Lassú méreg a kapcsolatnak, ami közelebb hozza a szakítást: nálatok jelen van?
A legtöbb párnál igen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bevalljuk, vagy sem, komoly jelentőséget tulajdonítunk annak, mi szerepel a párkapcsolatunkról a világhálón. És bizony az internet hatalmas lehetőséget nyújt arra is, hogy olyannak mutassuk az életünket, amilyennek szeretnénk.

Kérdés persze, valójában mi van a képek és posztok mögött.

Mosolyok csapdájában

Baj akkor van, ha kettőtök között is csak számítógépeken keresztül jöhet létre lelki intimitás. Amikor már csak leírni tudjátok azt, amit a másik szemébe kellene mondani. Így az életünk egyszerre nyitott könyv az internetnek köszönhetően, másrészt viszont alkalmunk van átszerkeszteni benne bizonyos fejezeteket. Vagy épp ellenkezőleg.

A hétköznapokban szükséges álarcunkat tehetjük le akkor, amikor a közösségi oldalakon bevállaljuk a valódi arcunkat. Egy kötelességtudó tanárnő vad zenék rajongója lehet, az üres fejű ficsúr költészetet imádó, a hallgatag komoly gondolatokkal teli, az értelmes pedig mások álságos szövegének szolgalelkű továbbítója. Igen, figyeld meg a párodat a neten. Ne kémkedj, csak az tartozik rád, amit és ahogyan másokkal is megoszt. A tartalom és a hangnem egyaránt fontos, olykor árulkodó. Ha pedig a netes énje nagyon különbözik attól, akivel nap mint nap egy ágyban alszol, gondolkodj el rajta, valójában ki is te párod?

Támadnak az exek

Te is követed, hogy miről ír, mit néz, kit lájkol a társad vagy exed a közösségi portálokon? Korábban kicsit könnyebb volt felejteni szakítás után, mindent a véletlenre bízhattunk. Akkor tudtunk meg a másikról bármit is, ha esetleg egy közös ismerős mesélt róla, netán összefutottunk vele az utcán. A volt párunk így jó eséllyel véglegesen kikerült az életünkből. Ma már anélkül is nyomon követhetjük, mi van vele, hogy ő tudna erről. Sőt, bármikor nosztalgiázhatunk egy kicsit. Semmi más nem kell tennünk, mint ráírunk, mondjuk, a Facebookon.

Mindez igaz lehet a pasidra is. El kell tűrnöd, hogy tartja a kapcsolatot a volt barátnőivel? Olyan képeken szerepel mások profiljában, amelyek a múltjának számodra idegen és zavarba ejtő pillanatait örökítették meg? Legyél igazságos, csak azon kapd fel a vizet, amit fordított esetben te semmiképpen nem tennél meg, vagyis túlmegy azon a határon, amin magad biztosan nem merészkedsz át.

Kísértés két kapura

Az exek még hagyján. A világháló nagy lehetősége a kötetlen ismerkedés, vagyis bármikor, bárkivel, bármiről elkezdhetsz beszélgetni, ami folyamatos összehasonlításra késztet. Egy arctalan, tét nélküli eszmecsere nagy varázsa, hogy sokkal könnyebb őszintének lenni. Magad is elcsodálkozol, mennyivel egyszerűbb megosztani egy idegennel a gondolataidat, vágyaidat, érzéseidet. Még arra is lehetőséged adódik, hogy másnap már úgy tegyél, mintha semmi nem történt volna. Ha úgy tetszik, soha többet nem lesz közöd ahhoz, akiben átmeneti lelki társra találtál. Ez idáig felér bármilyen terápiával, ám közben rájössz arra is, túl sok a titkod az előtt, akivel a való életben jársz. Most már talán érted, mi zajlik a párodban, amikor netán számodra ismeretlen lányokkal is csetel.

Ezt is szeretjük