Az erős személyiségek 8 tulajdonsága, ami zavarhat másokat - A határozott emberektől sokan félnek

Az erős személyiségű emberek szokásai, tulajdonságai sokakból ellenszenvet válthatnak ki.

dolgozo no3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magabiztos és határozott vagy, bátran kimondod a véleményedet, és szereted, ha vezető szerepet tölthetsz be egy csapatban? Ha mindezek igazak rád, akkor valószínűleg te is az erős személyiségek közé tartozol. És bár ez számodra nagy előny, mások számára nem mindig szimpatikus.

A határozott emberek sokak szemében antipatikusnak tűnnek, tulajdonságaik pedig néha egyenesen zavarnak egyeseket. Vannak, akik félnek tőlük, és vannak, akik igyekeznek minél nagyobb távolságot tartani. A következő szokásaik, jellemzőik pontosan azok közé tartoznak, amik így hatnak a környezetükre.

Az erős személyiségek tulajdonságai

Bíznak a képességeikben, gyorsan hoznak döntéseket

Az erős személyiségek bíznak a képességeikben, és képesek gyors, határozott döntéseket hozni. Sokszor azonnal rávágják a választ a megoldandó kérdésekre, és nem kételkednek magukban. Ez mások számára azért idegen, mert a legtöbben nehezen tudnak hinni önmagukban, bizonytalanok, ha választás elé állítják őket, és bosszantónak találják, hogy valaki ennyire magabiztos, és nem nagyon manipulálható.

Erősségük a kritikus gondolkodás

Nagy előny, ha valaki képes a kritikus, önálló gondolkodásra, és ez alapján von le következtetéseket, elemzi a birtokába jutó információkat, és ezek alapján érvel vagy cselekszik. Így ugyanis kevésbé befolyásolható, átlát az embereken, gyakran megcáfolja a valótlan állításokat, ez pedig előfordul, hogy másoknak nem tetszik.

Kitartóan küzdenek a céljaikért

Sokakat megfélemlít az az eltökéltség, amivel az erős személyiségek küzdenek a céljaikért. Kitartóak, nem hagyják, hogy bárki is hátráltassa őket, éppen ezért egyesek szemében túlzottan törtetőnek és antipatikusnak is tűnhetnek, főleg a munkahelyeken.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kézbe veszik az irányítást

Legyen szó munkahelyről vagy magánéletről, az ilyen emberek szeretik a kezükbe venni az irányítást, szeretnek mindent ők megszervezni, és elég bátrak, határozottak ahhoz, hogy egy egész csapat élére álljanak. Ezzel viszont rávilágítanak arra, ha valaki más nem képes hasonlóra, és túl erőszakosnak tűnhetnek a visszafogottabb, szégyenlősebb társaik számára.

Kimondják a véleményüket

Az emberek jó része inkább magában tartja a véleményét egy-egy nehezebb szituációban, mert fél a reakcióktól és a következményektől, vagy egyszerűen csak szégyelli a gondolatait. Ezért is olyan ijesztő számukra egy ember, aki mindezt bizonytalankodás nélkül megteszi. Elnyomva és fenyegetve érezhetik magukat tőle.

Vállalják a kockázatot

Ha olyan ember vagy, aki feszegeti a határokat, és vállalja a kockázatot, akkor a többiek valószínűleg jobban felfigyelnek rád. Ez a tulajdonság sok lehetőséget megnyit előtted, mások idegennek érezhetik ezt a viselkedést, és nem tudnak azonosulni vele, nem tudnak emiatt kapcsolódni hozzád.

Nem bánják, ha a figyelem középpontjába kerülnek

Szintén megfélemlítő hatással bír másokra az, ha valaki szeret a figyelem középpontjában lenni, nem jön zavarba, ha mindenki őt nézi és hallgatja, tudja, hogyan szórakoztassa a környezetét. Az introvertált, bizonytalan személyiségek számára ez ijesztő és szokatlan lehet.

Jól kezelik a stresszt

Ha valaki jól tűri a stresszt, nem törik meg a kihívást jelentő helyzetek, és még ezekben is a maximumot képes nyújtani, akkor valószínűleg erős személyiséggel rendelkezik. Viszont az olyanok számára, akik kevésbé azok, szinte érthetetlen vagy bosszantó lehet, hogy mégis hogy csinálja az illető.

Persze attól, hogy másokat zavarnak ezek a tulajdonságok, egyáltalán nem kell változtatni rajtuk. Csak jó tisztában lenni azzal, hogy miért közelednek az emberhez nehezen, miért tartják a távolságot a többiek. Egy-egy közvetlenebb beszélgetéssel, a sebezhetőség felszínre hozásával vagy egy kis humorral azonban sokszor oldható ez a hozzáállás.

Így indítják a napjukat a milliárdosok

Bár minden ember más és más, így nehéz lenne egyetlen tökéletes receptet leírni, egy blogger összegezte, általánosságban milyen minták figyelhetők meg sok sikeres, gazdag embernél. Van, amihez ragaszkodnak ezek az emberek a hétköznapi rutinjuk során, és amik, bár apróságnak tűnnek, nagy szerepet játszanak abban, hogy minden napjukból kihozzák a maximumot. A következő szokásokat érdemes lehet elsajátítani.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük