5 dolog, amiről egy pasi soha nem fog neked beszélni: tartsd tiszteletben

A férfiak sok esetben a hallgatást választják. Elmondjuk, miért.

nagykep?cikkid=169919&kep=ferfi-vagyai1-lead
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nők és a férfiak teljesen eltérően kommunikálnak. Míg a nők szeretik kibeszélni minden dolgukat, a férfiak inkább magukba zárják őket, és ritkán fejezik ki érzelmeiket vagy sérelmeiket.

Ettől még persze bennük is ugyanúgy bennük vannak mind a pozitív, mind a negatív csalódások és a félelmek is. Egyszerűen csak máshogy kezelik ezeket.

Miért nem mondja ki, ha megbántod?

A férfiak érzékenyek, még akkor is, ha néha viccből megkapják a nőktől, hogy csak az autójuk vagy a telefonjuk iránt táplálnak érzelmeket. Egyszerűen csak nehezen tudják rendesen kimutatni.

A férfit is rosszul érintheti, ha egy nő nem empatikusan beszél vele, egyszerűen csak nem biztos, hogy ezt meg fogja említeni. Tehát amikor összevesztek, és ő nem reagál, valószínűleg ugyanúgy rosszul érzi magát tőle, csak nem vallja be neked.

Miért feszül be és hallgat, ha nem adsz neki saját szabadidőt?

Egy nő tovább le tud mondani a szabadságáról, ha éppen nem ez a prioritás az életében, egy férfi viszont ezt nehezebben teszi meg. Nagyobb szüksége van a szabadságára, a barátaira, az egyedüllétre. Ha egy idő után ezt nem kapja meg, és átveszik a hétköznapok meg a kötelességek az uralmat az élete felett, feszültség keletkezik benne.

A feszültség ilyenkor nem a nőnek szól, hanem a helyzetnek. Érdemes ebben az esetben kimenőt adni a férfinak, hogy picit le tudjon lazulni. Menjen el horgászni, töltsön egy estét a fiúkkal, vagy túrázzon egyet. Mindenkinek szüksége van arra, hogy legyen ideje magára, amikor nem szól hozzá senki. És nemcsak a férfinak, a nőnek is meg kell teremteni ugyanezt.

A csendbe menekül, ha nyomasztják az elvárások

Nemcsak a nők felé támaszt hatalmas elvárásokat a média, egy férfi is érezheti úgy, hogy túl magas mércének kell megfelelnie. Hogy túl sok mindennek kellene lennie egyszerre. Érzelmesnek, de mégis kicsit rosszfiúnak, szexinek, de közben odaadónak, kedvesnek és persze jóképűnek. Nyújtson anyagi és érzelmi biztonságot is.

Biztos, hogy van, hogy elégedetlen munkafronton, vagy úgy érzi, nem tudja eléggé boldoggá tenni a nőt, aki mellette van. Igen, még ha nem is beszél róla, néha egy férfit is nyomasztanak mások vagy saját belső elvárásai.

Amit soha, de soha, de soha nem mond ki: verseny az exszel

Köztudott, hogy a férfiak nagyon szeretik egymáshoz mérni magukat. Szeretnek versenybe kelni, akár karrierről van szó, akár egy nő szívét szeretnék maguknak megnyerni. És még ha az ex kapcsán nem is beszél róla, biztosan vannak helyzetek, amikor vele is össze fogja hasonlítani magát. Még akkor is, ha minden férfi azt mondja, nem érdekli, ki csapta neked a szelet előtte. Igenis, valahol mélyen, legbelül tudni akarják, jobban érzed-e magad velük, és jobb szeretők-e.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az előző párkapcsolatokat mindig jótékony homály fedi

Akár csak te, a párod is csalódhatott előző kapcsolataiban. Bár a legtöbb férfi erről nem szeret beszélni, biztos lehetsz benne, hogy az ő életében is volt olyan, aki megbántotta. Lehet, hogy ezért lassabban nyílik meg, vagy csak később beszél róla, de valószínűleg csak azért, mert védi önmagát. Türelmesnek kell lenned vele ezzel kapcsolatban. Fontos, hogy beszéljetek a múltról, de meg kell találni hozzá a megfelelő időt, amikor már a férfi is kész van erre.

Ezt is szeretjük