Első találkozás a partner szüleivel, rokonaival? Gyorsan megkedvelnek, ha erre a 7 dologra figyelsz
A partner családjával, rokonaival való találkozáskor rendkívül fontos az első benyomás. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, gyorsan belophatod magadat a szívükbe.

csaladi vacsora cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mit vegyek fel? Miről beszélgessek velük? Mit kérdezzek? Mi van, ha nem kedvelnek majd? - ezek a kérdések sokak fejében megfordulnak, mielőtt először találkoznak párjuk szüleivel. Természetes, hogy mindenki izgul az ismerkedés előtt, hiszen fontos, hogy jó kapcsolat alakuljon ki a partner és a családtagok között. De ez az izgalom sokszor megnehezíti az ember dolgát, és előfordulhat, hogy olyan viselkedést produkál, amivel nem lopja be magát a leendő anyós vagy após szívébe.

Szó sincs arról, hogy meg kellene játszani magadat előttük, van viszont néhány lényeges részlet, amely segít abban, hogy megkedveljenek. A karácsonyi, nagy családi ebédeknél, vacsoráknál és a rokonokkal való ismerkedés során is érdemes ezekre figyelni.

Készülj fel előre!

Hogy minden simán menjen, szimpatikus legyél a családtagoknak, és ne legyen kínos csend, érdemes egy kicsit előre felkészülni. Ez leginkább azt jelenti, hogy kérdezgesd a párodat a szüleiről. Például arról, hogy hol születtek, mennyi ideje vannak együtt, mit szeretnek csinálni, mit dolgoznak, vannak-e hobbijaik. A hasonló alapinformációk segíthetnek a beszélgetés elindításában, és abban is, hogy megkedveljenek.

Figyelj az öltözködésre!

Az öltözködés sokaknál nagy kérdés, de nem kell túlagyalni. Vegyél fel valamit, amiben jól érzed magad, ami magabiztosságot ad, de az első találkozásoknál, ha lehet, kerüld a túl mini, túl kivágott vagy túlságosan kihívó darabokat. Az alkalomhoz válassz szettet, például, ha egy nagy karácsonyi vacsoráról van szó, érdemes egy elegánsabb, csinosabb összeállításhoz nyúlnod.

Vigyél valami apróságot!

Jó benyomást kelthetsz, ha az első találkozáskor viszel magaddal valami apróságot ajándékba. Nem kell, hogy nagy vagy drága dolog legyen, csak maga a gesztus a lényeg. Jó ötlet lehet egy üveg bor vagy a kedvenc italuk, vagy éppen egy szép desszert is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Próbálj megnyílni!

Majdnem mindenki zavarban van ilyenkor egy kicsit, de igyekezz egy kicsit lazulni, és próbáld magadat adni, amennyire csak tudod. Sokkal könnyebben meg tudod kedveltetni magadat a rokonokkal, ha nem veszed túl komolyan a helyzetet, és felszabadultan viselkedsz a társaságukban. Légy őszinte, vidám, és mutasd a legjobb oldaladat, de közben ügyelj arra, hogy ne játszd meg magad, ez ugyanis sosem vezet jóra, és általában a többiek is észreveszik.

Segíts be, ha lehet!

Nagy családi vacsorára érkeztek, de korábban odaértek, amíg még tart a készülődés vagy a főzés? Akkor viselkedj úgy, mintha mindig is családtag lettél volna, és ajánld fel a segítségedet. Kérdezd meg, milyen munkából tudod kivenni a részedet, mivel könnyíthetnéd meg a dolgukat, vagy az étkezés után segíts a tányérok elpakolásában, a mosogatásban, a kávéfőzésben.

A legjobb és legrosszabb beszédtémák

Általában ilyenkor nagy dilemma, hogy miről beszélgess a rokonokkal. Van azonban néhány téma, amivel nem lőhetsz mellé, és amivel közelebb is kerülhetsz hozzájuk - és még akkor is nyugodtan felhozhatod őket beszélgetésindítóként, ha már tudod rájuk a választ. Kérdezd meg, hol nőttek fel, mit csinálnak szívesen szabadidejükben, faggasd őket a munkájukról, a házról vagy a környékről, a szülők esetén pedig mindig jó ötlet, ha a megismerkedésükről vagy gyermekük kicsi koráról érdeklődsz. Ha mesélni kezdenek, hallgass figyelmesen, érdeklődj, és vidd tovább a beszélgetést.

A politikát, a vallási nézeteket, az előző kapcsolatokat, a pénzügyeket és a bensőségesebb témákat azonban, ha lehet, kerüld az első találkozáskor, hogy megelőzd a kellemetlen helyzeteket és a nézeteltéréseket. 

Légy udvarias, mondj köszönetet!

Az együtt töltött idő alatt ne feledkezz meg az udvariasságról, induláskor pedig dicsérd meg az ételt, köszönd meg a vendéglátást, és azzal is pluszpontot szerezhetsz, ha meghívod őket egy olyan vacsorára, amit te főzöl majd. 

27 másodperc alatt dől el az első benyomás: így lesz pozitív

Az már köztudott, hogy az első benyomás igen rövid idő alatt kialakul, és bár ezt később lehet alakítani, formálni, teljesen megváltoztatni igen nehéz. Ezért is érdemes már egészen a kezdeti percektől ügyelni a viselkedésre, ha azt szeretné az ember, hogy szimpatikusnak találják mások. Egy új kutatás arra mutatott azonban rá, hogy sokkal kevesebb idő áll rendelkezésre a másik lenyűgözéséhez, mint azt a legtöbben gondolnák. Szerencsére az is kiderült, melyek azok a legfontosabb apróságok ilyenkor, melyekkel garantáltan elérhető a kívánt eredmény.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük