Ti is ezért fogtok szakítani? Íme, az egyik legalattomosabb kapcsolatromboló
Sok szakítás hátterében áll ez a probléma.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A közösségi oldalak megjelenésével az emberi viszonyok nagy változásokon mentek keresztül. Nyíltabban belelátni mások életébe, mint az internet előtt, ami amellett, hogy némileg közelebb is hoz minket egymáshoz, egyúttal el is taszít.

Több kutatás is bizonyította már, hogy a párkapcsolatokra különösen rossz hatással van a Facebook, most azt szedtük össze, hogy melyek a legmérgezőbb tényezők vele kapcsolatban.

Elégedetlenség

A Facebook állandó látogatása elégedetlenséget szül. Látni, hogy más autót, házat vesz, csodás tengerpartokon pihen a párjával, gyereket nevel, vagy egyszerűen csak élvezi az életet, ha nem is iriggyé, de csalódottá, elégedetlenné teheti az embert.

Ezeket a fotókat, bejegyzéseket nézve úgy érezheted, hogy valami hiányzik az életedből, csak azért, mert mondjuk nem a Karib-szigeteken nyaraltok, hanem a Balatonon, vagy mert más párok mindig mosolyognak a fotóik alapján, míg ti, mint ahogy az normális is, össze-összekaptok kedveseddel.

Gyarló emberek vagyunk, nehéz az ilyen jellegű féltékenységről leszokni, de teljes életet élni csak úgy lehet, ha a saját dolgoddal törődsz, és örülsz annak, ami jutott, ha nem keresed folyton az okát, hogy miért jobb a másiknak. Már csak azért sem, mert egyáltalán nem is biztos, hogy jobb helyzetben van, mint te, a Facebook sokszor csalóka, torz képet mutat másokról.

Féltékenység

A közösségi oldalak nyílt interakciói miatt a féltékenység is könnyebben felüti a fejét. A kedvesed párbeszéde egy másik nővel, vagy csak egy szimpla lájk felélesztheti benned a zöld szemű szörnyet, ami aztán alaptalan gyanút és bizalmatlanságot eredményezhet, ez pedig a kapcsolat romlásához vezethet. Persze a fent elmondottak fordítva is igazak lehetnek.

Mindezt elkerülendő a legjobb, ha nem nyomozásra, hanem a barátaiddal való kapcsolattartásra használod az oldalt. Ha szeretnél a párodról többet megtudni, akkor ne a Facebookon kövesd a hozzászólásait, hanem élőbeszédben kérdezz rá a téged érdeklő dolgokra - az őszinte kommunikáció egy kapcsolat legfontosabb pillére.

Túl sok külön töltött idő

Senki nem mondja, hogy napi 24 órában úgy kell egymáshoz ragaszkodnotok a kedveseddel, mint a borsónak meg a héjának, de ez nem jelenti azt, hogy azt a kevéske szabadidőt, ami jut a munka mellett, csakis a számítógép előtt ülve lehetne eltölteni.

A közösségioldal-használat - akár böngészés, akár időtöltés céljából - nem szabad, hogy meghatározza a magánéleteteket.

Hogy sokáig tartson a szerelem

A hosszú és boldog párkapcsolat titkát mindenki másban látja, de azért vannak átfedések. Ismerd meg őket!

Tudni kell mértékletesnek lenni, és elszakadni az internettől, hiszen a virtuális élet nem helyettesítheti a valós világot. Ráadásul attól, hogy egymás mellett ütitek a billentyűzetet, korántsem fogtok egymásra hangolódni, ami elhidegüléshez vezethet.

Ezt is szeretjük