Ezek a fotók megduplázzák a pártalálás esélyét a társkeresőkön: az emberek 86%-a ilyen képet keres a profilban

A kutatók kiderítették, milyen fotók szükségesek a társkeresőn ahhoz, hogy felfigyeljenek a felhasználók a profilra.

Kutatás a társkeresős képekről
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság már az emberek jó része online vagy mobilos applikációk segítségével keresi a szerelmet. A netes pártalálás azonban nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. És nemcsak azért, mert sosem tudni, milyen is élőben az üzenetek által megismert partner, hanem azért is, mert számos dolog befolyásolja azt, hogy valakinek hány ember kattint a profiljára, mennyien veszik fel vele a kapcsolatot.

Az első és legfontosabb szempont egyértelműen a fotó, hiszen mindenki ezt látja meg először, és ez alapján dönti el, hogy a lehetséges jelöltek közé tartozik-e számára az illető. Egy internetes kutatás során pedig arról is sikerült kideríteniük pár részletet a szakértőknek, hogy milyen képpel érheti el az ember a lehető legnagyobb sikert.

A legvonzóbb képek a társkeresőn

Egyesek még mindig nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a profilképnek, pedig az eredmények szerint nagyon is kellene. A Carphone Warhouse és a randiszakértő, James Preece 1000 ember vizsgálatával próbáltak rájönni, mitől lesz a lehető legvonzóbb valaki online. A megkérdezettek 93%-a mondta azt, hogy ha az illetőnek nincs profilképe, akkor azonnal továbblépnek, és meg sem nézik a bemutatkozását, illetve a többi adatát, 86%-uk szerint pedig a teljes alakos fotó is nélkülözhetetlen elem.

És hogy milyen felvételeket szeretnek még látni az emberek a potenciális partnerek oldalán? 80%-uk szívesen nézeget nyaralós vagy utazós képeket, 77%-uk szerint pedig sokkal nagyobb eséllyel húzza jobbra a másikat, vagy veszi fel vele a kapcsolatot, ha a házi kedvence is szerepel a fotókon. Háromból egy nő apák esetén a gyerekeket is szeretné látni a neten, a válaszadó férfiak 72%-a pedig a smink nélküli fotókat keresi.

Mindezek mellett pedig az is kiderült, hogy a megvillanó tetoválások szintén növelik a kapcsolatfelvételek esélyét ugyanúgy, ahogy az is, ha valaki szerepelteti a profiljában a pontos magasságát. A viccek, a közösségi oldalakra vezető linkek szintén elősegítik a pártalálást.

Ami kevésbé népszerűvé teszi a profilt

A humoros filtereket, a kutya- és cicafülekkel ellátott szelfiket viszont már kevésbé szeretik: a megkérdezettek 87%-a mondta azt, hogy sosem kezdene beszélgetést olyannal, akinek hasonló felvételek szerepelnek a profiljában. És a barátokkal készült fotók is kritikus pontnak számítanak, a legtöbben ugyanis nem kedvelik, ha valakinek ilyenekkel van tele a társkereső oldala.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szexuális témájú viccek és utalások, a túl sok emoji és az edzőteremben készült képek a kutatás szerint szintén rossz benyomást keltenek a legtöbbeknél, ezért ezeket érdemes kerülni. A legkevésbé vonzó szokás pedig az eredmények alapján egyértelműen a dohányzás lett.

A fenti adatok ismeretében könnyebben erősebbé tehető egy társkereső profil, azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy a képek és az adatok a valóságot tükrözzék. Hazudni semmiképpen sem érdemes a randioldalakon sem, hiszen ha komolyabbra fordul az ismerkedés, úgyis kiderül majd az igazság.

Ilyen a legvonzóbb nő arca a férfiak szerint

A Kenti Egyetem tudósai hosszas vizsgálódások során kiderítették, hogy milyen női arcot tartanak a legvonzóbbnak a férfiak. A következő képeken láthatod, kit tartanak ideálisnak az egyes részeket nézve, de a végén egészben is megnézheted a tudósok által a pasik véleménye alapján megalkotott tökéletes arcot.

Ilyen az arca a legvonzóbb nőnek a férfiak szerint - Kiderült, milyen vonásokat tartanak a legszexibbnek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük