Rövid vagy hosszú hajjal könnyebb párt találni a neten? Egy nő kipróbálta, az eredmény pedig őt is meglepte

Alapból rövid a haja, de a kísérlet kedvéért beszerzett egy parókát. Letesztelte, melyik frizura jön be jobban a pasiknak.

Rövid és hosszú haj a társkeresőn
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a nőket arról kérdeznék, hogy mit gondolnak, a férfiak a rövid vagy a hosszú hajat tartják vonzóbbnak, valószínűleg a legtöbben az utóbbira szavaznának. Kelly Dougher is így gondolta, ezért is jutott eszébe, amikor a hétéves kapcsolata véget ért, hogy leteszteli ezt a feltételezést a társkeresőn.

Régóta rövid tincseket viselt, és imádta, de azt olvasta, hogy a randioldalakon a felmérések szerint sokkal népszerűbbek a hosszú hajú nők. Ezért beszerzett egy parókát, és kísérletezés céljából létrehozott két profilt, melyeken csakis a frizurája tért el.

A rövid vagy a hosszú haj népszerűbb a társkeresőn?

Tapasztalatait az amerikai Glamour oldalán mesélte el, ahol bevallotta, teljesen más eredményekre számított. A Tinderre és az OKCupid nevű oldalra is regisztrált a rövid hajas és a hosszú hajas képpel is, majd pedig azt figyelte, melyik fotóval mekkora sikert arat. Az adatai teljesen megegyeztek, sőt, még a póz, a hajszín és a smink is hasonló volt, legfőképpen csak a frizurája tért el.

rovid hosszu haj

A Tinderen az első száz férfit jobbra húzta, majd várta, mi történik. A hét végére rövid tincsekkel 49-en húzták őt is jobbra, tehát vélték potenciális partnerjelöltnek, és 25 üzenetet kapott. Összesítette, hogy 49%-ban volt sikeres a párkeresés, amit nem tartott rossz eredménynek, de úgy vélte, a másik képpel sokkal jobb lesz majd az arány. Ebben az esetben is ugyanúgy száz pasit jelölt lehetséges partnernek, a hét végén pedig igencsak meglepődött. 38 találata és 15 üzenete lett, ami jóval kevesebb, mint a másik frizurával.

A legtöbben nem erre számítanának

Ezután következett a másik oldal, ahova két profillal regisztrált, és hét nap elteltével ismét megnézte, hányan érdeklődtek iránta. A pixie-frizurásra 484 lájkot és 77 üzenetet kapott, míg a hosszú hajasra 237 lájkot és 31 üzenetet. És nem elég, hogy az eredmény egyértelműen mutatta, hogy rövid tincsekkel sokkal népszerűbb volt, de sok olyan üzenetet is kapott, melyben kifejezetten a haját dicsérték. A legtöbbször a szexi és a dögös jelzőkkel illették.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fiatal nő bevallotta, nagyon meglepte az eredmény, és egyáltalán nem erre számított. Úgy vélte, a férfiak sokkal jobban szeretik a hosszú hajú nőket, de a kísérlet alapján ez egyáltalán nem így van. Hozzátette, sokan azonosítják a derékig érő tincseket a nőiességgel, de ez leginkább csak azért lehet, mert ezt tapasztalták, ezt hallották a szüleiktől, nagyszüleiktől, sőt, néhányan sajnos még mindig fiúsnak tartják, és megrökönyödnek, ha egy nő rövidre vágatja a haját.

Persze, hozzátette, hogy a dolog nem ilyen egyszerű, és nem csupán arról van szó, hogy a rövid haj sokkal szexibb a hosszúnál. Sokat számít az is, hogy az illető arcához melyik frizura passzol, és az, hogy melyikkel érzi magát vonzóbbnak, magabiztosabbnak.

Nem gondolnád, de a férfiak szerint szexi

Egyáltalán nem igaz, hogy a szépséghez és a szexisséghez tökéletesnek kell lenni: a férfiak szerint sem hibátlan sminkre és hajra, sem a magazinok címlapján szereplő nőkéhez hasonló külsőre nincs szükség ahhoz, hogy őrülten vonzónak találják a másik nemet. Van ugyanis néhány átlagosnak hitt dolog, amit ezeknél jóval dögösebbnek tartanak, pedig sokan nem is gondolnak rá. A következő szokások, jelenségek és vonások a kutatók által bizonyítottan leveszik a lábukról a pasikat.

10 meglepő dolog, amit a férfiak őrülten szexinek találnak egy nőn

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotó: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük