3 eset, amikor vaklárma a féltékenység

Ne csinálj balhét

A féltékenységgel vigyázni kell, mert ha folyton problémát okoz, szakítás lehet a vége.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon kevesen vannak, akik soha nem féltékenyek. Vannak, akik állításuk szerint mentesek ettől az érzésből, de minden bizonnyal előfordul az ő életükben is olyan eset, amikor egy nőt riválisnak ítélnek meg.

Sajnos azonban a beépített veszélyérzékelő antenna nem mindig ítéli meg jól a helyzeteket, és gyakran alaptalanul is szóvá tesz dolgokat az ember. Bizonyos helyzetekben a féltékenykedésre pedig nincs semmi ok, és ha valaki nem jól mérlegel, könnyen sodorhatja kapcsolatát a szakítás felé.

Az alábbi három esetben a féltékenység csupán vaklárma, persze, mint mindig, itt is van egy de.

A pasid segít egy nőrokonodnak

Itt most persze ne az anyukádra vagy a nagymamádra gondolj, hanem mondjuk a dögös unokatestvéredre vagy a húgodra, nővéredre, akik potenciális nőként jöhetnek szóba. Ideális esetben az ő szemükben a párod tabu, és tulajdonképpen nem is mint férfira, sokkal inkább mint barátra vagy rokonra gondolnak rá.

Ha a pasid nekik segít valamiben - például költözéskor átvinni a zongorát az egyik lakásból a másikba -, részben éppen ezért nincs okod a féltékenységre. Ugyanígy a másik oldalról sincs, hiszen a párod jóindulatból, illetve azért segít nekik, hogy családod megszeresse őt, és beilleszkedhessen.

De: abban az esetben, ha el-elkapsz félreérthetetlen mondatokat, árulkodó tekinteteket, vond kérdőre a párod bátran. Amíg ez nincs meg, akármilyen jó nő is az unokatestvéred, addig ne csinálj balhét.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A pasid bírja a legjobb barátnődet

El tudnak beszélgetni, csípik egymás humorát, ráadásul a legjobb barátnőd még csinos is? Érthető, felmerül benned a gyanú, de hessegesd is el.

Egyrészt azért ne csinálj ebből ügyet, mert nincs abban semmi rossz, ha két ember barátságosan viselkedik egymással. Másrészt gondolj bele, mennyivel rosszabb lenne, ha a párod és a legjobb barátnőd nem bírnák egymást. A párod azt hajtogatná, hogy a barátnőd egy buta liba, a barátnőd pedig folyton arról győzködne, mennyire nem jól választottál pasit. Ugye, hogy úgy a jobb, ha jóban vannak?

De: akkor, ha a hármasban töltött idő alatt a párod látványosan elfelejtkezik rólad, és csak a barátnődre koncentrál, vagy érezhetően flörtölnek egymással, tégy szemrehányást egész nyugodtan mindkettőjüknek. Halk megjegyzés, hogy egy igaz barátnő soha nem tenne ilyet, és ha a párod erre vetemedik, meg sem érdemel.

A pasidnak van egy nőnemű barátja

Ha egy jó barátja vagy akár a legjobb barátja az, aki történetesen nőnemű, nem vagy könnyű helyzetben, ugyanis a párod életében az anyukáján - és esetleg a testvérein - kívül van még olyan nő, aki nagyon fontos szerepet tölt be, ezáltal befolyással van a véleményére - tehát hasznos, ha kijöttök egymással.

Sajnos a női barát az egyik legveszélyesebb rivális lehet, mert jól kijönnek, rég ismerik egymást, de ne féltékenykedj feleslegesen, mert azzal könnyen a párod karjaiba lökheted az illetőt. Csak azért, mert nő, nincs okod ugyanakkor a féltékenységre, hiszen a párod szemében ő egy barát szerepét tölti be, és mint ilyen, tulajdonképpen majdhogynem férfiszámba megy. Továbbá, ha már ilyen jó barátok, feltételezhetően több éve ismerik egymást, és ha addig nem alakult ki köztük vonzalom, nem túl nagy esély van rá, hogy ez valaha is megváltozik.

De: ha úgy érzed, a nő tudatosan aláássa a kapcsolatotokat, vagy te kevésbé vagy fontos, mint ő, és a párod akár egy romantikus évfordulós vacsorát is hipp-hopp otthagy, hogy vele hosszasan telefonáljon, okkal vonhatod kérdőre.

Ezt is szeretjük