szeretnének minden lehetőséget kiaknázni, és minél több lehetséges jelöltet talonban tartani. Úgy vélik, inkább több választásuk legyen, mint kevesebb, hiszen így a későbbi döntés során egyszerűbb lesz a dolguk. Ezért is nem gondolkoznak olyan sokat, amikor meglátják valaki profilját: a kattintások ingyenesek, gyorsak, nem járnak semmilyen következménnyel, így hát úgy érzik, nincs vesztenivalójuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Félelem és tanácstalanság

Dr. Jessica Carbino, a Tinder szociológusa szerint gyakori ok az is, hogy az illetőnek fogalma sincs, hogyan kezdeményezzen beszélgetést. Sokaknak nehézséget jelent olyan emberrel kommunikálni, akivel soha nem találkoztak személyesen - még akkor is, ha esetleg úgy látják, hasonlóak az érdeklődési köreik. Előfordul tehát, hogy a félelem vagy a tanácstalanság miatt nem ír a másik, vagy mert tart attól, hogy kínos helyzetbe kerül az üzenetváltások során.

Persze mindezeken kívül is számos oka lehet annak, ha a férfi nem üzen. Megesik, hogy nem nézte át alaposan a profilodat, és csak a pozitív visszajelzés után lát valami olyat - például a távolságot -, ami miatt meggondolja magát. De az is lehet, hogy túl sokan jeleztek neki vissza, sőt az sem ritka, hogy csupán a szórakozás, és nem a párkeresés céljából van fent valaki a társkeresőkön. Mindenesetre, mivel sosem tudhatod, ha úgy érzed, valóban megfogott a profilja, nyugodtan vedd fel vele a kapcsolatot, hiszen a nők is ugyanúgy kezdeményezhetnek, mint a férfiak.

A legjobb társkeresők a Tinder helyett

A legismertebb randiapplikáció kétségkívül a Tinder, de ezen kívül is van számos hasznos oldal és alkalmazás, melyek népszerűek itthon. Kérdezősködtünk a környezetünkben, és utánajártunk az interneten, hogy mik a legkedveltebb randiappok és honlapok: sorra vesszük őket.  

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük