Ami taszítja a férfiakat a társkeresőkön, pedig sok nő szexinek hiszi: nem jó ötlet a test szexualizálása

Ma már egyre többen használják az internetes tárkereső oldalakat és alkalmazásokat, de a siker kulcsa a legtöbbször nem az, amire a nők gondolnak.

Online ismerkedés férfiakkal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felgyorsult világunkban már egyáltalán nem meglepő, hogy az emberek nemcsak élőben, hanem online is próbálnak ismerkedni. Sokaknak ez az egyetlen működőképes lehetőség a pártalálásra, hiszen a munkahelyük jellege vagy a szabadidő hiánya másként nem teszik azt lehetővé.

Az internetes társkeresést sokáig az alkalmi kapcsolatokhoz kötötték, ám az elmúlt évek sikertörténetei azt igazolják, hogy akár az igaz szerelem is megtalálható ott. Emiatt egyre többen merik bátrabban használni az ilyen alkalmazásokat, de sokan nagy hibákat követnek el, ami inkább csak elijeszti az ellenkező nemet. Erről a Vice.com készített egy felmérést a férfiak körében, amit összevetettünk a magyar férfiak személyes tapasztalataival is, hogy még átfogóbb legyen az eredmény.

Fontos a kép

Akármilyen felületesen is hangzik, a külső fontos szempont az ismerkedésnél. Ez az online térre is vonatkozik, sőt ott hatványozottan igaz, hiszen a párkeresők semmilyen belső tulajdonsághoz nem tudnak kötni egy arcot, csupán a kép alapján tudják leszűrni, hogy mennyire tetszik nekik valaki, vagy hogy éppen szimpatikus-e, amit látnak. Emiatt mindenki igyekszik a lehető legelőnyösebb képeket feltölteni az ilyen oldalakra, a jó fotóra egy jó lehetőség kulcsaként tekint, de mégsem mindig sikerül eltalálni a megfelelő irányt.

online-ismerkedés2
Fotó: Dimitri Otis / Getty Images Hungary

A férfiak nagy része korosztálytól függetlenül nem igazán kedveli, ha egy nő mindent megmutat, és ezzel próbál érvényesülni. Bár az alkalmi kapcsolatokhoz talán tökéletes prédának tűnik, aki kihívó fotóval van fent, de komoly szándék ezek mögött csak ritkán van. A furcsa arckifejezések, mint a csücsörítés, vagy az extrém sminkek sem igazán nyerik el a tetszésüket, sokkal inkább egy természetes, mégis csinos és ápolt nőt keresnek - akárcsak a való életben. Persze a sminkkel jól kiemelhetők az arc vonásai, de túlzásba sem szabad vele esni.

A cikk az ajánló után folytatódik

A túl kevés vagy éppen túl sok kép is gyakran zavaró lehet, négy-öt fotó épp elég, ha azok változatosak, hiszen az ötödik ugyanolyan szelfi felesleges. Nem szerencsés csoportképeket feltölteni, hiszen ha csak ilyet lát az ember, egyszerűen nem tudja megállapítani, ki is az, akivel összehozta őt az algoritmus. A férfiakat jobban vonzza egy olyan profil is, ahol nem csak arckép, hanem egész alakos fotó is van, hiszen erről az alkat és az összhatás is jobban felmérhető. A legtöbben szeretnék tudni, milyen is a kiszemelt hölgy tetőtől talpig.

Milyen az ideális profil?

Nagy általánosságban a férfiak azokat a nőket kedvelik a legjobban a társkeresőkön, akik nemcsak beállított képeken pózolnak, hanem megosztanak magukról pillanatképeket is, hiszen ettől sokkal közelebbinek, emberibbnek tűnnek. Egy vidám fotó aduász, hiszen kedves természetet sugall, ahogy a szabadban, természetes fénynél készült felvételek is megnyerőek lehetnek. 

online-ismerkedés3
Fotó: Tom Merton / Getty Images Hungary

A profil leírásában érdemes az alapinformációkat megadni, mint például a kor, a város vagy foglalkozás, de egy humoros gondolat vagy a célok konkrét tisztázása is pozitív lehet. A kizárólagos emojihasználat és a teljesen üresen hagyott profil viszont nem népszerű, hiszen így semmilyen kézzelfogható információt nem kap a másik. Érdemes tehát jól átgondolni a bemutatkozást, esetleg egy ellenkező nemű barátnak megmutatni, hogy véleményezze.

Az ismerkedési folyamat közben is érdemes ezekre odafigyelni

Ha már mindkét fél szimpatikusnak találta a másikat, és elkezdődött az ismerkedés, akkor is érdemes néhány apróságot észben tartani a siker érdekében. A férfiak gyakran szeretnek kezdeményezni, hiszen akkor úgy érzik, ők tették meg az első lépést, viszont abba már hamar belefáradnak, ha folyamatosan ők irányítják a beszélgetést, és a másik fél nem kérdez, nem érdeklődik. Ahogy az életben, úgy az online térben is fontos fenntartani a kölcsönös érdeklődést, hiszen akár így unalmassá és monotonná válhat a társalgás.

online-ismerkedés4
Fotó: StockRocket / Getty Images Hungary

A hosszúra nyújtott internetes csevej is negatív lehet, hiszen ha két ember kölcsönösen érdeklődik egymás iránt, akkor ki kell próbálni, hogy személyesen is megvan-e a szimpátia. Ha túl sokáig húzódik a virtuális beszélgetés, nagy csalódás lesz, ha élőben mégsem működik a dolog.

10 meglepő dolog, amit a férfiak őrülten szexinek találnak egy nőn

Átlagosnak hinnéd őket, pedig odavannak értük a pasik.

10 meglepő dolog, amit a férfiak őrülten szexinek találnak egy nőn

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük