Kis értelmező szótár férfiakhoz

Ha ezt mondja, így érti

Segítünk kibogarászni a lényeget néhány gyakorta elhangzó pasimondatból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugye, milyen jó lenne, ha valahányszor egy férfi megszólal, mindig jelen lenne egy szinkrontolmács, aki arra szakosodott, hogy az elhangzó mondatokat a pasik nyelvéről a nőkére fordítsa? Sajnos ilyen szakembereket még nem képeznek, van azonban egy tippünk, ami segíthet eligazodni a férfimondatok sűrű erdejében.

Ez pedig egy kis értelmező szótár, melyet hét nagyon gyakori férfimondatból állítottunk össze. Szótárunk segíthet megelőzni sok-sok félreértést, csalódást, konfliktust, sértődést, felesleges magyarázkodást a párkapcsolatodban, illetve akkor is, ha ismerkedési stádiumban vagy valakivel.

Következzen tehát a hét mondat, és azok valódi üzenete. Nem minden azt jelenti ugyanis, aminek elsőre hangzik, noha egyes mondatok szó szerint úgy értelmezendők, ahogy a pasik mondják.

Megadod a számod?

Bár a mondat rendkívül becsapós, nem azt jelenti, hogy már holnap, amint felkel a nap, hívni foglak, randizunk, egymásba szeretünk és együtt fogunk megöregedni. Még az sem biztos, hogy a pasi valaha is keresni fog. A telefonszámcsere csupán a szimpátia kifejezésének eszköze,  illetve a lehetőség fenntartása, hogy a jövőben még fel tudjátok venni a kapcsolatot.

Jó kis este volt

Egy randi végén, ha a pasi azt mondja, jó kis estétek volt, ne vetődj lendületből egy online esküvőiruha-katalógusra, mert a pasi ezzel csak annyit mondott, jól érezte magát, és nem többet. A folytatás persze nem kizárt, sőt, esélyes, de csak akkor, ha nem teszi hozzá azt is, hogy örül, hogy megismert. Utóbbi mondatot ugyanis a képzeletbeli szinkrontolmács úgy fordítaná, inkább mégse randizzunk többet.

A kéket válaszd

Amikor a 17. üzletben töprengsz azon, hogy melyik ruha az igazi kettő közül, a pasid rábök az egyikre, valójában nem választani segít. Ő két tök egyforma női ruhát lát, amik közül szerinte bármelyik megfelelhet. A pasik kikészülnek, ha sokáig kell az üzleteket járni, hiszen legtöbbjük elve az, hogy egy, maximum két üzletbe betérve minden szükséges holmit 20 perc alatt be lehet szerezni. A kódolt üzenet az, hogy mindegy, melyiket választod, és szeretne már végre indulni.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Te döntsd el!

Ha egy pasi, vagy akár történetesen a pasid, miután te több lehetséges opciót felsoroltál - például csokoládébarna, bézs, törtfehér vagy ekrü legyen a hálószobafal színe -, azt mondja, te döntsd el, azt tényleg úgy is érti, hogy te döntsd el. Ne nyaggasd tovább, hogy ő is mondjon véleményt, ugyanis egyértelműen a tudtodra adta, hogy neki mindegy, és a döntés a te kezedben van.

Nem, nem vagy kövér

Kérdezted már a pasidat a tükör előtt álldogálva, kövér vagy-e? Ha a párod gondolkodás nélkül rávágta, hogy nem, nem vagy az, ne sértődj meg a válaszán. Az ugyanis a maga nemes egyszerűségében azt jelentette, hogy tényleg nem vagy kövér. Nem kell belekombinálni semmi bújtatott célzást, hogy biztosan csak meg akar kímélni a szomorú valóságtól. A pasik nem bonyolítják túl a dolgokat. Ez utóbbi verzió akkor legyen gyanús, ha válaszadás előtt hebeg-habog, és nem tudja, hogy fogalmazzon.

Jó fej a barátnőd

Ha a pasid azt mondja, jó fej a barátnőd, akkor azt értsd úgy, hogy jó fej a barátnőd. Ne úgy fordítsd - hibásan -, hogy a barátnőd egy jó nő, aki felkeltette az érdeklődését, és maholnap már ők lesznek egy pár, te meg mész a sufniba. A mondatnak mindössze annyi az üzenete, hogy a pasid a barátaidat, így a barátnődet is kedveli, amit szeretett volna a tudomásodra hozni. Ez pozitívum, hiszen gondolj bele, milyen rossz lenne, ha azt mondta volna, a barátnőd egy buta liba.

Minek ez a Valentin-nap?

A pasik túlnyomó többsége számára a sok szívecskés mütyür felesleges kacat, és egyszerűen nem értik, mi szükség erre a Valentin-dologra. Ha neked február 14. mégis egy fontos nap, könnyen lehet, hogy a pasid megbánt vele, ha hangot ad nemtetszésének. Mondatát ugyanakkor ne úgy értelmezd, hogy nem szeret, hanem úgy, hogy ő az év minden napján szeret, és nem csípi az ilyen erőltetett, a kereskedelem által bekebelezett amerikai ünnepeket.

Ezt is szeretjük