Ettől ragaszkodik majd erősebben hozzád a férfi
Így lesz örök szerelem a párkapcsolatodból!
A magyarok párkapcsolatát kutatták - vajon elég erősek? (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi, nők örökös bizonytalanságban élünk a párkapcsolatunkat illetően - vajon eléggé szeret? Hogyan tudnám elérni, hogy jobban ragaszkodjon hozzám? Neki megfelel, ahogy a kapcsolatunk működik? Mit tudnék jobban csinálni? És ő mit csinálhatna jobban? Most megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Túl sok minden van már a szőnyeg alatt

Minden párnak megvannak a saját szokásai. Berögzült módszereket választunk a problémák kezelésére, és észre sem vesszük, hogy a megoldási faktor nem jó. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni a felmerülő gondokat, mert egyszer csak azon kapod majd magad, hogy egy hatalmas szemétdombot halmoztatok már a szőnyeg alá.

Hogy cselekszik a többség?

A Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés több mint hatezer embert megmozgató, Nagy párkapcsolati kérdőíves kutatása szerint a magyarok nagy többsége - 76% - a problémás helyzetek közös megbeszélésével igyekszik megoldani a kialakuló feszültségeket, és csak a válaszadók tizede enged teret az indulatainak. A közel 6300 válaszadó közül pedig csak 200-200 választja megoldásként a békítő szexet, az összebújást, a közös programot, tehát ennyien törekednek megoldásként a fizikai együttlétre.

Többen mondták, hogy képtelenek megbeszélni az ütközési pontokat. Ez pont ahhoz vezet, amit igencsak tanácsos elkerülni. Üljetek le, mondjátok el egymásnak, hogy az adott szituációban kinek mi a fájdalmas pont, és beszéljétek át. Fontos, hogy mindketten törekedjetek a másik fél megértésére.

Az ilyen fajta kommunikáció elengedhetetlen a tartós kapcsolatokhoz, és ha másképp nem megy, ajánlott egy harmadik fél, egy párterapeuta felkeresése. A kutatás azt is kimutatta, hogy minél több együtt eltöltött év van már a hátuk mögött, annál kevésbé jellemző, hogy a párok megbeszélik problémájukat, ám annál inkább nő az esélye az indulatok felszínre kerülésének. Segítséget kérni nem szégyen, és abszolút megéri, ha a szerelmetek forog kockán! 

Ez a beszéd!

A kettőtök nyílt kommunikációja minden térre ki kell, hogy terjedjen, még a szexualitásra is. Fontos, hogy a legintimebb témákat is meg tudjátok beszélni. Kerítsetek sort arra, hogy elmondjátok egymásnak, mit szerettek, így nem szükséges, hogy szex közben irányítsátok a másikat. Bár lehet, van, akinek ez utóbbi módszer jön be, de az is jó megoldás lehet, ha néhány nyugodt percben elmondjátok egymásnak, hogy mi tesz titeket boldoggá az ágyban, mik a vágyaitok, vagy hogy milyen aggályaitok vannak.

Védekezz, ha arra kerül sor!

Az egyik legneccesebb téma, ami felmerülhet, az a fogamzásgátlás. Sokan magától értetődőnek veszik, hogy a védekezés a férfi feladata, a férfiaknál viszont ennek ellenkezője merülhet fel. Ha úgy érzed, a jelenlegi módszer nem a legmegfelelőbb, valami újat próbálnál ki, akkor mondd el neki, beszéljétek át őszintén közösen a lehetőségeket.

Ma már szerencsére számtalan fogamzásgátlási lehetőség létezik. Fontos, hogy olyan módszert találjatok, ami mindkettőtöknek megfelel, mert ezzel is közelebb kerülhettek egymáshoz. Eltűnhet egy olyan tüske, amiről talán nem is tudtatok, hogy bennetek volt. Álljatok nyitottan egymás és a világ felé!

Ne csak beszéljetek a szexről

A másik dolog, ami elengedhetetlen a kettőtök kommunikációjában, az az intimitás. A szex nagyon erős összetartó kapocs lehet, ahogy az összebújás, a fizikai kontaktus. Egy érintés ugyanolyan boldoggá tud tenni, mint egy kedves szó. Kerítsetek időt arra, hogy nyugodtan eltölthessetek kettesben néhány órát, amikor a szexualitásotokat élitek ki, vagy szimplán csak bújjatok össze. Ilyenkor csak egymásra figyeljetek, zárjátok ki egy kicsit a világot. Ha ez rendszeresebbé válik, sokkal közelebb fogjátok érezni magatokhoz a másikat.

Összedőlhet, mint egy kártyavár?

Ha képes vagy nyíltan megbeszélni a pároddal ezeket a dolgokat, nincs mitől tartanod. Nem szabad azonban falakat építeni kettőtök közé, inkább döntsétek le azokat!

A kutatásból az is kiderült, hogy a férfiak ugyanannyira ragaszkodnak a párjukhoz, mint a nők. Nekik is fontos, hogy megmaradjon a társuk az életükben. A legtöbben azt válaszolták, azért ragaszkodnak a párjukhoz, mert megértést kapnak tőle, és elfogadják őket olyannak, amilyenek. Sokan egy megmagyarázhatatlan érzéshez kötötték a ragaszkodás fogalmát, amit így írtak le: „egyszerűen csak szeretem”.

A kutatásból tehát az derült ki, hogy a magyarok romantikus gondolatokat dédelgetnek a szerelemről. Ezt támasztja alá az is, hogy a megkérdezettek 46%-a azt mondta, hisz az örök szerelemben, 51%-uk pedig úgy gondolja, hogy a szerelem idővel átalakul szeretetté, vagyis semmiképpen sem szűnik meg. Szóval elég a bizonytalanságból, elő a nyílt kommunikációval, hiszen mindketten arra vágytok, hogy ledöntsétek az összes falat!

Ezt is szeretjük